Toplantıya Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Şahsuvaroğlu ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ile birlikte Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Uzmanı Mehmet Fatih Güner, Sigorta Sektörü Uzmanı Burak Reis Özen, Ekonomist Artunç Kocabalkan konuşmacı olarak katıldı.
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada Son dönemde özellikle acenteliklerin, fiziki şartlarının zorlaştırılması, poliçe başına düşen karlılığın azaltılması sebepleriyle, geçmiş zamanlarda elde ettiğimiz yan gelirlerin oldukça azaldığını gözlemlediklerini belirterek, “Türkiye'de her sene yaklaşık 1 milyon araç satışı yapıldığı göz önüne alınırsa, sigorta şirketleri için en önemli poliçe müşterilerinden biriyiz. Yetkili satıcıların bir gelir kaybı bizim için kabul edilemezdir. Ayrıca kendi ürettiğimiz poliçelerin dahi, hasar onarımlarında eğitim, ekipmanlar açısından yetkin ve ehil olmayan yerlerde onarılması, tüketicilerin sürüş güvenliklerini tehdit etmekte, servislerimizin ve yaptığımız yatırımların atıl kalmasına neden olmaktadır” dedi.
2018 yılında 850 milyon TL portföy büyüklüğüne ulaşılacakŞahsuvaroğlu konuşmasına şöyle devam etti, “Satılan 1 milyon sıfır ve 500 bin ikinci el araca ait kasko ve trafik poliçelerinin bir kısmının otomotiv yetkili satıcılarımız aracılığı ile yapılmasından dolayı, kurulacak sigorta şirketimizin yaklaşık 850 milyon TL portföy büyüklüğüne ulaşması beklenmektedir. Yapılacak çapraz satış faaliyetleri ile 850 milyon TL başlangıç portföyünün daha üst seviyelere çıkarılması kolaylıkla mümkün olacaktır” diye konuştu.
Şahsuvaroğlu “Tüketici için yetkili servisler en güvenlisi”
Şahsuvaroğlu hem tüketici güvenliği açısından hem de mesleğimizin getirdiği uzmanlık açısından hasar onarımlarının yetkili servislerde yapılmasının önemli olduğunu söyleyerek, “Geçen sene satışların en yoğun olduğu, kasım ve aralık aylarında, sigorta poliçesi kesilmesinde yaşanan sorunlar tüketicinin araçlarını teslim almalarını geciktirmiş ve müşteri memnuniyetsizliğine neden olmuştu. OYDER olarak artık, tüketicilerimize güvenli ve sürdürülebilir bir ortamda, hem otomotiv hizmetini hem de sigorta hizmetini, uygun şartlarda kesintisiz almasını temin etmiş olacağız.” diye konuştu.
Şahsuvaroğlu, oto branşındaki son 5 yıllık net prim üretiminin, sigorta sektörünün toplam prim üretiminin yaklaşık yarısı düzeylerinde olduğunu belirterek “Önemli bir paya sahip olan oto branşı trafiğe çıkan her yeni araç ile biraz daha büyümekte ve sektörün lokomotif branşı olmaktadır. Sektörün, son 2 yıllık oto branşı şirket bazlı kârlılıkları analiz edildiğinde, 2016 yılının toplamında 19 şirketin Kasko, Trafik ve İhtiyari Mali Mesuliyet alanlarında toplam 720 milyon TL, 2017 3’ncü dönem sonu itibariyle 15 şirketin sadece bu dönemde aynı alanlardan 170 milyon TL kâr elde ettiği görülmektedir” dedi.
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise yaptığı konuşmada, son zamanlarda yerli ve milli üretimin öneminin daha da anlaşıldığını söyledi. Yerli otomobil üretimi için çalışmaların devam ettiğine işaret eden Baran, "Otomotiv sektörü, ülke ekonomisi açısından da toplum yaşamımızdaki yeri açısından da çok önemli. Yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve vergi yönünden ekonomimize büyük katkısı var. Türkiye üreteceği yerli otomobille çok büyük bir atılım gerçekleştirebilir." ifadesini kullandı.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |