Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, savunma ve güvenlik pazarındaki yeni trendleri bir araya getiren bölgenin önde gelen fuarları arasında gösteriliyor. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda dünyanın dört bir yanından gelen heyetler, Türk tedarik makamları ve katılımcı firmalar yer aldı.
Ditaş, savunma sanayinin güçlü firmaları ile çalışarak savunma ve havacılık sanayine yönelik hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. “Türkiye’nin ilk rot üreticisi” Ditaş Doğan Yedek Parça ve İmalat A.Ş., sektörün önde gelen firmalarının yer aldığı IDEF19’da, 40 yılı aşkın tecrübesiyle yüksek kaliteli ürünlerini sektör profesyonelleri ile buluşturdu.
Ditaş, sektöre yönelik çalışmalarıyla savunma sanayine katkı sağlayarak üretilen ürünlerin ülkemizdeki milli projelerde ve stratejik alanlarda değerlendirilmesini amaçlıyor. Ditaş, savunma sanayinde kara araçları, hava araçları ve özel maksatlı savunma araçlarında çalışmalar yürütüyor.
Ditaş’ın otomotiv, ulaşım, demiryolu ve tarım endüstrilerinin yanında savunma-havacılık endüstrisinde de yoğunlaştığını söyleyen DİTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Selim Baybaş “Savunma sanayi alanında tüm istek ve beklentileri karşılamak üzere bağımsız olarak kendi bünyemizde yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarımızla yeni tip ürünlerin tasarım, geliştirme ve seri üretimini gerçekleştirme yetkinliğine sahibiz. Ürünlerimizi düşük maliyetle tasarımlandırarak askeri şartları da sağlıyoruz. Aynı zamanda ekonomik hizmet ömrü hedefliyoruz.”
Baybaş, savunma sanayi ve sivil havacılık sektöründe kullanılmak üzere üretilen/üretilecek parçaların milli savunma sanayi için yerli tedarik imkânlarına kavuşulması, ardından ise yurtdışı pazarlar için üretim yapılmasını amaçladıklarını da söyledi.
Ar-Ge merkezinin savunma sanayine katkısı
Niğde’de kurduğu Ar-Ge Merkezi ile sanayinin gelişimine katkı sağlamaya devam eden Ditaş’ın endüstriyel ürün gruplarını otomotiv sektörü, raylı sistemler, tarım endüstrisi ile havacılık ve savunma oluşturuyor. Savunma sanayine yönelik gereksinim duyulan yeni ürünler için bir dizi Ar-Ge faaliyeti yürüterek çeşitli parçalar geliştiren Ditaş, yeni teknolojilerin ülkemize kazandırılması, savunma ve havacılık sektöründe kullanılan alüminyum parçaların tamamının karşılanması amacıyla şirket altyapısı ve bilgi birikiminin bu yönde geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ditaş tüm bu alanlardaki çalışmaların gerçekleştirilebilmesi için 2018'de gelirlerinin %4'ünü Ar-Ge'ye ayırdı ve 2019 yılı için de aynı çizgide devam etmeyi hedefliyor. Ar-Ge merkezindeki çalışma ve teknolojik altyapı şartlarını her geçen gün daha da ilerilere taşıyan DİTAŞ bu sayede hem savunma sanayinde hem de DİTAŞ’ın diğer endüstriyel ürün gruplarında geliştirilen ürünlerin en iyi ve en uygun ortamlarda üretilmesine olanak sağlıyor.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |