Dünyanın önde gelen otomotiv markası Honda hayata geçirdiği inovasyonlarla sadece sektöre yön vermekle kalmıyor, aynı zamanda inovasyonlarıyla birçok prestijli ödül de alıyor. Honda son olarak Thomson Reuters Top 100 Global Innovators (En İyi 100 Global İnovasyon Şirketi) listesine girdi. Honda böylece 2011 yılından bu yana üstü üste 5’inci kez Top 100 Global Innovators listesine girmiş oldu. Her yıl yayımlanan liste yeni buluşlar geliştirip bunların başarılı bir şekilde patentini alan şirketler tespit edilip listeleniyor.
Honda’nın inovasyonlarla dolu 70 yılı
Honda, kuruluş gününe kadar uzanan inovasyonlarla dolu köklü bir geçmişe sahip;
1949 – Honda, ilk motosikleti olan Dream D-Type’ı lanse etti. Bu aynı zamanda yarı otomatik şanzımanla üretilen ilk motosikletti.
1971 – Honda, ABD’nin son derece katı hava kalitesi regülasyonlarını katalitik konvertöre gerek duymadan yerine getiren ilk motor CVCC’yi geliştirdi.
1983-1992 – Honda Formula 1 dünyasına tekrar giriş yaparak 6 markalar ve 5 pilotlar şampiyonluğu kazandı.
1999 –Honda, ilk tam hibrid araç olan Honda Insight’ı Avrupa’da lanse etti.
2008 – Yıllarca süren Ar&Ge çalışmalarının ardından Honda hidrojen platformuna sahip yakıt hücreli otomobili lanse eden ilk üretici oldu ve FCX Clarity modelini lanse etti.
2015 – Dünya otomobil tarihinde bir ilk olarak Honda, trafikteki diğer araçları takip ederek aracın hızını ayarlayan ve sürücünün maksimum hız veya takip mesafesini ayarlama imkanı sunan i-ACC’yi (Akıllı Adaptif Hız Sabitleme Sistemi) lanse etti.
Elde edilen başarıyı değerlendiren Başkan Yardımcısı Phillip Ross: “Bu başarı yaklaşık 70 yıl kadar öncesine, inovasyonlara inanan kurucumuz Soichiro Honda’ya dayanıyor. Honda, bugün hala mühendislik ve teknolojiyi kullanarak topluma katkı sağlama bakış açısıyla hareket etmeye devam ediyor. Robottan havacılığa, yol güvenliğinden motor sporlarına kadar farklı alanlarda inovasyon çalışmalarına devam eden Honda, gelecekte de global bir inovasyon şirketi olmaya devam edecek” dedi.
Thomson Reuters yetkilisi ise “Felsefemize göre patent koruması ve ticarileşmesi olmayan bir fikir, harika bir fikirden başka bir şey değildir” dedi.