Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yarıdan fazlasının tamamlandığı 3’üncü havalimanıyla birlikte İstanbul’da şu anda 282 olan destinasyon sayısının 350’ye çıkacağını söyledi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dünyanın gıptayla izlediği İstanbul 3. Havalimanının hizmete girmesiyle Türkiye’nin dünya çapında şu anda 282 olan destinasyon sayısının 350’ye yükseltilmesinin planlandığını söyledi.
Bakan Arslan, İstanbul’a yapılan yeni havalimanının temel atma töreninin üçüncü yılı dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu. Arslan, mayıs ayı sonu itibarıyla yüzde 52.5 ilerleme sağlanan 3. Havalimanının ‘aktarma havalimanı’ konumunda olacağına işaret ederek, şunları kaydetti: “Dünyanın neresinden olursa olsun uçaklar gelecekler, ülkenizde transfer yapacaklar. Uçağın havalimanınıza inmesi bir gelir, yolcunun inmesi bir gelir ve yaptıkları alışverişlerden kaynaklı bir gelir elde ediyorsunuz. Aktarma havalimanları dünya havacılığında sizi hem merkez haline getiriyor hem ciddi bir şekilde katma değer oluşturma, gelir getirme anlamında da ülkenin büyümesine katkı sağlıyor.”
Açılış seneye
Ulaştırma Bakanı Arslan, 3. Havalimanının Türkiye’nin büyümesine, gelişmesine, ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacağının da altını çizerek, söz konusu havalimanının yatırımcıların dünyanın neresinden olursa olsun Türkiye’ye rahatça gelmesine, yatırımını kontrol etmesine ve aynı gün dünyanın başka bir yerine gidebilmesine olanak sağlayacağını aktardı. 2018 yılının mart ayında ilk etabının açılışı planlanan havalimanı yatırımı, bölgedeki ekonominin de ciddi oranda gelişmesine katkı sağlayacak.
Çalışan sayısı 30 bine ulaşacak
Türk ekonomisini büyük destek olacak 3. Havalimanında, 3 bin 500’ü beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 26 bin 700 kişinin çalıştığını ifade eden Arslan, “Önümüzdeki dönemde çalışan sayısı 30 bin kişiye ulaşacak” dedi. Arslan, İstanbul 3. Havalimanının, 2025’te Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 4.9’unu oluşturmasını öngördüklerini söyledi.
Arslan, sadece havalimanından kaynaklı 79 milyar dolarlık ilave bir hasıla oluşacağını da kaydederek, 2018’de birinci fazının tamamlanarak açılışının gerçekleşmesiyle yılda 100 bin kişiye, 2025’te tam kapasiteye eriştiğinde ise yılda 225 bin kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.
KAYNAK: MİLLİYET
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |