Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
23 Ağustos 2013 Cuma - 13:23

Gümrük Beyannameleri İptal İşlemleri !

458 sayılı Gümrük Kanunu'nun 64 . maddesi ile Gümrük Yönetmeliği'nin 123 ila 128. maddelerine istinaden yapılacak iptal işlemlerinin aşağıda belirtilen esaslara uygun olarak yerine getirilmesi gerektiği açıklandı.

Gümrük Beyannameleri İptal İşlemleri !

1- Yükümlü tarafından gümrük beyannamesinin iptali talebinde bulunulması halinde öncelikle yükümlünün gümrük idaresine iptal talebini içeren bir dilekçe ile başvurması ve bu talebin gümrük idare amirince uygun görülmesi halinde beyannamenin iptal edilmesi gerekmektedir.

Gümrük beyannamesinin Gümrük Kanunu'nun 70. maddesine istinaden gümrük idaresince yükümlü talebi olmaksızın re'sen iptal edilebilmesi için öncelikle gümrük idare amirinin iptal kararını uygun görmesi, ardından beyannamenin iptal edilmesi gerekmektedir.

2- Bu Genelge kapsamına giren gümrük beyannamelerinin iptal işlemleri, idare amirince görevlendirilecek personel tarafından beyannamenin statüsü değiştirilmeksizin gerçekleştirilecektir.

3- Bu Genelge kapsamında ihracat beyannamelerinin iptal edilebilmesi için, ihracat beyannamesinin BİLGE Programı Detaylı Beyan modülünde veya NCTS uygulamasında tescil edilmiş bir transit beyannamesinde yahut BİLGE Programı Özet Beyan modülünde tescil edilmiş bir çıkış bildiriminde veya özet beyanda açma yapılmamış ve "çıkabilir" statüde olması gerekmektedir.

4- Beyannamede iptal işlemlerinin gerçekleştirilme usulüne lişkin teknik detaylar Bakanlığımız intranet adresinde "BİLGE İşlemleri" sekmesi altında bulunan rehberde yer almaktadır.

5- İptal edilecek beyannamenin başka bir gümrük beyannamesi, özet beyan veya elektronik ortamda gerçekleştirilmiş diğer işlemlerle bağlantılı olması durumunda, bunların kontrol edilmesi gerekmekte olup söz konusu belge veya işlemlerde gerekli düzeltmeler yapılmadan beyanname iptal edilmeyecektir.

Örneğin 5300 rejim kodlu bir beyannamenin tutanakla kapatıldığının tespit edilmesi durumunda, söz konusu beyannamenin iptal edilebilmesi için öncelikle tutanağın iptal edilmesi gerekmektedir.

6- Bir gümrük beyannamesinin iptal edilmesinin ardından, iptal edilen beyanname muhteviyatı eşya için yükümlü tarafından yeni bir beyannamenin tescil edilmesi halinde, tescil edilen yeni beyannamenin 44 numaralı alanına iptal edilen beyannamenin sayısının/tarihinin girilmesi gerekmektedir.

7- BİLGE Sisteminde iptal işleminin geri alınması mümkün olmadığından, iptal işlemini yapan memur tarafından gerekli dikkatin gösterilmesi gerekmektedir.

8- Gümrük idare amirleri gümrük beyannameleri iptallerinin yukarıda belirlenen usul ve esaslar dahilinde gerçekleştirilmesini teminen gerekli önlemlerin alınmasını sağlamakla ve yapılan iptal işlemlerini sorgulama ekranlarından düzenli olarak sorgulayarak işlemlerin mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğinin denetimini yapmakla sorumludur.

 
Benzine Zam !
 
Citroen DS 3 Cabrio Türkiye Yollarında !
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzine Zam !
Akaryakıt dağıtım şirketleri benzin satış fiyatlarında litrede ortalama 11 kuruş zam yaptı.
THY "Yüksekten" Uçuyor
Türk Hava Yolları (THY), 39 milyon 45 bin kişiyle geçen yıl en fazla yolcu ...
F1’de Heyecan Belçika'da Devam Ediyor !
Formula 1, ilginç bir yarışa sahne olan Macaristan GP’sinin ardından Belçika ...
 
RÜZGAR ARASI EĞLENCEYE DEVAM
Dünya’nın en hızlı ve en iyi windsurfçülerinin katılımı ile Pegasus Hava ...
‘Lastikte Doğru Hava Basıncı’nı Anlatıyor
Michelin tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Lastikte Doğru ...
Zincirleme 'Ağır' Kaza
KÜTAHYA'da 2 yolcu otobüsü, 1 minibüs, 1 kamyonet ve 1 otomobilin karıştığı ...
 
Alternatif Enerjili Araçlar Körfez Pistinde !
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı’nın alternatif enerji kaynaklarına ...
Türkiye’ye Petrol Akışı Durdu
Kuzey Irak- Türkiye petrol boru hattına son 10 yılın en büyük bombalı ...
Iveco Öz-Gözde’den Büyük Teslimat
Iveco Bursa yetkili satıcısı ve servisi Özgözde Otomotiv bir günde 3 firmaya 56 araç teslim etti.
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Vize İçin Çözüm Önerileri
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newskamyoncufahrerbuskamyonum haberler şoförsrctreyler