Renault açıklamasına göre; geçen yıl yaklaşık 330 proje kapsamında yüzde 75'i maddi bağış, kalanı yetkinlik katkısı ve ayni olmak üzere toplam 12 milyon avro yatırım yapıldı.
Grup, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 36 ülkede başta yol güvenliği eğitimi olmak üzere, engellilerin ulaşım ve eğitim yoluyla sosyal yaşama katılmaları ve fırsat eşitliği konularında yaklaşık 330 sosyal sorumluluk projesine doğrudan veya paydaşlarıyla birlikte imza attı.
Renault'un faaliyet gösterdiği ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek olmak ve refahın daha iyi dağılımına katkıda bulunma amacıyla gerçekleştirilen projelerin yüzde 9'u farklılıkların korunması, yüzde 39'u eğitim, yüzde 26'sı yol güvenliği, yüzde 13'ü herkes için sürdürülebilir ulaşım ve yüzde 13'ü diğer olmak üzere, şirketin sosyal sorumluluk stratejisinin dört ana ekseni paralelinde gerçekleştirildi.
Coğrafi olarak bakıldığında ise projelerin yüzde 56'sı Avrupa, yüzde 27'si Amerika, yüzde 5'i Asya-Pasifik, yüzde 2'si Avrasya ve yüzde 10'u Euromed-Afrika bölgesinde hayata geçirilirken, geçen yıl tüm dünyadan 300 destek talebi alındı.
Renault, toplum yararına dayanışma veya sivil katılım projelerine destek taleplerini toplamak üzere, "www.renault.com" internet sitesinde ara yüz oluşturdu. STK, dernek, gönüllü ve Renault çalışanları bu ara yüzden adaylık başvurularını yapabilecek. Tüm talepler incelendikten sonra ise personel, hukuk, iletişim, kurumsal sosyal sorumluluk ve farklı bölgelerin temsilcilerinden oluşan Renault sponsorluk komitesinin üyeleri tarafından seçim yapılacak.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |