Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
tırsan
English
Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
31 Ağustos 2022 Çarşamba - 17:46

Hizmet İhracatçıları 130 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi İçin Yol Haritasını Belirledi

Hizmeti İhracatçıları Sinerji ve İş Birliği Çalıştayı 27-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çalıştayda, hizmet ihracatçıları 2022 yılı için 90 milyar dolar, 2023 yılı için 130 milyar dolarlık ihracat hedefi için stratejisini belirledi. Toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş da katıldı.

Hizmet İhracatçıları 130 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi İçin Yol Haritasını Belirledi

Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) bünyesindeki sektörler daha fazla ihracat için izlenecek yol haritasını belirlemek için 2 gün süren çalıştayda bir araya geldi. Çalıştayın ilk gününde 3 oturum gerçekleştirildi. Farklı sektörlerden temsilciler, aynı masada bir araya gelerek bilgi ve tecrübeleri paylaşarak sorunlar ve çözüm önerilerini tartıştılar.

Çalıştaya UND Yönetimi adına, HİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Komite Başkanı UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Baykara, UND Başkan Yardımcısı Ahmet Yayman, Yönetim Kurulu Üyeleri; Memik Hilmi Taner, Ziya Güner, Kerem İmrak, Ersan Keleş , UND Üyesi Ömer Gülen, UND İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Evren Bingöl ve Kadir Çirkin de katıldı.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: ÖNÜMÜZDEKİ TIKANIKLIĞI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çalıştayın ilk gününe katıldı. Bu yıl hedeflenen 250 milyar dolarlık ihracat hedefi için altyapıyı daha da geliştirmeleri gerektiğini O yüzden önümüzdeki 30 yıllık planı da yaptıklarını söyledi.

Ulaştırmaya yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Bakan Karaismailoğlu, yapılan yatırımların 2036 yılından sonra gelir getirmeye başlayacağını aktararak, "2036'lara geldiğimizde hiçbir projeye destek vermediğimiz gibi sözleşmesi biten projeleri yeniden gelir akışlı finansal yönetime dönüştürdüğümüzde artık bu projelerden topladığımız gelirlerle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; Türkiye'nin en büyük yatırımcı bakanlığına, ürettiği projelerden kendi gelirini, bütçesini oluşturan bakanlığa düşünüyor” dedi.

BAKAN MUŞ: HİZMET İHRACATINI DAHA İYİ NOKTAYA TAŞIMAK İÇİN MEVZUAT ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIK

Çalıştayın ikinci gününe katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, küresel ihracattan alınan payın son 20 yılda 4 kattan fazla arttığını, cumhuriyet tarihinde görülmemiş seviyelere ulaştığını belirterek, Türkiye'nin küresel tedarik zincirlerindeki önemli konumunun yanı sıra ihracatçıların ve birliğin ortaya koyduğu özverili çalışmaların katkılarının da çok fazla olduğunu, bu başarının herkesin eseri olduğunu kaydetti.

Bakan Muş, hizmet sektörünün daha iyi konuma gelmesini sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası gelişmeleri dikkate alarak kapsamlı mevzuat çalışmalarını tamamladıklarını vurgulayarak, şunları paylaştı: "Amacımız, hizmet sektörümüzün dünyada rekabet gücünü en üst düzeye çıkarmak için sizlere tüm imkanları sunmaktır. Bununla birlikte Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağlarının Desteklenmesi Hakkında Karar ile yurt dışında ilk kez ve uçtan uca tüm lojistik süreçlerin yönetilmesini sağlayacak tesislerin kurulumunu destekliyoruz. Böylece ihracatçılarımızın uluslararası tedarik ve dağıtım zincirlerine daha hızlı ve rekabetçi fiyatlarla nüfuz etmelerini temin edecek ve önemli pazarlardaki ihracatımızı sürekli kılacak altyapı olanaklarını geliştireceğiz. Bu sayede hem mal ihracatımızın artırılması hem de lojistik ve taşımacılık sektörümüzün dünya çapında rekabet edebilir düzeye gelmesini amaçlıyoruz." dedi

Mehmet Muş, Bakanlık olarak 2012 yılından bugüne kadar ihracatçılara 1,9 milyar liralık destek sağlandığını, yeni kararlarla daha güçlü şekilde destek sağlamaya devam edeceklerini aktardı.

TURAGAY: HİZMET İHRACATINDA REKABET GÜCÜMÜZ FAZLA

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, hizmet ihracatının Türkiye’nin geleceğini olduğunu söyledi. “Hizmet ihracatında rekabet gücümüz de ortada” diyen Turagay, “Turizmde hedefimiz 37,5 milyar dolar. Sağlık turizmde hedef 2023 yılında 5 milyar dolara ulaşmış durumda. Bugün dünyanın her yerinde Türk dizileri izleniyor ve 1 milyar dolarlık ihracat yapılıyor. 250 bin öğrenci ülkemizde okuyor. Bu bir kültür ihracatıdır. Lojistik sektörümüz 30 milyar dolara ulaşacak. Yılda 820 bin araç ülkemizden taşıma yapıyor” ifadelerini kullandı.

Hizmet ihracatını artırmak için yaptıklarını çalışmalardan örnekler veren Turagay, “Taşımacılığın ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde gördük. Tedarik zinciri kopmuştu, Türkiye’ye talep yağıyordu ama biz malımızı gönderemiyorduk. Her gün yeni karalar almaya başladık” dedi. Yurtdışı Lojistik Ağlar konseptini geliştirdiklerini, devlet yardımlarında yeni düzenlemeleri yürürlüğe koyduklarını söyleyen Turagay, bunların hepsinin altında yatan amacın hizmet ihracatını artırabilmek olduğunu kaydetti.

BOLAT: LOJİSTİK SEKTÖRÜNDEN DAHA FAZLA YARARLANABİLMELİYİZ
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan, HİB Başkanı Ahmet Bolat mal ihracatının yapılabilmesi için lojistik sektöründen yararlanılabilmesi gerektiğini söyleyerek, sektörün mal ihracatına destek verirken aynı zamanda yaptığı ihracatla döviz kazandırıcı sektör olma özelliğine vurgu yaptı.

Hizmetler sektörünün 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 60 artışla 57,5 milyar dolar ihracat yaptığını ve 26,5milyar dolar ticaret fazlası vermeyi başardığının altını çizen Bolat, “Bu yılın ilk yarısında da yüzde 69 artışla 33 milyar dolan ihracat gerçekleştirdik. 14,5 milyar dolar ticaret fazlası sağlandı. Hedefimiz 2022 yılı sonunda 90 milyar dolar ihracat yapmak ve 2023 yılında 130 milyar doları yakalamak” dedi. Sektörlerin 2023 yılı hedeflerini açıklayan Bolat, Yük Taşımacılığı, Lojistik, Liman İşletmeciliği ve Yol Hizmetleri sektörünün 2019 yılında yaptığı 12.6 milyar dolarlık ihracatı 31,1 milyar dolara çıkaracağını söyledi.

GÜLTEPE: TÜRKİYE’NİN BU BÜYÜK PAZARDA PAYINI ARTTIRACAK POTANSİYELİ VAR

TİM Başkanı Mustafa Gültepe de yaptığı konuşmada, hizmet sektörünün küresel ekonominin üçte ikisini oluşturduğunu, küresel ekonomiden aldığı payın ABD’de yüzde 80, Avrupa’da yüzde 74 seviyesinde olduğunu söyledi. Gültepe, hizmetler sektörünün payının Türkiye’de ise yüzde 60 olduğunu belirterek, “Uluslararası hizmet ticareti büyük artış gösterdi ve 6,2 trilyon dolara ulaştı. Türkiye bu büyük pazarda payını artıracak imkân ve potansiyele sahip. 2022 yılı haziran ayı itibariyle hizmetler sektöründen elde ettiğimiz gelir 71 milyar dolar. Yeni yatırımlar ve sektörel çeşitlenmelerin etkisiyle hızlı bir büyüme kaydedildi ve bu sayede Türkiye pandemi öncesinde dünyanın en büyük 26’ıncı hizmet ihracatçısı konumuna geldi” diye konuştu.

Lojistik sektörünü temsilen çalıştaya katılan UND üyeleri ve İcra Kurulu; masalarda yer alarak bilgi ve tecrübeleri aktardı, sorunların tespiti ve çözüm yolları için görüş alışverişinde bulundu.

 
Özbekistan Nakliye ve Lojistik Hizmetleri
 
Kamyon ile Minibüsün Çarpışması Sonucu 8 Kişi Öldü, 9 Kişi Yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Borusan Alpha Staj Programı Başvuruları 4 Eylül’e Kadar Devam Ediyor
Üniversite 3. ve 4. sınıf ya da yüksek lisans öğrencilerin uzun dönem ...
Romanya 3. Ülke Geçiş Belgeleri Sınır Kapılarında Kullanıma Açılmıştır
UND sitesinden Romanya 3. Ülke Geçiş Belgeleri ile ilgili duyuru yaptı.
Brent Petrolün Varil Fiyatı 98,69 Dolar
Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 98,69 dolardan işlem görüyor.
 
AFAD İstanbulluları Uyardı
Meteoroloji ve AKOM'un ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağış için ...
Slovenya Transit Geçiş Belgeleri Tükendi
UND, Slovenya transit geçiş belgelerinin 28.08.2022 tarihinde tükendiğini ...
İran Nakliye ve Lojistik Hizmetlerinde Malatya Nakliyat
Uluslararası nakliye hizmetleri sağlayan Malatya Nakliyat, İran nakliye ...
 
Erzurum'da Meydana Gelen Kazada 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Erzurum'da bir minibüsün yan yatması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi ...
Çekya Transit Geçiş Belgesi Kotasının Tamamı Tükendi
UND, sene başında ülkemize tahsis edilen 10 bin adet Çekyatransit geçiş ...
Akbulutlar Otomotiv’in Takaslı Araç İlanları Kamyonumpazar.com’da
Akbulutlar Otomotiv'in takaslı, indirimli en güncel ilanları kamyonumpazar.com'da!
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Lojistik 2025
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikadikkattreyler haberler busKamyonsrcşoförtruck