Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
29 Ocak 2014 Çarşamba - 10:05

Şehirlerarası otobüslerde büyük karar!

Türkiye, son bir haftada peş peşe meydana gelen 2 trafik kazasıyla yasa boğuldu. 24 Ocak'ta Kayseri'de yaşanan kazada 21; 27 Ocak'ta Sivas'ta meydana gelen kazada ise 9 kişi yaşamını yitirdi. Her 2 kazada da otobüslerde yazlık ve dişleri erimiş "kabak" lastiklerin kullanıldığı saptandı. Yine her 2 kazada da çarpma sonrasında savrulan yolcuların bazıları otobüsün altında ezilerek can verdi.

İlk önlem kemer

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, Türkiye'yi yasa boğan kazaların ve can kayıplarının önüne geçmek için bazı radikal önlemleri gündemine aldı. Önlemlerden ilki tüm şehirlerarası otobüs yolcuları için emniyet kemeri takma zorunluluğu getirilmesi.

Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, halen yalnızca şoför, host-hostes ve ön koltuklar için kemer zorunluluğu bulunduğunu belirterek, tüm yolcular için kemer takma zorunluluğuna geçişi öngörecek bir uygulama öncesinde bazı hazırlıkların yapılması gerektiğini vurguladı.

Kaynaklar, bu konuda teknik bazı çalışmalar yapıldığını belirterek, "Mevcut otobüs filosu incelendi. Otobüslerin hemen hemen tamamında tüm koltuklarda emniyet kemeri bulunuyor. Kemer takma zorunluğuna ilişkin bu çalışmalar tamamlandıktan sonra İçişleri Bakanlığı ile temas kurulacak. Tarafların anlaşması halinde Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne bir madde eklenebilir" dedi.

Dijital takograf dönemi

Otobüsler için ikinci kritik uygulama seyahat anında hız ölçümü yapan takograflarla ilgili olacak. Mevcut analog takograflara, dışardan müdahale edilebiliyor. Bu nedenle otobüsün yaptığı gerçek hızı tespit etmek çoğu zaman mümkün olmuyor. Analog yerine belli bir takvimde dijital ya da elektronik takograflara geçilecek. Böylece, dışardan müdahaleler engellenecek. Hız tespiti net olarak yapılabilecek. Bu konuda Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor.

Kaplama lastikler için toplantı

Ulaştırma Bakanlığı, son kazalarda bir kez daha öne çıkan "kaplama lastik" konusunda da Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'yla bir toplantı yapacak. Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, 
toplantıda "kaplama lastikler"le ilgili uygulamada ortaya çıkan ihmal ya da eksiklerin tartışılacağını söyledi.

Sanayi Ürünleri Üretimi ve Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde geçen yıl başlattığı denetim kapsamında 50 ilde toplam 245 firmada inceleme yaptı. Bu firmalardan sadece 17'sinin Tip Onayı Belgesi'ne sahip olduğu, 141 firmanın belgesinin bulunmadığı, 19'unun yönetmelik dışı olduğu tespit edildi.

 
Sahibinden.com'da rekor otomobil satışı
 
Ankaralı nakliyeciler de kontak kapattı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 29 Ocak 2014 Çarşamba 18:29

Otobüs ya da ağır vasıta kazalarının görünen yüzü, buzlu yolda kaymak ya da şarampole devrilmek... Ancak, konu derinlemesine incelenecek olursa asıl problem, sürücülerin yorgunluğu ve uykusuzluğudur. Bu sürücüler, belki 15 gün yatak yüzü görmeden direksiyon sallıyorlar. Arabanın içinde yarım yamalak kestiriyorlar...Üzerine bir de hız ihlallerini eklersek kaza sebeplerinin % 60' ından fazlası (Resmi istatistiklere göre) bu iki önemli husustur.... Dolayısıyla, trafik güvenliği için öncelikle çalışma süreleri ve hız ihlallerinin üzerine gidilmelidir.

Yorumu oyla      4      1  
Misafir 29 Ocak 2014 Çarşamba 18:23

kazalar canımızı yakıyor,milletçe üzülüyoruz ...canlar gidiyor her yandan zarar görüyoruz....niye bu kadar sıkıntı ...sadece suçlu kaplama lastiklermi...değil ...suçun sebebi sürücüler ,aşırı hız,vurdumduymazlık,sürücülerin kendine aşırı güveni maalesef cahillik hepsi kazalara sebep oluyor....şimdi ülkemizde otoyollarda maksimum hız limitleri belli iken niçin bu otobüslerin hızı imalat aşamasında iken düşürülmez ,ilgili kurumlar bu standartları niçin aşağı çekmez ,,,,saatte 200km hız yapan otobüsü ne takoğraf ne fren ne abs hiç birşey durdurmaz.... hele olası yol denetimleri hiç durdurmaz ,,,otobüs imalatçı firmaların denetlenmesi ve hız limitlerinin düşürülmesi gerekir .....daha çok canlar gitmesin yüreklerimiz yanmasın

Yorumu oyla      3      3  
Misafir 29 Ocak 2014 Çarşamba 18:15

Devletin zorlayıcı otoritesi olmadan takograf ya da diğer kontrollerin hayata geçmesini beklemek gerçekçi olmaz. Bu yüzden, hem TÜVTÜRK' lerde hem de yol kenarı kontrol istasyonlarında; takograf, lastik ve emniyet kemeri kontrolleri kararlılıkla yapılmalıdır.

Yorumu oyla      4      1  
Misafir 29 Ocak 2014 Çarşamba 18:12

Sayın Bakanım, Hassasiyetiniz için bir vatandaş olarak teşekkür ederiz. Dışarıdan müdahale edilemeyen (digital) takograf teknolojisine geçmek çok yerinde bir karar. Ağır vasıta kazalarının büyük ölçüde yorgun ve uykusuz araç kullanmak ve aşırı hızdan kaynaklandığı bilinmektedir. Ancak, Araç Muayene İstasyonlarında yapılan takograf kontrolleri hafif kusur kapsamında tutulmaya devam ederse, sürücülerin kendi istekleri ile daha güvenli bir takografa geçemek istemeyeceklerini düşünüyorum. Bu yüzden bana göre takograf, hız kesici ve benzeri trafik güvenliğini ilgilendiren cihaz kontrollerinin ağır kusur kapsamına alınması gerekmektedir.

Yorumu oyla      4      1  
Misafir 29 Ocak 2014 Çarşamba 16:46

sayın bakanım elektronik takılmayacak sadece dijital takılacak ancak bakanlıgınız kontrolündeki tüvtürk kontrollerinde çifte standart uygulanmakta kazaların vebali bürokratlarınızda yurt uluslararası çalışanlarda yaptıgı denetimi ulusalda yapsa daha iyi olacagına inanıyorum

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahibinden.com'da rekor otomobil satışı
Türkiye ekonomosinin lokomotifi olan otomotiv sektörü, 2013 yılını rekor ...
Toyota Auris Touring Sports'u tanıttı!
Toyota Auris'in ilk stationwagon versiyonu Auris Touring Sports, Türkiye fiyatları açıklandı.
Toyota Türkiye'de 130 bin üretim hedefi
Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, 2014'te 130 bin adet araç ...
 
Samsung Galaxy Gear ile BMW i3 kontrolü!
BMW i3'ün yollara çıkmasıyla birlikte ön plana çıkan ve sürücülerin akıllı ...
Motorine zam geldi!
Dolar kurundaki artış sürücüleri vurdu. Benzinden sonra Motorinin litresine ...
Sivas’taki katliamın sorumlusu: Takograf
Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nin Yaraşbeli Mevkiinde 63 AS 600 plakalı yolcu ...
 
Habur Sınır Kapısı El Paso'yu yakaladı
UND’den yapılan açıklamaya göre Meksika-ABD arasındaki dünyanın en büyük ...
TNT Express'ten Sevgililer Günü'ne indirim
14 Şubat’ta sevgilisine hediyesini en uygun fiyata ulaştırmak isteyenler ...
Karayolları ‘yol haritası‘nı belirledi
Karayolları Genel Müdürlüğü, bu yıl 810 kilometre bölünmüş yol, 850 kilometre ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
trucktreylerlkwnewskamyoncu haberler kamyonumbusfahrer