Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
29 Mayıs 2013 Çarşamba - 15:55

İş Makinaları Hayat Kurtaracak

SİF İş Makinaları ve AKUT işbirliğinde hayata geçirilen “Umut Sarının İçinde” projesi kapsamında belediyelerde görevli iş makinası operatörlerine yönelik kurtarma eğitimleri başladı.

İş Makinaları Hayat Kurtaracak

STFA Yatırım Holding grup şirketlerinden SİF İş Makinaları’nın Türkiye’de afet sonrası arama kurtarma çalışmaları konusunda yaşanan sıkıntıları gidermek için AKUT (Arama Kurtarma Derneği) işbirliğiyle hayata geçirdiği “Umut Sarının İçinde” adlı projesi kapsamında verilen eğitimlerin ilk kuru 15 Nisan’da başladı. 15-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 1’inci kur eğitimlerine Ataşehir, Beykoz, Başakşehir, Çekmeköy, Şişli ve Silivri Belediyelerinde görevli toplam 17 operatör katıldı. 2’nci kur eğitimler ise 13 Mayıs 2013 tarihinde başla.
SİF İş Makinaları Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Direktörü Esra Temel Vurgun eğitimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada operatörlere arama kurtarma faaliyetlerinde yeni yöntemleri öğreten bu eğitimlerle, kurtarma çalışmalarında iş makinalarının doğru kullanılması ve afet zamanında iş makinalarından en yüksek verimin alınmasının hedeflendiğini ifade etti. Arama kurtarma çalışmaları esnasında hataları ve kayıpları en aza indirmek amacıyla hayata geçirilen Umut Sarının İçinde projesiyle, benzeri mücadelelerde teknik kurtarma ve makinaların doğru yöntemlerle kullanımı konusunda bilgi eksikliklerinin tamamlanacağını açıklayan Esra Temel Vurgun eğitimlerle ilgili gözlemlerini şu sözlerle paylaştı:
“Gerçekleştirdiğimiz bu ilk kura katılan operatörler nerede ve nasıl çalışmaları gerektiğini, farklı senaryolar ve yaşanmış örnekler üzerinden durum analizleri yaparak öğrendiler. Her biri, afet alanında iş makinasının modeline göre ne iş yapabileceğini ve nasıl bir konumda yapabileceğini uygulamalı olarak gördü. Riskli noktalarda işe müdahale etmenin ise ne kadar tehlikeli olduğunu tespit ettiler. Gerek kendi aile yaşamlarında gerek mesleki yaşamlarında insanların hayatlarını kurtarmaya yönelik bilgilerle donatılmış olmak tüm operatörler için de büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Birçoğu mesleki hayatlarında afet kurtarma çalışmalarında görev almış. O anlarda yaşadıkları zorlukları samimi bir şekilde eğitimler esnasında dile getirdiler. 17 Ağustos depremi, Silivri’deki sel olayı, sayısız yangınlar, çığ altında kalan insanlar… Bu eğitimi o zamanlar almış olsaydık aynı hataları yapmaz, doğruları bilirdik şeklinde açıklamada bulundular. Bu cümleleri birebir onların ağzından duyduğumuzda, SİF İş Makinaları olarak insanlarımız için ne kadar faydalı bir projeye imza attığımızı bir kez daha anladık ve şimdi bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Umut Sarının İçinde projesinin tüm Türkiye’ye özel sektör, kamu ve STK işbirliği açısından güzel bir örnek teşkil ettiğini düşünüyoruz.”
Belediye operatörlerine dünya standartlarında kurtarma eğitimi
SİF İş Makinları ve AKUT işbirliğinde hayata geçirilen “Umut Sarının İçinde” projesiyle, belediyelere bağlı iş makinası operatörlerine Birleşmiş Milletler, İnsani İlişkiler Koordinasyon Ofisi (OCHA)Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG) kılavuzuna uygun olarak AKUT’un deneyimlerinden, tüm dünyada ve Türkiye’de yaşanan doğru ve yanlış örneklerin derlendiği eğitimler veriliyor. Bu eğitimler içerik olarak dünyanın en ileri arama-kurtarma eğitimlerinden biri. Eğitimlerin ardından operatörler “Afet Lojistik Uzmanı Sertifikası” almaya hak kazanıyor. Böylece bu operatörlerin, can ve mal kaybına, yaralanmaya yol açan deprem, heyelan, su baskını, kaya ve çığ düşmesi gibi doğal afetler esnasında daha bilinçli bir şekilde arama kurtarma yapması ve iş makinalarını daha doğru bir şekilde kullanması bekleniyor. Eğitim alan operatörler sadece Türkiye için değil diğer ülkelerde olabilecek herhangi doğal afet durumunda da arama kurtarma ekipleriyle birlikte çalışabilecek.
 
 
Hedef 5 yılda sertifikalı 1000 belediye operatörü
 
Senede 5 kur halinde düzenlenmesi planlanan eğitimlerin her bir kurunda en az 20 operatörün eğitilmesi hedefleniyor. Projenin bir sonraki adımında 5 yıl içerisinde 1000 iş makinası operatörüne ulaşılması amaçlanıyor. AKUT Ataşehir Eğitim Enstitüsü’nde hafta içi akşam, hafta sonu ise tüm gün süren eğitimler teorik ve pratik olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Yaklaşık 30 farklı başlıkta verilen eğitimlerin pratik bölümü için açık alanda bir enkaz simülasyonu kuruluyor ve operatörler bu enkaz alanında iş makinası kullanma pratiği yapıyor. Eğitimler sırasında SİF İş Makinaları tarafından temin edilen JCB marka iş makinaları kullanılıyor.
 

 
KOMATEK 2013 Fuarı
 
“Asya’yı Avrupa’ya Bağlayan Şehir”
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 29 Mayıs 2013 Çarşamba 18:26

SIF İş Makinaları Servis Yönetimi ile çalışıyorum Ne kadar takdire değer hizmet verdiklerini biliyorum Bu işbirliğini desteklemek amacı ile sözkonusu İş Makinalarının nerede olduğunun bilinmesi amacı ile Araç Takip Cihazı da takılmasını öneriyorum İlk uygulamayı ücretsiz yapmayı öneriyorum Orhan Çakır Yönetici MATS Motorlu Araç Test Sistemleri

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KOMATEK 2013 Fuarı
13. KOMATEK Uluslararası İş ve İnşaat Makine Teknoloji ve Aletleri Fuarları’nın ...
Borusan'ın Hedefi Kazanmak
Türkiye Pist Şampiyonası sezonun açılışını Süper Grup ve Maxi Grup’ta ...
Aktaş Eğitim Vakfı’nın Doğaya Katkı
Aktaş Eğitim Vakfı, Bursa’yı ağaçlandırma çalışmalarına destek kapsamında ...
 
Renault’da Yaz Servis Kampanyası
Renault, 20 Mayıs – 29 Haziran 2013 tarihleri arasında Renault ve Dacia ...
20. Yılda Yeni Şubeler
Almira Car Rental Services, turizm sezonunu altı yeni şube açarak karşılıyor. ...
İş Makinalarına Gönül Verenler
ASC Türk, iş makinaları sektöründe yer alan her meslek grubundan insanı ...
 
Otokar’dan İddialı Başlangıç
Kuruluşunun 50. yılını kutlayan Otokar hafif kamyon segmentinde de üretime ...
Subarular Pistten Rüzgar Gibi Geçti
Türkiyenin en büyük Subaru fan sitesi Subaruimpreza.org’un organize ettiği ...
Yolların Yeni Kahini TomTom GO
Yeni harita merkezli uygulama, sürücüleri daha kontrollü hale getiriyor.
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerkamyonumsondakikatürkiyekamyoncubustruckdikkatKamyon