Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
8 Nisan 2013 Pazartesi - 15:53

Pirelli Uyarıyor!

Pirelli, güneşin kendini göstermeye başladığı şu günlerde, performans, güvenlik ve yakıt tüketimi açısından mevsimine uygun lastik kullanımının önemine dikkat çekiyor. 01 Nisan 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Pirelli’den yaz lastikleri alımlarına World’e özel 8 taksit ve 3 ay taksit erteleme fırsatı sunan Pirelli, kış lastiklerini saklamak isteyenlerde yetkili satıcıları vasıtasıyla lastik saklama hizmeti de sunuyor.

Pirelli Uyarıyor!

Pirelli, güneşin kendini göstermesi ve havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, güvenliğinizi ve performansınızı artırmak ve yakıt tüketimi ile çevreye olan etkileri azaltmak için mevsimine uygun lastik kullanılmasını öneriyor. Kışın kış lastiği kullandıysanız güvenlik ve performansta kazandığınızın altını çizen Pirelli, şimdi ise kış lastiklerinden yaz lastiklerine geçerek aracınızı bahara hazırlamanın  tam zamanı olduğunu hatırlatıyor ve bu dönemde kış lastiği kullanmaya devam etmenin, performans kaybı, daha fazla aşınma ve daha fazla yakıt tüketimine yol açacağını ifade ediyor.
 
Öte yandan Pirelli, 01 Nisan 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm yaz lastikleri alımlarına World’e özel 8 taksit ve 3 ay taksit erteleme fırsatı sunarken; kış lastikleri için de yetkili satıcıları vasıtasıyla lastik saklama hizmeti de veriyor.
 
Mevsime uygun lastik kullanımının güvenlik açısından da önem taşıdığına değinilirken, yaz lastiklerinin artı 7 derecenin üstündeki sıcak hava koşullarında, kuru ve ıslak zeminde daha kısa fren mesafesi sağladığı belirtiliyor. Havalar ısındığında kış lastiği kullanıyor olmak; güvenlik ve konfordan feragat etmeniz anlamına gelirken, yakıt tüketimini de artırıyor. Lastikler binek otomobillerde %20 oranında yakıt tüketimine etki ediyor. Yaz lastiklerinin dönme direncinin kış lastiklerine oranla daha düşük olması, daha az yakıt ve daha az aşınma anlamına geliyor.
 
Pirelli, kontrollü hızlanma ve ani frenlemenin sürüş güvenliği kadar yakıt ekonomisi için de önemli olduğu belirtirken, araç bakımlarının düzenli olarak yapılması gerektiğini hatırlatıyor. Aynı zamanda yumuşak bir sürüş tarzı benimsemek, ani hızlanma ve frenlemelerden kaçınmak, araç klimasını dikkatli kullanmak ve gerekmedikçe elektrikle çalışan cihazların kapatılması konusunda da uyarılarda bulunuyor.
 
Islak Zeminde Güvenli Sürüş ve Frenleme
 
Islak zeminde karşılaşılabilecek en büyük tehlikelerden biri olan suda kızaklama, lastiğin su birikintisi içinde adeta yüzmesine ve ani tutunma kaybına neden oluyor. Bu durumda lastiğin yer ile teması kesilmiş olduğundan frene basmanın olumlu bir etkisinden bahsetmek mümkün değil. Yapılacak en mantıklı iş, ayağı gaz pedalından tamamen çekerek, motor devir hızının aniden yükselmesine engel olmak ve direksiyonu mümkün olduğunca sabit tutup, yol ile temasa geçildiğinde aracın doğru yöne gitmesine çalışmak oluyor.
 
Yine dönüş esnasında frene basmak, lastikler üzerindeki baskıyı iki katına çıkardığından frenleme kuvvetine zıt bir kuvvet yaratıyor. Bu kuvvet de aracın sürüş kararlığını ve dolayısıyla yol tutuşunu zora sokuyor. Bu nedenle, frenlemeyi daha önce yaparak zamanında yavaşlamak ve en önemlisi, lastikler düz konumdayken fren yapmak sürüş güvenliği açısından oldukça önemli bir yer tutuyor.
 

 
Trafikte Eğitim Seferberliği İstanbul’da
 
Renault Twin’Z
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafikte Eğitim Seferberliği İstanbul’da
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının koordinasyonunda, trafik ...
UTİKAD 2. Kez Ev Sahibi
Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu'nun ...
Fransa'da Yüzde 13'lük DKV İndirimi
Fransa'da 2013'ün son çeyreği itibariyle 3,5 ton ve üzerinde yük taşıyan ...
 
Sürdürülebilir Alüminyum
Otomotivde hafif yapı felsefesinin öcülerinden kabul edilen AUDI AG, sistemin ...
Borusan Macaristan Yarışı’nda
Motorsporlarında ulusal ve uluslararası yarışları beş sezondur aralıksız ...
SEAT Ibiza’da İlkbahar Fırsatları
SEAT’ın en ilgi gören model ailesi olan Ibiza’nın 5 kapı versiyonu, ilkbahara ...
 
Fatih Şener UND İcra Kurulu Başkanı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nde 2001 yılından sonra kurulan yönetim ...
Yüzde 10’a Varan İndirim
Volkswagen Ticari Araç, uygulamaya aldığı yeni kampanyasında yüzde 10’a ...
Renault Avantajları
Renault, tüm müşterilerine Satış Sonrası Hizmetlerinde farklı oranlarda fiyat avantajları sunuyor
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncutruckdikkatnewsfahrer haberler türkiyekamyonumlkw