Assan Hanil, bu proje ile uçtan uca yeniden tasarladığı iş süreçlerini SAP S/4 Hana platformunda uygulayan ilk Türk otomotiv firması oldu. SAP Türkiye, EY ve Detaysoft’un proje partneri olarak sağlayacakları altyapı desteği ile kurulacak SAP S/4 Hana teknolojisine geçiş fazı 21 Kasım 2016 itibariyle başlatıldı ve 1 Ağustos 2017’de tamamlanması planlanıyor.
Kibar Holding grup şirketlerinden Assan Hanil, Doruk Projesi adını verdiği iş süreçleri reformuna 21 Kasım’da Viaport Crowne Plaza’da düzenlediği toplantıda start verdi. Assan Hanil, bu proje ile uçtan uca yeniden tasarladığı iş süreçlerini SAP S/4 Hana platformunda uygulayan ilk Türk otomotiv firması oldu.
Assan Hanil’in kurumsal dönüşüm yolculuğunda önemli kilometre taşlarından olan Doruk Projesi’nin tanıtım toplantısına proje ekibinin yanı sıra proje partnerleri olan SAP Türkiye, EY ve Detaysoft şirketlerinden temsilciler katıldı. Toplantıda Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, BT Müdürü Ediz Sarıkaya, Mali İşler ve Kurumsal Fonksiyonlar Direktörü (CFO) Osman Başaran ve Kibar Holding CIO Hakan Korkmaz’ın yanı sıra Detaysoft Genel Müdürü Serpil Mermer, SAP Türkiye COO Uğur Candan ve EY Kıdemli Müdürü Ezgi Argüder yaptıkları sunumlarla süreçler hakkında detaylı bilgiler verdiler.
Doruk Projesi’nin ilk adımında Assan Hanil’de tüm iş süreçleri gözden geçirilerek günün ihtiyaçlarına uygun ve otomotiv sektöründe en iyi uygulamalarla desteklenmiş şekilde yeniden tanımlanacak. Çalışmanın ikinci boyutunu ise “dijital dönüşüm” oluşturacak; yeni iş süreçleriyle entegre biçimde, Endüstri 4.0 uygulamalarını barındıracak şekilde SAP S/4 Hana uygulamaları hayata geçirilecek.
Projenin, kurumsal uygulamaları iyileştirme ve altyapıyı yeni teknolojilere adapte etme ihtiyacından doğduğunu, bu noktada da SAP S/4 Hana teknolojisini tercih ettiklerini anlatan Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, şu bilgileri verdi:
“Mevcut uygulamalarımız ihtiyaçlarımızın çoğunu karşılamakla beraber geçmişten gelen bir çok talep ve buna yönelik değişiklikler nedeniyle bütünsellikten uzaklaşmaya başlamıştı. Birçok ek uygulama ve bunların birbiriyle uyumlu çalışması noktasında yenilenmeye ihtiyaç duyduk. Ayrıca büyük veri ihtiyaçlarının artması ve bunların analiz edilmesi noktasında sistem altyapılarımız yetersiz kalıyordu. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde SAP S/4 Hana teknolojisi çözüm olarak karşımıza çıktı. Projemizin iki ana fazı 29 Nisan 2016’da başladı ve 1 Ağustos 2017’de tamamlanacak.”
Birkaç fazdan oluşan Doruk Projesi’nin, ilk faz olan süreç tasarım kısmı Ekim 2016 sonunda tamamlandı. İkinci faz olan SAP ERP uyarlama ve devreye alma bölümü ise Ağustos 2017’de tamamlanacak. Ardından Endüstri 4.0 ve uç uygulama fazlarına geçilecek. Buna göre uç uygulama adımları olan bütçe ve raporlama, iş zekası gibi araçlar kurgulanacak; Endüstri 4.0 tarafında da otomasyon ve akıllı fabrika uygulamaları hayata geçirilecek.
Proje için ayrı bir yönetim kurulu oluşturduklarını anlatan Gedik, proje ekibinin yönetim kurulunun genel müdür ve direktörlerden oluştuğunu, ayrıca mavi ve yeşil olarak tanımlanan iki ayrı ekiple proje adımlarının hayata geçirildiğini söyledi. Süreçlerin yapılandırılmasından sorumlu olan mavi ekip, ağırlıklı olarak birim yöneticisi ve üzeri çalışanlardan oluşturuldu. Anahtar kullanıcılardan oluşan yeşil ekip ise, hazırlık aşamasında ve sonrasında proje uygulamaya geçtiğinde kendi birimlerinde çalışanlara kullanıcı desteği sağlayacaklar.