Treyler sektöründe Endüstri 4.0 prensipleri doğrultusunda yatırımlarına hız kesmeden devam eden güvenilir lider Tırsan, akademik çalışmalara desteğini sürdürüyor. Bu yıl ‘Endüstri 4.0 / 5.0: Gelecek Çağda Geleceğin Zihinleri ve Gelecek Toplum’ temasıyla gerçekleşen 10. Uluslararası Zeki İmalat ve Hizmet Sistemleri Sempozyumu’da (10th International Symposium on Intelligent Manufacturing and Service Systems) (IMSS'19) Tırsan, “Gümüş Sponsor” olarak yerini aldı.
Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından iki yılda bir düzenlenen sempozyum, 9-11 Eylül 2019 tarihlerinde Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Sempozyumun ana konuları ise İmalat, Üretim Süreçleri, Sağlık Sistemleri Mühendisliği, Savunma Sanayii, Savunma Stratejisi Araştırma ve Geliştirme, Enerji Yönetimi, Lojistik ve Taşımacılık Sistemleri, Dijital Dönüşüm ile Veri Bilimi olarak belirlendi. Etkinliğe; sempozyum konularında çalışma yapan araştırmacılar ve çalışan profesyonellerin yanı sıra, akıllı şehir, erişim kontrolü, yeşil bilgi işlem, kablosuz uygulamalar, mobil uygulamalar, multimedya uygulamaları, sanal gerçeklik, akıllı veri yönetimi akıllı ajanlar, güvenli teknolojiler, siber güvenlik, bulut, internet uygulaması ve teknolojisi, multimedya ve web hizmetleri gibi birçok meslek grubundan katılım gösterildi.
Tırsan’a Destekleri İçin Plaket Takdim Edildi
Kaliteli, verimli ve son teknolojiyle donatılmış Avrupa’nın en geniş ürün gamıyla 55’den fazla ülkedeki müşterilerinin ilk tercihi olan Tırsan’a, sempozyuma sağladığı desteklerden ötürü 10 Eylül Salı günü plaket takdim edildi. Plaketi, Tırsan adına Tırsan Treyler Satınalma Müdürü Ömer Berberoğlu aldı.
Tırsan, Robotik ve Otomasyon Sistemlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
2011-2017 yılları arasında Endüstri 4.0 prensipleri doğrultusunda, robotik ve otomasyon sistemlerine yönelik 54 milyon Euro yatırım yapan Tırsan, kullandığı bu teknolojilerle üretimde verimlilik ve kapasite artışı yakalayarak, toplamda 65 farklı üretim teknolojisini Adapazarı kampüsünde en verimli şekilde kullanıyor. Son olarak 18 milyon Euro’luk yatırımla, bir yıldan kısa bir sürede tamamlanan yeni Low-Bed fabrikasında da tek vardiyada 1.250, çift vardiyada ise yıllık
2.500 adet Low-Bed üretiliyor. Endüstri 4.0 prensiplerine göre inşaatı yapılan fabrikada tam otonom konveyör hattında; RFID ve barkod teknolojileri kullanarak, robotlu kaynak, otomatik kumlama ve robotlu boyama ile en verimli şekilde en kaliteli ve dayanaklı Low-Bed'ler üretiliyor.
IMSS, Akademi ve Sanayi Arasındaki Boşluğu Kapatıyor
IMSS, bilgi toplumu alanında var olan bilgileri paylaşmak ve yeni bilgiler üretmek için profesyonellere ve araştırmacılara iş birliği fırsatları sunuyor. Köklerini hem akademi hem de endüstriden alan, yapay zekâ ve zeki sistemler alanlarında kaliteli bilgiler üreten uluslararası bir sempozyum olarak öne çıkan IMSS; dijital toplumda bilginin gelişiminin toplumsal ve teknolojik boyutlarını inceleyen disiplinler arası bilim alanlarını kapsıyor. IMSS, dijital toplumda güvenli bilgi yönetiminde araştırma iş birliği ve mevcut gelişme konusunda farkındalık yaratarak, akademi ve sanayi arasındaki boşluğu kapatıyor.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |