Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
16 Mart 2013 Cumartesi - 13:51

Olgun Çelik, Uçtan Uca SAP ile Yönetiliyor

Olgun Çelik, tüm şirket fonksiyonlarını kapsayan SAP ERP projesini itelligence Türkiye uzmanlığında hayata geçirdi. Proje ile Olgun Çelik’in büyüyen iş hacminin entegre bir sistem altyapısı ile yönetilmesi mümkün hale getirildi.

Olgun Çelik, Uçtan Uca SAP ile Yönetiliyor

Ağır ve hafif ticari araçlar için parabolik, konvansiyonel yaprak yay ve hava körüğü makası üretimi yapan Olgun Çelik, bilgi birikimini ortak bir veritabanında kontrollü olarak saklamak amacıyla itelligence Türkiye danışmanlığında SAP ERP sistemine geçti. Olgun Çelik, SAP projesiyle iş hacmindeki ve müşteri potansiyelindeki artışa paralel olarak ihracat pazarlarında oluşan müşteri beklentilerini karşılayarak, üretim içi hatlardan ve tezgâhlardan online veri toplanmasına yönelik altyapı çalışmalarını tamamladı.
Dünyanın en güçlü SAP iş ortaklarından itelligence AG ile 12 yıllık engin tecrübeye sahip Elsys Danışmanlık’ın güçlü birleşmesinden doğan itelligence Türkiye danışmanlığında gerçekleştirilen ve tam kapsamlı bir proje olma niteliği taşıyan ERP projesi, iki fazda tamamlandı. Birinci fazda (7 ay) Muhasebe, İnsan Kaynakları, Üretim-Planlama, Satınalma ve Stok Yönetimi, Depo Yönetimi, Kalite Yönetimi, Maliyet Muhasebesi, Satış-Pazarlama gibi kritik modüllerin canlı kullanıma geçirilmesi; ikinci fazda (2 ay) ise Bakım-Onarım, Doküman Yönetimi, Mühendislik Değişim Yönetimi ve Analitik Raporlama uygulamaları hayata geçirildi.
 
Olgun Çelik, dünyanın en büyük iş yazılımı olması, otomotiv ana sanayiinde yaygın olarak kullanılması ve global çapta en iyi iş uygulamalarından yararlanma imkânı sunması gibi pek çok faktörden dolayı SAP’yi tercih etti. Uygulamaya alınan kapsamlı ERP projesinin yanı sıra itelligence Türkiye Grup şirketi itelligence Analytics danışmanlığında, Olgun Çelik’in farklı sistemlerde kullandığı eşdeğer ürün, OEE raporu, değer akış raporu ve sevkiyat raporlarının SAP Business Objects ortamında tek sistem altında toplanması sağlandı. Eşdeğer Ürün Raporu ile Olgun Çelik’in makine ve işçilik zamanına göre ayrı ayrı, fiili üretimin eşdeğer ürün karşılığı, gerçekleşen eşdeğer ürün mamul karşılığı, dönem başı ve sonu yarı-mamul miktarlarının eşdeğer ürün karşılıkları, fiili ve teorik elektrik-doğalgaz kullanımı ve verimliliği gibi bilgiler kolay ve etkin bir şekilde elde edilebilmektedir. OEE raporu ile tezgâh bazında gerçekleşen operasyon adetleri, ıskarta miktarları, net çalışma süreleri, planlı-plansız duruşlar, rework adet ve oranları, tempo kaybı, ideal işgücü ve gerçekleşen işgücü verilerine tek bir rapor yardımıyla ulaşabilmek mümkündür. Değer Akış Raporu ile üretim sürecinde kullanılan operasyonlar bazında, operasyon öncesi stoklar, ortalama standart çevrim zamanı ve gerçekleşen çevrim zamanı, ürün çeşidi, çalışan operatör sayısı, makine sayısı, toplam set-up sayısı ve süresi, toplam arıza sayısı ve süresi, net çalışma süresi, yapılan ek işlem süresi, hurda adedi ve oranı, iki set-up arası parti büyüklüğü, üretim parti büyüklüğü, minimum ve maksimum parti büyüklükleri, çalışma günü sayısı, günlük çalışma süresi, fiili üretim süresi, tempo kaybı ve boş kapasite gibi bilgiler tek bir rapor aracılığıyla elde edilebilmektedir. Sevkiyat Raporu ile yurtiçi, yurtdışı, AFM ve OEM Toplam Miktarları, OEM firma, AFM Firma ve AFM Türkiye Bayileri bazında detaylandırılmıştır

 
Hisarlar Grup’tan 13 milyon Euro’luk Yatırım
 
OPET'ten Yakın Tarihe Armağan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hisarlar Grup’tan 13 milyon Euro’luk Yatırım
Bu yıl 11’incisi düzenlenen Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda konuşan ...
OSD Genel Kurulu Seçim Sonuçları
15 Mart 2013 tarihinde yapılan OSD 39. Olağan Genel Kurul toplantısında ...
2013 Büyümek İçin Hamle Yılı
Otomotiv Sanayii Derneği’nin, ‘39. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan ...
 
Pegasus Barcelona Uçuşlarına Başlıyor
Pegasus Hava Yolları, 16 Mayıs’tan itibaren uçacağı Barselona uçuşlarının ...
Trafikte Sorumluluk Bilinci İçin Güç Birliği
Trafikte Sorumluluk Hareketi’nin 6’ncı paydaş toplantısı trafik güvenliği ...
Inotec şirket okulunun öğrencileri ödüllerini aldı
TC Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Taşıt ...
 
TLS Lojistik Hijyenik Paketleme Odası Kurdu
TLS Lojistik, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Şirket, son olarak ...
Alpine , 35 Yıl Aradan Sonra İlk Kez LE MANS’ta
Alpine 2013 yılından itibaren dayanıklılık “endurance” yarışında ayrıca ...
DHL, Fashion Week İstanbul Heyecanına Ortak Oluyor
DHL, “Mercedes Benz IMG Fashion Week Istanbul”un lojistik sponsoru olarak ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Vize İçin Çözüm Önerileri
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrer haberler newstruckşofördikkatlkwkamyonumsrc