Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile belge düzenlemede, bürokrasiyi azaltacak ve e-devlet kullanımını artıracak yöntemleri geliştirdik. Trafik güvenliğinin sağlanması görevi çerçevesinde, taşımacılık yapan şoförlere yönelik ilave tedbirler kapsamında yıllık olarak güvenli sürüş eğitimi getirdik. Yetki belgesi sahipleri, çalıştırdıkları şoförlerin Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen özel mesleki yeterlilik kurslarından yılda en az 7 saat, yüzde 70'i pratik, yüzde 30'u teorik olmak üzere güvenli sürüş eğitimi almalarını sağlayacak." dedi.
Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ndeki değişiklikleri değerlendirdi.
Bakanlığa iletilen sorunlar, mevzuatta yaşanan tereddütler ve mahkeme kararları esas alınarak mevzuatta birçok düzenleme yapıldığını belirten Arslan, vatandaşın belge alma şartlarının hafifletilmesi, belge ücretlerinin yüzde 50'ye yakın düşürülmesi gibi değişikliklere gidildiğini söyledi.
Yetki belgesi yenileme sırasında ödenecek taşıt kartı ücretinin 98 liradan 60 liraya düşürüldüğüne işaret eden Arslan, K1 yetki belgeleri için istenen şartların hafifletilerek belge ücretlerinin düşürülmesi ve belgelerin iptal edilmesine ilişkin şartların azaltılarak, firmaların bu yöndeki mağduriyetlerinin önüne geçilmesinin amaçlandığını ifade etti.
Arslan, daha önce belge alanlardan belgeleri iptal edilen veya yenileme hakkını kaybeden firmalara, yüzde 50 indirimli yeniden belge alma imkanı sağlandığını vurgulayarak, "Asgari kapasiteyi sağlayanların veya ilave edilecek taşıtlar için muayenesi bulunanların yaş şartlarının azaltılması/kaldırılması sağlanacak." dedi.
Kargo taşımacılığında güvenlik esaslı tedbirle kargo alımı ve tesliminde kontrol mekanizmasının getirildiğini belirten Arslan, tüketicilerin korunmasına ilişkin ilave tedbirlerin belirlendiğini bildirdi.
Arslan, trafik güvenliğinin sağlanması görevi çerçevesinde, şoförlere yönelik ilave tedbirler kapsamında, yıllık güvenli sürüş eğitimi getirildiğini vurgulayarak, "Yetki belgesi sahipleri, çalıştırdıkları şoförlerin Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen özel mesleki yeterlilik kurslarından yılda en az 7 saat, yüzde 70'i pratik, yüzde 30'u teorik olmak üzere güvenli sürüş eğitimi almalarını sağlayacak." dedi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |