Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
25 Mayıs 2012 Cuma - 14:16

TREDER, silobas sorununun çözümünde büyük adımın atılmasını sağladı

TREDER, yıllardır süren silobas sorununun çözümü için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile omuz omuza çalıştı. CE işareti taşımayan silobas üretenlerin faaliyetlerinin durdurulması kararlaştırıldı.

   “CE” işareti taşımayan silobas üretenlerin faaliyeti durdurulacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, silobaslara denetim zorunluluğu kararı aldı. Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile sürdürdüğü ortak çalışmalar sonucunda silobasların AB ülkelerinde olduğu gibi ait olduğu yönetmelik çerçevesinde değerlendirilmesi çalışmalarını sonuçlandırıldı. Bugünden itibaren “CE” uygunluk işareti ve onaylanmış kuruluş kimlik numarası taşımayan silobas üreten üreticilerin faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.

Denetimsiz silobaslar haksız rekabete ve kazalara neden oluyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TREDER’in silobasın uluslararası standartlarda üretilmesi konusunda  yürüttüğü ortak çalışmalar sonucunda geçen ay bir toplantı düzenlediklerini söyleyen TREDER Teknik Komite Başkanı Mesut Karabay, trafiğe tescil edilen silobasların 2004 yılında yürürlüğe giren 97/23/AT Yönetmeliği kapsamında olmasına rağmen birçok üretici tarafından bunun yerine getirilmediğine dikkat çekti. Karabay, “Trafiğe tescil edilen silobaslar AT Yönetmeliği kapsamında olmasına rağmen birçok üretici tarafından değerlendirilmeye alınmadığını, hiç bir resmi kurum tarafından da bu durumun denetlenmediğini gördük. Bu durum bir taraftan haksız rekabete yol açarken diğer yandan da yaşanan kazalara engel olunamadı” dedi.

CE işareti taşımayan silobas üreticisinin faaliyeti durdurulacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 20 Nisan 2012’de yapılan toplantıya onaylanmış kuruluşların yetkililerinin de katıldığını ifade eden Karabay, toplantıda silobasların 97/23/AT Yönetmeliği kapsamında değerlendirilmesi kararının alındığını söyledi. Karabay, “Silobasların CE uygunluk işareti ve onaylanmış kuruluş kimlik numarası taşıması gerektiği, toplantı tarihinden itibaren CE uygunluk işareti ve onaylanmış kimlik numarası taşımayan araçları üreten üreticilerin faaliyetlerinin durdurulması kararlaştırıldı” diye konuştu.

CE işareti taşımayan silobaslara A tipi muayene şartı getirildi

Karabay, 2004 yılında yürürlüğe giren AT Yönetmeliği hükümlerine göre değerlendirilmemiş ve trafiğe tescil edilen silobasların kullanıma devam edebilmesi için A tipi muayene kuruluşu tarafından periyodik kontrole tabi tutulacağını dile getirdi. Karabay, silobasların periyodik kontorle tabi ürünler listesine alınacağını kaydetti. 

Alınan kararların takipçisi olacağız

Karabay, alınan kararlardan TREDER olarak son derece memnun olduklarını ve kararların takipçisi olacaklarını vurgulayarak, “Silobasların uluslararası standartlarda üretilmesi ve karayolunda can güvenliğinin sağlanması için işbirliği ve desteklerinden ötürü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü’ne, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz. TREDER olarak bundan sonraki süreçte mevzuatın yayınlanmasından uygulanmasına kadar tüm süreçlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

Silobasların üretimi ile ilgili alınan kararlar:

-Silobaslar 97/23/ AT Yönetmeliği kapsamında olduğu

- Silobasların CE uygunluk işareti ve onaylanmış kuruluş kimlik numarası taşıması gerektiği

-Bugünden itibaren CE uygunluk işareti ve onaylanmış kuruluş kimlik numarası taşımayan ürünleri üreten üreticilerin faaliyetlerinin durdurulması

-97/23/AT Yönetmeliği 01.01.2004 tarihinden itibaren zorunlu olarak yürürlüğe girmiş olmasına rağmen bu yönetmelik hükümlerine göre değerlendirilmemiş, bugüne kadar üretilip trafiğe tescil edilmiş silobasların kullanımına devam edilmesi için onaylanmış A tipi muayene kuruluşu tarafından periyodik kontrole tabi tutulması

-Silobasların periyodik kontrole tabi ürünler listesine alınması

-Silobasların en fazla istihdam edildiği çimento sektörünün uyarılarak CE uygunluk işareti ile birlikte onaylanmış kuruluş kimlik numarası taşıması ve düzenli periyodik kontrollerinin yapılması gerektiği hususunun bildirilmesi

-Araç Muayene İstasyonlarında da aynı hususların muayene esnasında aranması için ilgili kuruluşların bilgilendirilmesi

Silobasların özellikleri:

          Silobaslar, kuru akıcılar olarak tabir edilen ve özgül ağırlığı 0,2- 2,5 ton/ metreküp arasında değişen toz veya granül halindeki değişik türdeki malzeme yığınlarını taşıyan ve uygulanan basınç ile yüksek hızda boşaltan ekipmana sahip kamyon ve römork /yarı römork araçlardır.

          Türkiye’de üretilen silobasların genel olarak hacimleri 10 bin litreden büyük, işletme basınçları 2 bar, test basınçları 3 bardır. Bu özellikleri nedeniyle silobaslar 97/23/AT Yönetmeliği kapsamında değerlendirilmektedir.

          Hacim, basınç ve işletim özellikleri itibariyle silobaslar 97/23/AT Yönetmeliği kategori III’de tanımlanmaktadır.

 
PIRELLI’NİN “MILES AND MEALS” İSİMLİ YEMEK KİTABI
 
OGS ve KGS yerine "EGS"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PIRELLI’NİN “MILES AND MEALS” İSİMLİ YEMEK KİTABI
Pirelli “Miles and Meals” isimli yemek tarifleri kitapı Pirelli Motorhome’un ...
GEFCO Avrupa-Asya Kesişimindeki Konumunu Güçlendiriyor
GEFCO Grup Bulgaristan’da Yeni Bir İştirak Açıyor – GEFCO Grup Orta ve ...
Cemallar Uluslararası Nakliyat, filosunu MAN ile güçlendirdi
Uluslararası kalite standartlarında, Türkiye’nin yanı sıra, başta Avrupa, ...
 
Iveco’nun zırhlı araçları Moskova Kızıl Meydan’da askerî geçit töreninde
Iveco’nun zırhlı araçları Rusya’nın 2. Dünya Savaşındaki zaferinin 67. ...
ZF’in desteklediği Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası'nda birinci
ZF’in desteklediği Castrol Team Hahn Racing İstanbul'da gerçekleşen ...
THERMO KING, V-SERİSİ İLE PRATİK ÇÖZÜMLER SUNUYOR
2012 yılı ile birlikte, çok bölmeli soğutma yapabilen kasalara ve cihazlara ...
 
SHELL CLUB SMART CARD, 10. YILINDA 10 KATA KADAR SMART PUAN KAZANDIRIYOR!
Türkiye’de akaryakıt sektörünün ilk ve en büyük sadakat programı Shell ...
Makinistlerin Marmaray eğitimleri sürüyor
29 Ekim 2013 tarihinde İstanbul’da hizmet vermeye başlayacak olan Marmaray ...
TÜPRAŞ'ta siyah dumanlar!..
TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'nde enerji kesintisi nedeniyle tüm üniteler devre dışı kaldı.
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Pazar
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikatürkiyedikkatKamyonkamyoncunewsfahrertreylersrc