Shell, araç sahipleri arasında ‘belirli marka-model araçlar için, hep aynı marka yakıt alınmaması durumunda, araçlarının garanti kapsamından çıkacağına’ ilişkin yaygın inanışı düzeltmek amacıyla bir bilinçlendirme kampanyası başlatıyor. Shell, Tüketici Hakları mevzuatında belirtilengaranti kapsamındaki ürünlere ilişkin hak ve sorumluluklardan yola çıkarak “her tüketicinin; yakıt alacağı akaryakıt markasını, kullandığı aracın markası, yaşı ve kilometresinden bağımsız olarak seçebileceğine” dikkat çekmek istiyor.
Shell, bu kapsamda kendi istasyonlarından yakıt alan müşterilerinin araçlarını Shell Güvencesi ile koruyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki istasyonlarında müşteri memnuniyetine, ürün çeşitliliğine ve ürün kalitesine odaklanan Shell, kendi ürün kalitesini muhafaza ve kontrol etmek amacıyla yakıtlarının üretim noktasından tüketiciye sunulana kadar tüm ikmal zinciri boyunca çeşitli kademelerde sürekli Yakıt Kalite Güvence sistemini uyguluyor.
Shell, yakıtının kalitesini muhafaza etmek amacıyla birçok aşamada numuneler alıyor ve standartlara göre test ediyor. Türkiye'deki rafinelerden alınan veya ithal edilen ürünler, satışa sunulmadan önce Shell Derince Kalite Kontrol Merkezi’ndeki laboratuvarda testlerden geçirilerek TSE (Türk Standartları Enstitüsü) spesifikasyonlarına uygun olup olmadığı belirleniyor.
Shell’in gezici laboratuvar özelliği taşıyan Kalite Kontrol Araçları, ülke çapındaki istasyon ağını ve akaryakıt kalitesini sürekli olarak yerinde denetliyor. 20 özel donanımlı araçtan oluşan Shell Kalite Kontrol filosu, istasyonlardaki yakıt tanklarında düzenli olarak numune analizi gerçekleştiriyor.
Shell Yakıt Güvencesi, şu adımlarla sağlanıyor:
Herhangi bir müşteri şikayeti olması durumunda müşterinin bulunduğu noktaya ulaşılarak gerekli test işlem süreçleri başlatılıyor. Shell yakıtlarının içinde, yakıta rafineri veya depodan çıkış aşamasında katılan ve "marker" (şirket işaretleyicisi) diye adlandırılan özel bir işaretleyici bulunmaktadır. Bu işaretleyici sayesinde Kalite Kontrol Araçları ile, bir araç deposundaki yakıtın Shell ürünü olup olmadığı belirlenebiliyor. Daha gelişmiş incelemeye ihtiyaç duyulan durumlarda ise Shell’in TSE/EN ISO IEC 17025 Laboratuar Yeterlilik Belgesi’ne sahip kalite kontrol merkezlerine başvuruluyor.
· Sorun oluşması durumunda tüketicinin 444 20 20 numaralı Shell Tüketici Danışma Hattı’nı arayarak yakıt şikâyetini bildirmesi üzerine, en yakın Shell kalite kontrol görevlisi müşterinin bulunduğu noktaya yönlendiriliyor.
· Özel donanımlı kalite kontrol aracı, en kısa sürede ilgili istasyondan ve araçtan yakıt numunesi alıyor. Bir şahit numune de araç sahibine veriliyor.
· Alınan numuneler, Shell’in yüksek teknolojiye sahip Kalite Kontrol Laboratuvarları’ndande inceleniyor.
· Laboratuvarlarda hızla alınan analiz sonucu, müşteriye yazılı olarak beyan ediliyor.
· Sorunun Shell akaryakıtından kaynaklandığının tespit edilmesi halinde, sorunla bağlantılı oluşan zarar*, Shell tarafından karşılanıyor.
· Müşterinin, Shell’den alınan akaryakıtın faturasını, fişini ya da kredi kartı slibini şikayet ile ilgili tespitlerin yapılabilmesi için muhafaza etmesi ve başvurusunda belgeleyebilmesi gerekiyor.