Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
29 Temmuz 2024 Pazartesi - 13:05

Hankook Sürdürülebilir İş Yönetimi Ödülüne Layık Görüldü

Premium lastik üreticisi Hankook, önde gelen küresel medya kuruluşları tarafından sürdürülebilir yönetim konusunda dünyanın en iyi şirketleri arasında seçildi. Hankook’un bu başarısı, karbon emisyonlarını azaltma çabalarının yanı sıra çevre dostu iş uygulamalarına ilişkin araştırma ve geliştirmelere dayanıyor.

Hankook Sürdürülebilir İş Yönetimi Ödülüne Layık Görüldü

Neu-Isenburg, Almanya, 29 Temmuz 2024 – Premium lastik üreticisi Hankook, sürdürülebilir yönetim alanındaki yenilikçi çabalarıyla tanınmaktadır. ABD'nin TIME dergisi ile küresel veri ve iş zekası platformu Statista, şirketi 2024 yılının dünyanın en sürdürülebilir şirketleri arasında (“World’s Most Sustainable Companies of 2024”) gösterdi. Ayrıca "The Financial Times", Statista ile birlikte Hankook'u 2024 yılı Asya-Pasifik iklim liderlerinden biri (“Asia-Pacific Climate Leaders 2024”) olarak niteledi.

TIME ve Statista, bu yıl ilk kez “World’s Most Sustainable Companies of 2024” listesini yayınladı. Öncü 5.000 küresel şirketi değerlendirmeye aldıktan sonra, 15'i Kore'den olmak üzere dünya çapında en sürdürülebilir 500 şirketi belirlediler. Değerlendirme kriterleri, her şirketin sürdürülebilirlik önlemlerine ilişkin açıkladığı verilere dayanan 20'den fazla performans göstergesini içeriyordu. Hankook en önemli kriterlerde olumlu değerlemeler alarak, küresel ESG (ESG: Environmental Social Governance / Çevresel Sosyal Yönetişim) konusundaki rekabetçiliğini kanıtladı.

Financial Times ve Statista tarafından oluşturulan “Asia-Pacific Climate Leaders 2024” listesi, 2018 ile 2023 aralığındaki cirolara göre ölçülen sera gazı emisyonlarındaki değişim ve düşüşlere ilişkin kapsamlı bir değerlendirme sunmaktadır. Bu listede aynı zamanda Karbon Saydamlık Projesi'nin (CDP: Carbon Disclosure Project) ve şirketlerin en son iklim kanıtları doğrultusunda hedefler belirlemesini destekleyen, küresel bir girişim olan Bilim Temelli Hedefler Girişimi'nin (SBTi: Science Based Targets Initiative) ilerlemesi de dikkate alınmaktadır. Hankook, analiz edilen tüm Kore şirketleri arasında ikinci sırada yer almaktadır.

Hankook, tüm organizasyonda sürdürülebilir yönetimi sürekli olarak güçlendirmektedir. Sürdürülebilir iş ve ESG yönetim sistemi sayesinde şirket, hammadde tedariğinden üretim, satış, kullanım, geri dönüşüm ve hibe etmeye kadar tüm ürün yaşam döngüsü boyunca sera gazı emisyonlarının düşürülmesini desteklemektedir. Diğer önlemler arasında, yenilenebilir enerji kullanımı, optimize edilmiş enerji verimliliği, gelişmiş tesis işletimi ve yeni enerji teknolojilerinin tanıtılması yer almaktadır.

Bir başka önemli nokta da yenilikçi teknoloji araştırmaları sayesinde daha sürdürülebilir ürünlerin geliştirilmesidir. Tüm üretim süreci boyunca ayrıntılı yaşam döngüsü değerlendirmeleri (Life Cycle Assessment) diğer şeylerin yanı sıra lastik ağırlığının optimizasyonunu, 3D baskı teknolojilerini ve diğer birçok hususu da kapsamaktadır.

Çevreyi korumaya olan bağlılığının bir sonucu olarak Hankook, Kore lastik endüstrisinde karbon azaltma hedefleri SBTi tarafından geçen yılın Ağustos ayında onaylanan ilk şirket oldu. Kore'deki Geumsan fabrikasının 2021'de ünlü Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyonu (ISCC: International Sustainability & Carbon Certification) PLUS'ı alan sektördeki ilk fabrika olmasının ardından, onu geride bıraktığımız yılın Eylül ayında Macaristan fabrikası takip etti. Küresel lastik endüstrisinde sürdürülebilir yönetime yönelik bu ilerlemeler, aynı zamanda sürdürülebilir hammaddelerin kullanımını da kapsayacak şekilde genişletilmektedir.

 
Türk Boğazlarından Kaç Gemi Geçti?
 
Gıda Güvenliği İçin Isı Kontrollü Taşımacılık Büyük Önem Taşıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hankook, e-SMART City AU56'yı Sunuyor
Hankook, yeni e-SMART City AU56 ile otobüs işletmeleri ve toplu taşım ...
Prometeon Serie 02 Ailesinden R02 PROFUEL 22.5 Düşük Yakıt Tüketimi İle Üstün Performans
Dünyanın endüstriyel, tarım ve ticari lastik sektörünün lider geliştirme, ...
LastikPark’ın Yeni YouTube Video Serisi Lastik Ansiklopedisi Yayında
Dünyaca ünlü lastik markalarını tek çatı altında sunan ve geniş bayi ağıyla ...
 
Hurda Lastikler Ekonomiye Kazandırılıyor, Doğa Nefes Alıyor
Attığı her adımda çevre bilinciyle hareket eden AKO Grup, daha yaşanabilir ...
Brisa’nın Yeni Pazarlama Direktörü Burcu Cihan Oldu
Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki, Türkiye lastik sektörünün ...
Beyaz Bülten, Ticari Araç Lastikleri Dünyasını Yakın Mercek Altına Alıyor
Continental’in günümüzde ticari araç lastiği segmentini etkileyen trendleri ...
 
AKO Jant Fabrikasında Yıllık Üretim Kapasitesi 1 Milyona Çıktı
AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren AKO Jant, yüksek verimlilik ile ...
Continental’de Atama
1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Continental Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ...
Maxion İnci Jant Grubu Şirketleri İSO 500’de Yükselmeye Devam Ediyor
Maxion İnci Jant Grubu’nun iki şirketi İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyefahrerKamyonkamyonumtrucknewsşofördikkatsrc