Veriler gerçekten aydınlatıcı bir gerçeği ortaya koyuyor; Son araştırma ve hesaplamalara göre, yük taşımacılığının yaklaşık %80'inin deniz yoluyla yapıldığı tahmin ediliyor. Bu bir tesadüf değil, denizyolu taşımacılığının büyük çoğunlukla kullanılması, şirketlere pek çok fayda ve avantaj sağlayan bir dizi nitelik ve özellikten kaynaklanmaktadır.
Mersin merkezli olan ve yaklaşık 24 yıldır uluslararası nakliye piyasasında kendini ispatlamış Avrasya Nakliye olarak Türkiye’den birçok ülkeye taşımacılık hizmetini gerçekleştirmeyiz. İran, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Tacikistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Balkan ülkeleri ve tüm Avrupa ülkelerine gerçekleştirdiğimiz taşımacılık hizmetlerinde müşteri memnuniyetini ana prensip olarak benimsemekteyiz.
Karayolu, havayolu, demiryolu ve denizyolu nakliye hizmetleri içinde özel bir itina gösterdiğimiz denizyolu nakliye hizmetimiz ile dünyada yer alan birçok büyük limanlara taşımacılık yapmaktayız. Ülkemizi çevreleyen Akdeniz, Karadeniz, Marmara ve Ege denizinde ve dünyada yer alan büyük limanlara, geniş acente sistemimizle bağlantı kurmaktayız. Gerçekleştirdiğimiz denizyolu taşımacılığı hizmetimizi de büyük RO-RO gemileriyle yapmaktayız.
Bilindiği üzere, Ro-Ro gemileri dünya ticaretine hem kolaylık hem de büyük çapta fayda sağlaması yönünden birçok ihracat yapan firma tarafından talep görmektedir. Avrasya Nakliye olarak uzun süredir güven ve sadakatle iş birliği içinde olduğumuz birçok armatör ve acentelerle beraber siz değerli müşterilerimizin talep ve isteklerini hem hızlı hem de güvenli bir şekilde hayata geçirmekteyiz.
Oşinografi Nedir?
Okyanus, Dünya yüzeyinin %70'inden fazlasını kaplayan engin ve gizemli bir dünyadır. Küçük planktonlardan devasa balinalara kadar sayısız deniz canlısına ev sahipliği yapar ve sağlığı ve üretkenliği gezegenimizdeki yaşamı sürdürmek için kritik öneme sahiptir. Oşinografi, okyanus ve çevre arasındaki karmaşık etkileşimleri araştıran ve anlatan temel okyanus bilimidir.
Oşinografi anlamı nedir sorusu için en özet haliyle söylenebilecek, okyanusun tüm yönlerini inceleyen bir bilim dalı olduğudur. Daha detaylı inceleyecek olursak, deniz yaşamı ve ekosistemlerinden akıntılara ve dalgalara, tortuların hareketine ve deniz tabanı jeolojisine kadar çok çeşitli konuları kapsar. Okyanusun karmaşık sistemlerini ve süreçlerini anlamak için biyoloji, kimya, jeoloji ve fiziği birleştiren çok disiplinli bir bilimdir. Bu bilimin uzmanları, uzaktan algılama, veri toplama ve bilgisayar modellemesi dahil olmak üzere okyanusu incelemek için çok çeşitli teknikler kullanırlar.
Oşinografi bölümü, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve jeolojinin kesiştiği disiplinler arası bir bilimdir. Geleneksel olarak oşinografi ders notları içeriği dört ana dalı kapsar; fiziksel oşinografi, kimyasal oşinografi, biyolojik oşinografi ve jeolojik oşinografidir.
Oşinografi neyi inceler? sorusuna cevap bulmak için okyanus bilimcilerin dünya okyanuslarının gizemlerini çözmek ve içindeki süreçleri anlamak için tüm bu alanlar hakkında derin bir anlayışa sahip olmaları gerekir.
Oşinografinin Nakliyedeki Rolü Nedir?
Denizyolu nakliyesinin gelecekteki çevresel zorluklara uyum sağlayabilmesi için giderek daha önemli hale geliyor. Okyanusların koşullarına ilişkin değerli içgörüler sağlayarak nakliye sektöründe önemli bir rol oynayan oşinografinin nakliye sektöründeki rolünü şöyle sıralayabiliriz:
Oşinografinin Deniz Taşımacılığındaki Önemi
Deniz taşımacılığı, uluslararası ticaretin temel taşıdır. Küresel ticaretin hacim olarak yaklaşık %80'i ve değer olarak %70'ten fazlası deniz taşımacılığıyla gerçekleşir. Taşımacılığın bu büyük bölümünün mümkün olduğunca sürdürülebilir bir şekilde gerçekleşmesi hayati önem taşır.
Avrasya nakliye olarak, yıllardır özenle gerçekleştirdiğimiz taşımacılık hizmetlerimiz arasında yer alan denizyolu nakliyesine de aynı özeni gösteriyoruz. Karayolu nakliyesine alternatif olarak en çok taşımacılık gerçekleştirdiğimiz Rusya ve Kıbrıs limanlarına Ro-Ro gemilerle nakliye hizmeti yapmaktayız.
