Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
tırsan
English
Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
11 Mart 2022 Cuma - 13:54

Limanlarda Elleçlenen Konteyner ve Yük Miktarı Şubat Ayında Arttı

Türkiye limanlarında elleçlenen konteyner miktarı şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 artarak 1 milyon 6 bin 332 TEU olarak gerçekleşti.

Limanlarda Elleçlenen Konteyner ve Yük Miktarı Şubat Ayında Arttı

Türkiye limanlarında elleçlenen konteyner miktarı şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 artarak 1 milyon 6 bin 332 TEU olarak gerçekleşti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, şubat ayı konteyner ve yük istatistiklerini açıkladı.

Şubatta limanlarda elleçlenen konteyner miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 artarak 1 milyon 6 bin 332 TEU'ya yükseldi.

Dış ticarete konu konteyner miktarı yıllık bazda yüzde 0,9 azaldı ve 747 bin 248 TEU oldu. Şubat ayında limanlarda gerçekleştirilen ihracat amaçlı konteyner yüklemeleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 azalarak 366 bin 155 TEU, ithalat amaçlı konteyner boşaltmaları da yüzde 0,1 azalarak 381 bin 93 TEU'ya geriledi.

Transit konteyner miktarı bu dönemde yüzde 19 artarak 198 bin 977 TEU oldu. Şubatta kabotajda elleçlenen konteyner miktarı da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,3 azalarak 60 bin 107 TEU olarak gerçekleşti.

Ambarlı Liman Başkanlığı idari sınırlarında faaliyet gösteren liman tesislerinde toplam 243 bin 599 TEU konteyner elleçlemesi gerçekleşti. Ambarlı Liman Başkanlığını 181 bin 146 TEU ile Kocaeli Liman Başkanlığı ve 151 bin 838 TEU ile Mersin Liman Başkanlığı takip etti.

Mısır, en fazla konteyner elleçlemesi yapılan ülke oldu

Mısır, 96 bin 873 TEU ile en fazla konteyner elleçlemesi yapılan ülke olurken, bu ülkeyi 86 bin 902 TEU ile İsrail'le yapılan taşımalar ve 76 bin 67 TEU ile Yunanistan ile yapılan taşımalar izledi.

En fazla ihracat amaçlı konteyner yüklemesini 44 bin 602 TEU ile Mısır'a giden konteynerler oluşturdu. Bu yüklerin yüzde 89,7'si yabancı bayraklı gemilerle taşındı. Mısır'ı sırasıyla 36 bin 649 TEU ile İspanya'ya ve 35 bin 122 TEU ile Belçika'ya yapılan konteyner yüklemeleri takip etti.

En fazla ithalat amaçlı konteyner boşaltmasını 54 bin 273 TEU ile İsrail'den gelen konteynerler oluşturdu. Elleçlenen dış ticarete konu 747 bin 248 TEU konteynerin yüzde 9'u Türk bayraklı gemilerle taşındı.

Yük miktarı artış kaydetti

Bu yılın şubat ayında elleçlenen yük miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 artarak 42 milyon 630 bin 425 ton olarak gerçekleşti.

İhracat amaçlı yükleme miktarı yüzde 1,5 artarak 11 milyon 496 bin 872 tona, ithalat amaçlı boşaltma miktarı yüzde 9,1 artarak 19 milyon 638 bin 691 tona çıktı. Dış ticaret taşımaları da yüzde 6,2 artarak 31 milyon 135 bin 563 ton oldu.

Transit yük taşımalarının yüzde 6,3 artarak 6 milyon 215 bin 35 ton olduğu tespit edildi. Şubatta kabotajda taşınan yük miktarı ise yüzde 13,4 arttı.

Aliağa Liman Başkanlığı idari sınırlarında faaliyet gösteren liman tesislerinde toplam 6 milyon 643 bin 498 ton yük elleçlemesi gerçekleşti. Aliağa Liman Başkanlığını 6 milyon 287 bin 694 ton ile Kocaeli Liman Başkanlığı ve 5 milyon 486 bin 775 ton ile İskenderun Liman Başkanlığı takip etti.

Limanlarda, 300 bin 372 ton jet yakıtı elleçlemesi gerçekleştirildi

Limanlarda, 300 bin 372 ton jet yakıtı (benzin tipi) elleçlemesi gerçekleşti. Jet yakıtı, 212 bin 963 tonluk artış ile bir önceki aya göre elleçleme miktarlarında (yüzde 243,6) en fazla artış gösteren yük cinsi oldu. Ham petrolün ise 1 milyon 22 bin 643 tonluk düşüşle bir önceki aya göre elleçleme miktarı en fazla azalan yük cinsi olduğu belirlendi.

Portland Çimento yük cinsi, ihracat yükleri içerisinde 919 bin 744 ton ile ilk sırayı aldı. Bu yük cinsini sırasıyla Klinker ve Feldispat takip etti.

Ham petrol limanlarda elleçlenen ithalat yükleri içerisinde 1 milyon 960 bin 734 ton ile ilk sırayı aldı. Bunu sırasıyla, LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) ve hurda demir yük cinsleri izledi.

Deniz yolu ile yapılan ihracatta en fazla yük elleçlemesi 1 milyon 204 bin 403 ton ile Amerika'ya yapılan taşımalarda gerçekleşti. Amerika'yı sırasıyla İtalya'ya ve İspanya'ya yapılan taşımalar takip etti.

Aynı dönemde ithalatta en fazla yük elleçlemesinin 3 milyon 276 bin 93 ton ile Rusya'dan yapılan taşımalarda olduğu belirlendi.

 
Mercedes, Tamamen Elektrikli Yeni EQS ile Geleceğin Teknolojilerini Bugünden Sunuyor
 
UND, Rusya-Ukrayna Savaşı Nedeniyle Türkiye’den Rusya’ya Ve Orta Asya Bölgesine Yönelik Taşıma Güzergahlarında Yaşanan Beklemeler Hakkında Duyuru Yayınladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOCAR MARINE, Yurt İçi Deniz Yakıtı Pazarında Satışlara Başladı
Yıllık 700 bin tona ulaşan satış hacmiyle uluslararası denizcilik yakıtı ...
Türkiye Limanlarında Elleçlenen Yük Miktarı Dünya Ortalamasının Üzerinde Arttı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2021 yılında limanlarda elleçlenen yük ...
CLECAT’ten, Denizyolu Lojistiği Tedarik Zincirinde Adil Rekabet ve Eşit Şartlar Çağrısı
Bazı armatörler, 1 Ocak 2022'den itibaren taşıma işleri organizatörlerine ...
 
Scania Endüstriyel ve Deniz Motorları Satış Müdürü Suna Türk Tuzcuoğlu, "Scania Deniz Motorları Yakıt Tüketiminde Rakipsiz"
Scania, 3 farklı ürün grubu altında toplanmış, 9 litre, 13 litre ve 16 ...
Küresel Navlun Bedellerinde Sert Düşüş
Küresel navlun bedelleri Ekim ayında yüzde 50'nin üzerinde düştü. Uzmanlar ...
DFDS Akdeniz İş Birimi Mersin-Trieste Hattındaki 3. Gemisini Hizmete Sunarken Lojistik Sektörünün Liderleriyle Buluştu
DFDS Akdeniz İş Birimi, 7 Ekim 2021 tarihinden itibaren Mersin-Trieste ...
 
DFDS Akdeniz İş Birimi, Barcolana Deniz Zirvesi Kapsamında Sürdürülebilirlik Hedeflerini Paylaştı
DFDS Akdeniz İş Birimi, 6- 9 Ekim tarihleri arasında Trieste’de gerçekleştirilen ...
DFDS Gemisi Avrupa Feribot Denizcilik Zirvesi’nde Uluslararası Ödülün Sahibi Oldu
DFDS Akdeniz İş Birimi’nin bağlı olduğu Avrupa’nın 22 – 23 Eylül tarihlerinde ...
Cey Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, "Mersin’in 2’nci Serbest Bölgesini Kurmak İçin Çalışmalara Zaman Kaybetmeden Başlayacağız"
Ceynak Lojistik ile Ceyport Terminal Lojistik’ten oluşan Cey Grubu Ortak ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Lojistik 2025
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförsrcnewsKamyontreylerbustürkiye haberler sondakika