Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
17 Ocak 2014 Cuma - 10:12

Gelecek yıl da ‘binek araç yılı’ olacak

Peugeot Otomotiv Pazarlama AŞ Genel Müdürü Marc Bergeretti, B segmentine ilginin artması ve hafif ticarî araçlarda yaşanan idari zorlukların binek otomobilin pazar payını genişlettiğine dikkat çekerek, “2014’te de bu eğilimdevam edecektir.” diye konuştu.

Gelecek yıl da ‘binek araç yılı’ olacak

Otomotiv sektöründe diğer yıllardan farklı  bir yıl oluştu. Peugeot Otomotiv Pazarlama AŞ Genel Müdürü Marc Bergeretti, bu yılın ilk ve ikinci yarısını birbirinden ayırarak bir değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bu yılın ilk yarısını, geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırdığımızda her ay bir önceki yılın aynı ayına göre ciddi ölçüde gelişen, artış gösteren bir pazar trendinden bahsedebiliriz. Yılın ikinci yarısında ise kurlarda ve faiz oranlarında başlayan dalgalanma ve artışlar kaçınılmaz olarak araç fiyatlarına da yansıdı.” dedi. 2013’te binek otomobil pazarında yüzde 18 oranında bir artış gösterirken, hafif ticari araç pazarında yüzde 14 oranında bir düşüş yaşandığı bilgisini veren Bergetti, “Son 2 yıl içerisinde toplam pazarda binek otomobillerin payı yüzde 69’dan yüzde 78’e yükseldi. Bu gelişme binek otomobillere, özellikle B segmentine olan ilginin artmasının yanı sıra hafif ticari araçlar ile ilgili karşılaşılan idari zorlukların bir sonucu olarak da açıklanabilir.  Bu eğilimin 2014 yılında da devam edeceğini öngörüyoruz.” dedi.

Pazarın eylülden başlayarak bir önceki yılın aynı ayına göre ilk kez küçük bir daralma yaşadığına dikkat çeken üst yönetici, “Ekim ayında pazar tatil günlerinden de etkilendi. Bu açıdan ekim ayı pazarı da geçen yıla göre bir düşüş gösterdi. Dolayısıyla yılın ilk ve ikinci yarısı arasında ciddi farklar oluştu. Ancak sektör, stoklarını ve pozisyonunu hep yıl sonuna göre ayarladığı için bu yılın toplam pazar rakamları 825-840 bin aralığında gerçekleşecektir. Geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 10 oranında bir büyüme ile 2013 yılı, Türkiye otomotiv tarihindeki en güçlü gerçekleşen 2. yıl olarak yeni bir rekor kıracak.” diye konuştu.

Ocak-kasım aralığında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 9,3 büyüyen Türkiye otomotiv pazarına karşın Peugeot, satış rakamlarında yüzde 14,3 oranında bir artış elde etti. Bunda Peugeot 301’in başarılı lansmanının önemli bir paya sahip olduğunu belirten Genel Müdür, “Bu sayede Peugeot, yılın ilk 11 ayında binek otomobil pazarında 18 bin 268 adet satış gerçekleştirerek yaklaşık yüzde 60 artış elde etti. 2013 yılının ilk 11 ayında toplam 27 bin 137 adet satış rakamı gerçekleştiren Peugeot, yüzde 3,75 oranında bir pazar payına sahip oldu.” değerlendirmesini yaptı. Yılı yüzde 4 pazar payı ile tamamlamayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

 

 
Pirelli 3 yıl daha Formula 1’de
 
İETT otobüslerinde grip önlemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pirelli 3 yıl daha Formula 1’de
Pirelli, Formula 1’de geride bıraktığı başarılı üç sezonun ardından önümüzdeki ...
2013 modellerde 10 bin TL indirim
2013 model otomobillerdeki indirimler "ikinci el"i bakın nasıl vurdu.
Londra-Bodrum seferleri başlıyor
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kış turizminin canlandırılması ...
 
2014 Yılı UBAK İzin Belgeleri Tahsis Listesi
2014 Yılı UBAK İzin Belgelerinin İkinci Tahsis Listesi dün yayınlanmıştır. ...
Karsan'dan geleceğin Londra taksisi
İlk kez 2010 yılında New York Şehri için Concept V1 taksi konseptini sıfırdan ...
Petlas'ın tercihini yine Serin Treyler
2014 yılına yatırımlarını arttırarak giren Türkiye’nin ilk ve tek yüzde ...
 
Ford 'Yaşının 4 Katı İndirim' kampanyası
4 yaş üzeri araçlara Ford yetkili servislerindeki bakımında yaşının dört ...
BMW'den rekor şatış
Almanya'nın lüks otomotiv devlerinden BMW, 2013 yılında yine rekor seviyede satış gerçekleştirdi.
TNT, Nissan yarış otomobillerini taşıdı
Özel ve hassas bir operasyon gerektiren yarış otomobili taşımacılığı konusunda ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerkamyoncuşoförtruckkamyonumnewssondakikadikkatsrc