Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
20 Şubat 2014 Perşembe - 16:34

PİRELLİ'DEN SÜRÜCÜLERE UYARI

Premium lastik segmentinin lideri Pirelli, son günlerde yaşanan trafik kazaları nedeniyle gündeme gelen kaplama lastikler konusunda sürücüleri uyarıyor.

Araçların yolla temasını sağlamaları nedeniyle güvenlik açısından büyük öneme sahip olan lastiklerin seçimi de bu anlamda hayati önem taşıyor. Araç kullanıcılarının, özellikle ilk alım sırasında maliyeti göz önüne alarak yaptıkları seçimler ise hem güvenlik hem de ekonomik olarak arzu edilmeyen sonuçları doğruyor.

Kullanım koşullarına uygun yapıda lastiği seçebilmenin km. başına maliyet, düşük yakıt tüketimini sağlayan teknolojileri araştırmak gibi birçok önemli kritere dayandığına işaret eden Pirelli, özellikle ekonomik olması nedeniyle tercih edilen kaplama lastikler konusunda da bilinçli davranmanın önemine dikkat çekiyor.

Standartlara uyan üreticiler tercih edilmeli

Türkiye’deki kaplama firmalarının standartlara uygunluğunda ECE R 109 belgesinin kriter alındığını belirten Pirelli, sadece bu belgeye sahip firmalar tarafından kaplanan lastiklerin standartlara uygun olduğunun dikkate alınmasını tavsiye ediyor. Kaplama firmalarının standartlara uygun olarak çalışmalarını sürdürdüğünü gösteren bu belgenin amacı, makine ve ekipmanın uygunluğunun yanında, işçilik uygulamalarının ve bilgisinin de yeterliliğini saptıyor.

Kaplama lastik seçimi hayati önem taşır

Kaplanmış lastiklerin riskini en aza indirmenin yolunun ‘uygun karkasların uygun şartlarda üretilmesi’ ile mümkün olduğunu ifade eden Pirelli, standart dışı yapılan kaplamalarda lastiklerin kalitesi ciddi oranda azalacağı için güvenlik açısından da büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Standart dışı yapılan kaplamalarla lastik kalitesinin ciddi oranda düşerek güvenlik zafiyetine yol açtığına işaret eden Pirelli, lastik kaplamayla ilgili bilinmesi gereken noktaları da şöyle belirtti: 

"Kaplama işlemi mutlaka standartlara uygunluğunu belirten, ‘Sertifikalı Lastik Kaplamacıları’ tarafından yapılması gerekir. Kaplama işlemi, tehlike sınırını aşan lastiklere kesinlikle uygulanmamalıdır. Kaplanacak lastiğin üretim tarihinin 60 ayı aşmamış olması gerekmektedir.  Lastik diş derinliği 5mm’nin altına düşmemiş lastiklerde kaplama işlemi gerçekleştirilmelidir.  Lastiğin iskeleti olarak adlandırılan karkasın yıpranmamış olması gerekir. Standartlara uygun bir şekilde kaplanan lastik, yeni bir lastiğin kilometre performansına yakın bir performans sunar.  Standartlara uygun şekilde kaplanan lastikler, otobüs ve ağır vasıtalarda da kullanılabilir.  Standartlara uygun kaplanan lastikler; ağır vasıtaların maliyetlerinin düşmesinde büyük rol oynar.  Karkası kullanılabilir durumda olan lastiğin kaplama uygulaması sayesinde imha edilmeyip iki veya üçüncü defa kullanılabilmesi bir nevi geri dönüşümü sağlayarak çevreye de zararı azaltır."

 

Yeni kış ağır vasıta lastikleri yönetmeliğine göre, aracın çeker aksına takılacak olan lastiklerde M+S özelliğinin bulunması zorunlu hale geldi. Bu akslarda kullanılacak olan tüm kaplama lastiklerde de M+S özellikli kaplama bantlarının kullanılması gerekmektedir.

 
MAN BOAT SHOW'A DAMGASINI VURDU
 
ÇARESİZLİK TAŞIMACIYA ANTEN TAKTIRDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MAN BOAT SHOW'A DAMGASINI VURDU
Deniz motorları sektöründe, ileri teknolojisi, yüksek kalitesi ve üstün ...
BAYANLARA 'PEMBE PARK' UYGULAMASI
Antalya'da bir AVM, otoparkta kadınlar için "pembe park" alanların bulunduğu ...
KONYA'YA 60 ADET OTOBÜS ALINDI
Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımacılık hizmetlerini geliştirme ...
 
HIZ SINIRI 90KM OLDU
Yerleşim yerleri içindeki ana yollarda hız sınırı 90 kilometreye çıkarıldı. ...
MEGA TRANS'A LOW-BED TESLİMATI
Mega Trans Uluslararası Nakliyat Kässbohrer 5 dingilli uzayabilir low-bed ...
SUNEXPRESS'DEN YENİ BOEİNG SİPARİŞİ
Boeing ve SunExpress 15 adet 737 MAX 8 ve 25 adet Next-Generation (Yeni ...
 
NURSAN TREYLER ADR BELGESİNİ ALDI
Türkiye’nin önde gelen treyler üreticilerinden olan Nursan Treyler, ADR ...
OTOBÜSLERDE YENİ DÖNEM
Geçtiğimiz aylarda meydana gelen kazalarda Kayseri'de 21, Sivas'ta 9 kişinin ...
MAN'DAN KAMYON SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM
MAN Akademi, satış sonrası destek kapsamında MAN kamyon sürücülerine Ekonomik ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförtürkiye haberler fahrerdikkattruckbusKamyonlkw