Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
30 Nisan 2013 Salı - 15:40

Osd Pazar Değerlendirmesi

2013 yılı Mart ayında AB (27 Ülke) ve EFTA ülkeleri ağır ticari araç pazarı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18 oranında azaldı ve 28 bin adet düzeyinde gerçekleşti.

Toplam Ticari Araçlar Pazarı
 
2013 yılı Mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre, yüzde 10 oranında azalan AB(27) ve EFTA ülkeleri ticari araç pazarı 172 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
 
Bu ayda Türkiye’de ise 21 bin adet düzeyinde gerçekleşmiş olan ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 oranında azaldı.
 
AB(27) ve EFTA ülkelerinde ticari araç pazarında Mart ayında, en fazla düşüş yüzde 65 ile Finlandiya’da gerçekleşti. Daha sonra, yüzde 24 ile Yunanistan, yüzde 20 ile Norveç, İspanya ve İtalya, yüzde 19 ile Almanya, yüzde 18 ile Polonya, yüzde 17 ile Danimarka ve Hollanda, yüzde 16 ile Çek Cumhuriyeti, yüzde 15 ile Slovakya ve İsveç, yüzde 14 ile Romanya ve Avusturya, yüzde 12 ile Belçika, İsviçre ve Letonya, yüzde 10 ile Fransa, yüzde 8 ile Macaristan, yüzde 7 ile Litvanya, yüzde 6 ile İrlanda ve yüzde 3 ile Slovenya takip etti.
 
Öte yandan bu ayda en yüksek artış İzlanda’da yüzde 33, Estonya’da yüzde 21,
Portekiz’de yüzde 11 ve İngiltere’de yüzde 8 oldu.
 
2013 yılı Ocak-Mart döneminde AB (27) ve EFTA Ülkeleri’nde ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında azaldı ve 419 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
 
Aynı dönemde Türkiye ticari araç pazarı bir önceki yıla göre yüzde 1 oranında azaldı ve 46 bin adet oldu.
 
Hafif Ticari Araçlar Pazarı
 
AB (27) ve EFTA ülkelerinde Mart ayı hafif ticari araç satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 oranında azaldı ve 145 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
 
Ancak Türkiye hafif ticari araç pazarı 2013 yılı Mart ayında bir önceki yıla göre yüzde 4 oranında azaldı ve 17 bin adet düzeyine geriledi.
 
AB (27) ve EFTA ülkelerinde Mart ayı hafif ticari araç pazar verileri incelendiğinde, en fazla düşüş yüzde 70 ile Finlandiya’da gerçekleşti. Finlandiya’yı yüzde 25 ile Çek Cumhuriyeti, yüzde 22 ile Yunanistan, yüzde 21 ile Polonya, yüzde 20 ile İtalya ve Norveç, yüzde 19 ile İspanya, yüzde 18 ile Slovakya, yüzde 16 ile Hollanda, Almanya yüzde 16 ile Macaristan, yüzde 13 ile Danimarka, yüzde 12 ile İsveç, yüzde 11 ile İsviçre, Letonya ve Avusturya, yüzde 10 ile İrlanda, yüzde 10 ile Fransa, yüzde 9 ile Belçika ve yüzde 6 ile Slovenya izledi.
 
Öte yandan bu ayda hafif ticari araç pazarında en yüksek artış yüzde 27 ile İzlanda’da gerçekleşti, daha sonra sırasıyla yüzde 15 ile Portekiz’de, yüzde 12 ile Estonya’da, yüzde 3 ile Lüksemburg’da, yüzde 2 ile Litvanya’da ve yüzde 1 ile Romanya’da gerçekleşti.
 
2013 yılı Ocak-Mart döneminde AB (27) ve EFTA Ülkeleri’nde hafif ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında azaldı ve 347 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
 
Aynı dönemde Türkiye hafif ticari araç pazarı bir önceki yıla göre oransal olarak değişim göstermedi ve 38 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
 
Ağır Ticari Araçlar Pazarı
 
2013 yılı Mart ayında AB (27 Ülke) ve EFTA ülkeleri ağır ticari araç pazarı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18 oranında azaldı ve 28 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
 
Türkiye ağır ticari araç pazarı Mart ayında yüzde 11 oranında azalarak 3.606 adet düzeyine yükseldi.
 
AB(27) ve EFTA ülkelerinde Mart ayı ağır ticari araç satışlarında en önemli düşüş yüzde 46 ile Yunanistan’da, daha sonra sırasıyla Romanya’da yüzde 44, Danimarka’da yüzde 37, İsveç’te yüzde 35, Belçika’da yüzde 34, Finlandiya’da yüzde 28, İspanya’da yüzde 27, Almanya ve İsviçre’de yüzde 24, Avusturya’da yüzde 23, İtalya’da yüzde 22, Hollanda’da yüzde 20, Norveç ve Portekiz’de yüzde 16, Letonya’da yüzde 14, Fransa’da yüzde 13, Slovakya ve Litvanya’da yüzde 10, Polonya’da yüzde 9, Lüksemburg’da yüzde 8 düzeyinde gerçekleşti.
 
Diğer taraftan bu ayda ağır ticari araç pazarında en yüksek artış yüzde 62 ile Estonya’da gerçekleşti. Estonya’yı yüzde 57 ile İzlanda, yüzde 40 ile İrlanda, yüzde 20 ile Slovenya ve yüzde 16 ile Macaristan takip etti.
 
2013 yılı Ocak-Mart döneminde AB (27) ve EFTA Ülkeleri’nde ağır ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 oranında azaldı ve 28 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
 
Aynı dönemde Türkiye ağır ticari araç pazarı bir önceki yıla göre yüzde 5 oranında azaldı ve 7.839 adet oldu.

 
Avrupa Otomotiv Pazarı % 9.8 Daraldı
 
GP Garage My Team Eskişehir’e Hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa Otomotiv Pazarı % 9.8 Daraldı
Türkiye, Avrupa Hafif Ticari Araç satışları sıralamasında 2013 Mart ayında ...
Mücadele Devam Ediyor!
Borusan Otomotiv tarafından, Türkiye’de motor sporlarının gelişimine ve ...
Anadolu Isuzu'dan Teslimat
Şampiyon lakaplı N Serisi kamyonları ile sektörün önde gelen ismi olan ...
 
Hankook Smartflex
Hankook, ‘bütün yıl boyunca’ çeşitli hava şartlarındaki yol koşullarıyla ...
Tls Lojistik’te İstikrarlı Büyüme
TLS Lojistik, sadece karayolu ve denizyolu taşımacılığında değil, havayolu ...
Bahçede “biri” mi var?
Havaların ısınmasıyla birlikte bahçe mevsimi de başladı. Yemyeşil, bakımlı ...
 
Iveco’dan Irak’a Teslimat
Iveco ile Irak Elektrik Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma, üç yıl zarfında ...
Manheim Türkiye’ye Ödül
Manheim Global tarafından 21 Mart 2013 tarihinde düzenlenen M Awards etkinliğinde ...
Autoshow 2014 TÜYAP’ta
Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin 29 Mart 2013 tarihinde düzenlenen ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumfahrerdikkatsondakikatürkiyelkwşoförKamyonsrc