İstanbul’da düzenlenen Ticari Araçlar ve Filo Yönetimi 2013 Konferansı’nda konuşan OMSAN Lojistik Tenteli Filo Müdürü Murat Kunduracı, sektörün yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyduğunu belirterek “Araştırmalara göre sektörümüzde üniversite ve yüksekokul mezunu olarak çalışanların sadece yüzde 11’i lojistik bölümlerinden mezun. Bu oranın artması lojistik sektörü için büyük önem taşımaktadır” dedi. Araç sayılarının artması ile birlikte Filo yönetimlerinin şekillerinin değiştiğini de kaydeden Kunduracı, filoların istatistiki veriler ışığında lojistik mantıkla yönetilmediği takdirde verimli olmayan, zarar eden, ülke ekonomisi için fayda sağlamayan, etkin yönetilmeyen filolar haline geldiklerini kaydetti.
İnsan kaynağının filo yönetimleri açısından en önemli konuların başında geldiğini belirten OMSAN Lojistik Tenteli Filo Müdürü Murat Kunduracı şunları söyledi;
“Lojistik hizmetlerde yapılan işlere uygun araçlarımız, depolarımız, gemilerimiz, vagonlarımız, helikopterlerimiz var. Ancak hizmet sektöründe olduğumuz için en önemli kaynağımız insan. Yetişmiş, uzmanlaşmış insan kaynağına sadece filo yönetiminde değil lojistik sektörünün tamamında ihtiyaç duyulmaktadır.Araştırmalar sektörümüzde çalışanların yüzde 30’unun ön lisans programı dahil olmak üzere üniversite mezunlarından oluştuğunu gösteriyor. Ne yazık ki bunların sadece yüzde 11’i lojistik mezunu”
Sürücülerin kendilerini geliştirmeleri ve iyi eğitim almaları için OMSAN Lojistik’in bir dizi programı devreye aldığını söyleyen Kunduracı “Sürücüleri emniyetli ve ekonomik sürüş teknikleri hakkında eğitmek aslında çok zor değil. Bu düşünceyle ilgili eğitimleri etkili bir biçimde verebilmek için bir yıllık yoğun bir çabanın sonucu ağır ticari araç simülatörü geliştirdik. Bu simülatörü emniyetli ve ekonomik sürüş eğitiminin yanında diğer eğitimleri verebilmek için de tasarladık. Simülatör eğitimi3 bölümden oluşuyor. Birinci bölümde yüklerin nasıl emniyete alınacağı eğitimci tarafından ekran üzerinde anlatılıyor. İkinci bölümde sürücü simülatör üzerinde kendi bilgileri doğrultusunda aracı kullanıyor. Programımız sürücünün yaptığı hataları not ediyor ve sürüş sonunda bize raporluyor. Daha sonra sürücüler sınıf eğitimine alınıyor ve eğitmenlerimiz tarafından emniyetli ve ekonomik sürüş eğitimi teorik olarak anlatılıyor. Üçüncü bölümde ise sürücü, eğitimcimiz nezaretinde yaptığı hatalar gösterilerek tekrar simülatör sürüşü yapıyor ve sonuç raporu alınıyor. Bu eğitimde sürücüye ekonomik sürüş eğitimi yanında trafik kurallarına uyum, dikkat, yüklerin emniyete alınması ve güvenli taşınması gibi konular da eğitim olarak veriliyor. Zaman lojistikçiler için çok önemli. Bu nedenle, geliştirdiğimiz bu simülatör ile bu derece yoğun bir eğitimi bir günde verebiliyoruz. Ayrıca gümrük ve araç evrakları, ADR, yorgunlukla mücadele gibi başka konularda da eğitimler vererek sürücülerimizi sefere hazır hale getiriyoruz.”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |