İsveç, Almanya, Hollanda, Lüksemburg, Fransa, İngiltere, İspanya, İrlanda, Sırbistan ile Litvanya’dan araç muayenesi, kalite ve eğitim alanlarında görev yapan yöneticiler, bürokratlar ve Türk Akreditasyon Kurumu yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Motorlu Araç Muayene Komitesi’nin (CITA) yıllık toplantısı TÜVTÜRK’ün ev sahipliğinde 15-16 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi.
“Üye ülkelerdeki kuruluşlar için kalite ve eğitim sistemlerinin geliştirilmesi” ana temalı programda, CITA üyeleri TÜVTÜRK Akademi, Şile ve Tuzla Araç Muayene İstasyonları’nı da ziyaret ederek uluslararası eksende en iyi uygulamalardan biri olarak gösterilen TÜVTÜRK’ün idari ve operasyonel faaliyetlerini de inceleme fırsatı buldu. Türkiye genelindeki araç muayene istasyonlarında hizmet veren çalışanların işe giriş ve periyodik eğitimleri için faaliyet gösteren TÜVTÜRK Akademi’de, ayrıca sektörel paydaşlarla da ortak eğitim çalışmaları yürütülüyor.
Emre Büyükkalfa: “TÜVTÜRK tüm dünyada örnek gösteriliyor”
CITA’nın kalite ve eğitim konulu 3 numaralı Çalışma Grubu’nda 4 yılı aşkın süredir Teknik Uzman olarak görev yapan TÜVTÜRK Kurumsal Gelişim Direktörü Emre Büyükkalfa, TÜVTÜRK’ün kalite ve eğitim standartlarının birçok ülkede örnek olarak gösterildiğini ifade etti. Büyükkalfa “ Ülkemizde de tabi olduğumuz evrensel standartların hazırlanmasında TÜVTÜRK’ün de görüşlerine başvurulması, bir başka deyişle uluslararası mevzuatın geliştirilmesinde söyleyecek bir sözümüzün olması kurumumuz ve ülkemiz adına saygınlığımızı arttırmaktadır” diye konuştu. Büyükkalfa, “TÜVTÜRK olarak ülkemize ve sektörümüzün global paydaşlarına güven vererek değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.
TÜVTÜRK 2009’dan beri tam üye
CITA, yol güvenliği ve çevrenin korunmasına yönelik iyileştirmeleri, aynı zamanda zorunlu araç muayenesi konusunda en başarılı uygulamaları hayata geçirmeyi amaçlamış, kar amacı gütmeyen, Türkiye dahil olmak üzere 50 ülkeden yaklaşık 110 üyesi bulunan uluslararası bir kuruluş. 1958’de kurulan CITA, zorunlu araç muayenesindeki yetkinliğinden dolayı AB Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından tanınıyor. TÜVTÜRK 2009’dan beri tam üye olduğu CITA’nın “Standartlaştırılmış Muayene Sonuçları: Uyumlaştırılmış, Geliştirilmiş Standartlar; Eğitim; Kalite” çalışma grubunda yer alıyor.