Arslan "Yaşanan ekonomik olaylar göstermiştir ki, sadece Türkiye ekonomisi değil dünya ekonomisi artık kırılgan ve hassastır. Özellikle 1980 sonrası süreçte küreselleşme olgusu birçok yeni ekonomik enstrümanla birlikte aynı anda birçok makro ülke verisini etkileyebilmektedir. Türkiye ekonomisinin de zaman zaman bu tür normal küresel ekonomik gelişmelerden etkilenme olasılığı gayet doğaldır. Fakat 2001 Şubat krizi sonrası izlenen para ve maliye politikalarıyla hiç olmadığı kadar mukavemetli hale gelen sağlam ekonomik yapımız, normal olmayan suni ekonomik hareketliliklerle dalgalandırılabilmektedir. Gezi olayları ve 17 Aralık sonrası yaşanan süreç kur artışına neden olmuş açıklanan ÖTV oranları da zaten daralma riski taşıyan sektörü biraz daha zorlamıştır.
PİRAMİTLEŞME PROBLEMİ GİDERİLMELİ
Fakat, temennimiz odur ki, seçim sonrası yaşanacak pozitif ivme ile, kurlarda meydana gelecek düşmeler neticesinde artışların Bakanlar Kurulumuz tarafından yeniden gözden geçirilerek revize edileceğine umutla bakıyoruz. İfade edilmesi gereken bir diğer teknik husus ise; sıfır araç satışlarında çıplak fiyata uygulanan önce ÖTV ve bu ÖTV li rakama uygulanan %18 lik KDV nin neden olduğu vergi piramitleşmesi probleminin giderilmesi için yasal düzenleme adımı atılması gerekliliğidir. Burada, vergili fiyat üzerinden vergi hesaplanması sözkonusu olmaktadır ki, sözkonusu durum vergi yükünü bir hayli artırmaktadır." diyerek görüşlerini ifade etti.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |