Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
tırsan
English
Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
12 Haziran 2017 Pazartesi - 12:31

TÜVTÜRK Periyodik Araç Muayenesi Öncesine Dikkat'

TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları, araç sahiplerinin periyodik muayene öncesinde araçlarında dikkat etmeleri gereken noktaları paylaştı.

TÜVTÜRK Periyodik Araç Muayenesi Öncesine Dikkat

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda tüm ülke çapında araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK, sürücüler ve araç sahiplerinin, araç muayene hizmeti süreciyle ilgili daha fazla bilgilenmesi amacıyla başlattığı bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. 

Araç muayenesinin trafik güvenliği için hayati öneme sahip olduğunu belirten TÜVTÜRK, sürücüler ve kamuoyunu bilgilendirerek, muayene sürecinin hem daha hızlı ve daha kolay tamamlanmasını hem de trafik güvenliğinin artırılmasını amaçlıyor. 

TÜVTÜRK bu amaçla, araç muayenesine gelmeden önce yapılması gerekenleri ve araçlarda dikkat edilmesi gereken konuları paylaştı.

1. Mutlaka ücretsiz randevunuzu alın! 

Muayene zamanı gelen araç sahipleri, TÜVTÜRK muayene istasyonlarına gitmeden, belirledikleri gün ve saat için randevu alabiliyor. Randevular, www.tuvturk.com.tr internet sitesinden, 0 850 222 88 88 numaralı çağrı merkezinden ve istasyonda yer alan kiosklardan ücretsiz olarak alınabiliyor. 

2. Büyükşehir merkezlerindeki yoğun istasyonlara randevu alıyorsanız, tüm muayene süreci için en az 2 saat ayırın, zaman planınızı buna göre yapın... 

TÜVTÜRK internet sitesi veya çağrı merkezinden alınan randevu saati, muayenenin başlama saatini değil, araç sahibinin müşteri kabul işlemlerinin başlayacağı saati belirtiyor. Araç muayene işlemleri, kabul işlemlerini takiben, ortalama 1 saat sürüyor. İstasyon alanına giriş, müşteri kabul ve sorgulama ile muayene süreci de göz önüne alındığında, özellikle büyükşehirlerde yer alan istasyonlarda ortalama 2 saatlik bir zaman ayırmak ve zaman planlamasını buna göre yapmak gerekiyor. 

3. Vergi, trafik cezası ve HGS/OGS borçlarınızı mutlaka kontrol edin, borcunuz varsa muayene öncesinde mutlaka ödeyin!

Yasalarla belirlenen kurallar nedeniyle randevu alma sürecinde ve muayene öncesinde araçlar için borç kontrolü yapılıyor; trafik para cezası, motorlu taşıt vergisi, köprü ve otoyol borçları sorgulanıyor. Bu nedenle, araç sahiplerinin randevu alımı sırasında borç durumunu öğrendikten sonra eğer borç varsa mutlaka ödemelerini yapmaları gerekiyor. Araç sahipleri ilgili borçlarını www.gib.gov.tr‘den sorgulayabilir ve borçları varsa ödemelerini gerçekleştirebilir. Ödemelerini gerçekleştirdikten sonra randevu almaya devam edebilir.

4. Egzoz emisyon ölçümünü TÜVTÜRK istasyonlarında da yaptırabilirsiniz.

Geçerli egzoz gazı emisyon ölçümünün olmaması ‘Ağır Kusur’ olarak değerlendiriliyor. Bu hizmet araç muayene istasyonlarının tamamında da uluslararası standartlarda veriliyor. 

5. Ruhsat, kimlik ve diğer zorunlu belgeleri mutlaka yanınızda bulundurun. 

Muayene hizmeti için istasyonlara gelirken, araç ruhsatı, kimlik ve diğer zorunlu belgelerin asıllarının mutlaka getirilmesi gerekiyor. Araç LPG/CNG’li ise ‘Gaz Sızdırmazlık Raporu’ da gerekiyor. Ancak bu belgenin olmaması ‘Hafif Kusur’ olarak değerlendiriliyor. İstasyona gelindiğinde aracın KM bilgisi sıra numarası alınırken girilmesi gerekiyor.

6. Araç size ait değilse, gerekli ek belgeleri mutlaka beraberinizde getirin.

Getireceğiniz araç size ait değil ise, vekalet durumunu gösterir belgeleri mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Gerçek kişiler ve şirketler için farklı durumlarla ilgili detaylı bilgi için www.tuvturk.com.tr’den bilgi alabilirsiniz. 

7. Tadilat muayenesi için geliyorsanız, ilgili belgelerinizi mutlaka yanınızda bulundurun.

Araçta bir tadilat yapılmış ise, ‘Tadilat Muayenesi’ne başvurulmalı ve yukarıdaki belgelere ek olarak ‘Gaz Sızdırmazlık Raporu’ ve ‘Montaj Tespit Raporu’ (LPG/CNG takılarak tadilat projeleri ile istasyona başvuranlar için gereklidir), yetkili mühendis tarafından çizilen onaylı tadilat projesi ve hesaplarıyla Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na bağlı odalardan alınacak EK-1 belgesinin olması gerekiyor. 

8. Tüm ödemelerin nakit olduğunu unutmayın!

Araç Muayene ücretleri yıllık olarak T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün genelge ve emirleri doğrultusunda belirleniyor. Ödemeler, nakit olarak alınıyor. 

2017 yılı için muayene ücretleri; 
o Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker 267,86 TL
o Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 198,24 TL
o Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet 101,48 TL’dir.

2017 yılı için egzoz emisyon ölçümü ücreti ise 50 TL, ilk kez ölçüm yaptıran araçların 8,50 TL’ye de ‘Motorlu Araç Egzoz Gazı Emisyon Ruhsatı’ alması gerekiyor. 

9. Muayenenizi geciktirmeyin, fazla ücret ödemeyin!

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 35. Maddesi uyarınca, muayene süreci geçen araçlardan, her ay için yüzde 5 fazla muayene ücreti tahsil ediliyor. Yasalar gereği gecikmeler 30 günlük dilimler halinde oluyor. Bir günlük veya yirmi günlük gecikmeler de bir ay olarak değerlendiriliyor. 

10. Muayeneye gelmeden önce, gerekli ekipmanları mutlaka kontrol edin.

Araç muayene sırasında, traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 1 adet ilk yardım çantası, 2 adet üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı (aracın cins ve kullanım amacına göre adet ve miktarı değişebiliyor) ve stepne bulunup bulunmadığı kontrol ediliyor, bunların eksikliği hafif kusur olarak değerlendiriliyor. 

Patlamayan lastik veya lastik tamir takımı bulunan araçlar gibi orjinalinde stepne bulunmayan araçlarda stepne bulundurulması gerekmiyor. 

Motosiklet sahiplerinin muayeneye gelirken E Onaylı, vizörlü kasklarını da (veya vizörsüz kask ise sürüş gözlüğü ve kask) getirmeleri zorunludur.
 

 
HİDROMEK Başarılarıyla Yükseliyor!
 
Brisalılar İftar Yemeğinde Buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HİDROMEK Başarılarıyla Yükseliyor!
HİDROMEK, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’ndeki Yerini Yükseltmeye Devam Ediyor.
Bozankaya Elektrikli Otobüste İddialı Şekilde Büyüyor
Türkiye'de 6 farklı ilde tüm elektrikli otobüs ihalelerini kazanan Bozankaya ...
Lastik Sektörünün Ar-Ge Merkezleri Pirelli'den
Lastik sektöründe ilk kez Ar-ge Merkezi seçilen TP Endüstriyel Lastikler’in ...
 
Sertrans Logistics, Ar-Ge Merkezi Başvurusunu Tamamladı
Sertrans Logistics küresel rekabetçiliği arttırmak adına Sanayi 4.0 kapsamında ...
Çok Kaza Yapan Yandı! Ehliyetlerine El Konulacak
Sigortacılar ile emniyet anlaştı. Çok fazla kaza yapan 10 bin 600 kişi ...
Porsche 911 Turbo S Exclusive: Sadece 500 adet üretildi
Porsche’nin bugüne kadar ürettiği en güçlü Turbo S modeli olan 911 Turbo ...
 
Mercedes-Benz, Türkiye’nin Süper Markası Seçildi
Marka yönetimi ve pazarlaması konusunda 88 ülkede örgütlü uluslararası ...
THY Yönetim Kurulu'nda Değişiklik
THY Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden ayrılan Mehmet Büyükekşi'nin yerine Orhan Birdal atandı.
Otokar, Otobüs Sektörüne DORUK T ile Çare Oluyor
Türkiye'nin öncü otomotiv sanayi şirketi Otokar, yeniliklerde de hız kesmiyor. ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Lojistik 2025
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
trucknewssrctürkiyekamyonumdikkatkamyoncufahrerbus