- Gümrükte gereken işlemleri bitirdikten sonra varacağı yerine kadar durmadan hareket etmeli (durmak sadece STOP POINT alanlarında, hukuki zorunlu sorumluluk sigortasını alacak yerlerde (https://www.tpl.ge/en/salespoints) ve gümrük kontrol noktalarında olan araba parklarında izinlidir);
- STOP POINT yerlerinde sürücünün yakıt doldurma, yol kullanım kartı satın alma, hukuki zorunlu sorumluluk sigortasını alma, kişisek ihtiyaclar, gıda ve WC vs. satın almak için durma hakkı vardır;
- Yoldayken acil durum zorunlukları yaşandığında (araç arızası/kazası, sağlık durumun kötüleşmesi vs.) sürücü gerekli olan servise ulaşmalı ve onların gelmelerine kadar aracının kabininde beklemeli. Bu durumlarda İçişleri Bakanlığı acil durum ve yardım merkezi hat numarasını 112 aranmalı;
Taşıma aracı Gürcistan sınırlarını aşağıdaki koşullarda terk etmeli:
- Transit yolundayken (“Kazgebi” gümrük kontrol noktasından veya “Kazbegi” gömrük kontrol noktasına hareket ettiği durumlar hariç) - ülkeye girişten 24 saat içerisinde.
- Diğer durumlarda (İthalat durumu ve “Kazgebi” gümrük kontrol noktasından veya “Kazbegi” gümrük kontrol noktasına hareket ettiği durumda transit hareketi dahil) - ülkeye girişten 48 saat içerisinde.
- Gümrük kontrol noktasında gümrük işlemleri için gereken zaman ve gümrük kontrol noktasındaki park yerlerinde durma zamanı hareket etme süresine dahil değildir.
- Sadece nakit dışı ödemeler şiddetle tavsiye edilir (online satın alma, kredi kartları kullanarak ödeme yapmak vs.), ayrıca kendini korumak için tedbirleri almak önermektedir (tıbbı maske, eldiven takmak vs.).
STOP POINT olarak aşağıdaki yerler belirlenmiştir:
- URBNİSİ - Kareli bölgesi, Urbnisi köyü, kadastro kodu: 68.16.45.054
- TERCOLA - Terjola bölgesi, Siktarva köyü, kadastro kodu: 33.08.38.224
- GORİ - Gori bölgesi, Tanishidi (Tiniskhidi) köyü, kadastro kodu: 66.44.02.033
- ZESTAPONİ - Zestaponi bölgesi, Argveta köyü, kadastro kodu: 32.03.34.211
NOT:
Yukarıda belirlenmiş kurallar çiğnendiği takdirde (aracın izinsiz ayrılması, yasak olan bölgede durması, hareket kurallarının çiğnenmesi vs) taşıt sürücüsü Olağanüstü Hâl kurallarını çiğnemekten 3.000 Lira ceza alacak ve sürücü 14 günlük karantinaya alınarak taşıt, ceza park yerine götürülecektir. (Hava durumu veya harici diğer faktörlerin kurallara uymayı imkansız hale getirmesi durumu hariç)