Geniş kıyı şeritleri, stratejik ve büyük limanlara sahip olan Rusya ve Kıbrıs taşımacılığında, oşinografi verileri oldukça önem taşımaktadır. Oşinografi, buradaki limanların konumu, dinamik su hareketleri, dalga yükseklikleri, suyun sıcaklığı ve akıntıların yönleriyle yakından ilişkilidir.
Elde edilen bu veriler sayesinde, Pasifik Okyanusu'nda stratejik bir konumu olan Rusya nakliye hizmetinde maksimum düzeyde sürdürülebilirlik ve verimlilik kazanmaktayız. Aynı zamanda Kıbrıs’a yaptığımız Kıbrıs nakliye hizmetinde de gemiler güvenli bir şekilde limana yanaşarak kazaların önlenmesini ve operasyonların verimliliğinin artırılmasını sağlamaktayız.
Oşinografi İncelemelerini Nasıl Yapar?
Yukarıda belirtilen dalların toplamından daha büyük bir bilim dalı olan okyanus bilimini incelemek için, uzmanlar çeşitli araçlar kullanırlar. Bu araçları şöyle sıralayabiliriz:
Oşinografi Haritası
Okyanusların, denizlerin ve diğer su kütlelerinin su altı özelliklerini ölçen bir haritalama tekniği olan oşinografi haritası, hidrografik araştırma veya batimetri olarak da bilinir. GPS ve uzaktan algılama teknolojisini kullanarak, konturlar, su altı dağları ve hendekler dahil olmak üzere okyanus tabanının hassas haritalarını ortaya çıkarır. Navigasyon, kaynakların deniz yoluyla kontrolü, çevrenin korunması ve okyanus süreçlerinin anlaşılması, hepsi oşinografi harita çalışmalarına dayanır. Aynı zamanda bu sektörde çalışan birçok işletmeye su altı arazisi hakkında doğru ve güncel bilgiler sağlar.
Bilim insanlarının ve araştırmacıların okyanusların fiziksel, kimyasal, biyolojik ve jeolojik özelliklerini anlamalarına yardımcı olan ve çok çeşitli oşinografi verileri ve kavramlarını temsil eden oşinografi resimleri hakkında diğer bir ifadeyle haritaları hakkında kısa bir bilgilendirme yapalım.
Batimetri Haritası
Batimetri, okyanuslar, nehirler veya göllerdeki su derinliğinin ölçülmesidir. Batimetrik haritalar, kara özelliklerinin şeklini ve yüksekliğini göstermek için çizgiler kullanan topografik haritalara çok benzer. Topografik haritalar, çizgiler eşit yükseklikteki noktaları birleştirirken batimetrik haritalar ise eşit derinlikteki noktaları birleştirir. İçinde giderek küçülen daireler bulunan dairesel bir şekil, bir okyanus çukurunu gösterir. Ayrıca bu haritalar, bir denizaltı dağını veya su altı dağını da gösterebilir.
Sıcaklık ve Tuzluluk Haritası
Bu haritalar, farklı okyanus bölgelerindeki ısı ve tuz dağılımını gösterir. Aynı zamanda, bilim insanlarının küresel iklim düzenlemesinde kritik bir rol oynayan sıcaklık ve tuzluluktaki farklılıklardan kaynaklanan bir süreç olan termohalin döngüsünü anlamalarına da yardımcı olan bir harita türüdür.
Okyanus Akıntısı Haritası
Bu haritalar, Arktik, Atlantik, Pasifik, Hint ve Güney Okyanuslarındaki mevsimsel yönler de dahil olmak üzere sıcak ve soğuk akıntıların hızını ve yönünü gösteren kapsamlı bir küresel haritadır. Sıcak ve soğuk akıntıların haritalanmasıyla, iklim desenleri, deniz yaşamı dağılımı, besin ve kirleticilerin taşınmasından nasıl etkiledikleri incelenebilmektedir.
Oşinografi Müzesi
İlgi duyanlar için Monako -Ville'de bir deniz bilimleri müzesi olan Oşinografi Müzesi yer almaktadır. Müze, çeşitli deniz faunası türlerinin (deniz yıldızları, denizatları, kaplumbağalar, denizanası, yengeçler, ıstakozlar, vatozlar, köpekbalıkları, deniz kestaneleri, yılan balıkları, mürekkep balıkları vb.) koleksiyonlarına ev sahipliği yapmaktadır. Müzenin koleksiyonları arasında ayrıca model gemiler, deniz hayvanı iskeletleri, aletler, silahlar vb. gibi çok çeşitli denizle ilgili nesneler ve inciler, yumuşakçalar ve sedef gibi malzemelerden yapılmış veya bunları entegre eden bir maddi kültür ve ritüel nesneleri koleksiyonu da bulunmaktadır.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |