Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
has, hastreyler, hasdorse, hastrailer, kamyon, kamyonet
tırsan
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
18 Şubat 2009 Çarşamba - 00:00

Türkiye Lojistikte Bölgesel Güç Oluyor

Türkiye Lojistikte Bölgesel Güç Oluyor

Küresel krizde “lojistik” sektörünün ulusal ekonomilere sağladığı çıkış yollarının ve çağdaş lojistik uygulamalarının tartışıldığı, Bölgesel ve Küresel Açıdan Ulaştırma ve Lojistik Araştırmaları Konferansı, 12-14 Şubat 2009 tarihlerinde 26 ülkeden 100 bilim insanı ve lojistik uzmanının katılımıyla gerçekleşti.

Konferansın ardından, Türkiye başta olmak üzere, Avrasya ve Akdeniz bölgesi lojistik sektörünün gelişimine büyük katkı sağlayacak olan EMİT’in kuruluşu ilan edildi.

Kuruluş bildirisine  TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu, Doğuş Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Rtral Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Füsun Ülengin,  Almanya Karlsruhe Üniversitesi İktisadi Politika Araştırmaları Merkezi Başkanı ve Dünya Ulaştırma Araştırmaları Konferansı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Werner Rothengatter imza koydu.

EMIT, eğitilmiş insan kaynağı yetiştirmenin yanı sıra, bilimsel araştırmalar ışığında ulusal lojistik politikalarının oluşmasına katkı sağlayacak ve uluslararası kuruluşlar ile üniversiteler arasında işbirliği sağlayacak.

Lojistik, tüm sektörlerin ayrılmaz parçası

EMIT’in kuruluş töreninde konuşan, Kurucu Başkan Çetin Nuhoğlu, ulaştırmanın tüm gelişmiş ülkelerde bir devlet politikası haline geldiğini ve önemli sektörlerden birisi kabul edildiğini belirtti. Nuhoğlu şöyle devam etti:  “Doğrudan ulaştırma ve lojistik alanına yönelik olarak kurulan araştırma merkezlerine bakıldığında çarpıcı sonuçlara ulaşılmaktadır. Çoğunluğu üniversitelere bağlı ve kar amacı gütmeyen yapılar olmak üzere,  ABD’de 31, İngiltere’de 18, lojistik üs olmayı başarmış Hollanda’da 8 adet, Almanya’da 5, Fransa’da 4, Kanada ve Japonya’da 3, Yunanistan’da 3, İtalya-İspanya-İsviçre-Belçika’da 2 adet enstitü ya da merkez statüsünde kuruluş bulunuyor.”

Söz konusu projenin çalışmalarına 2005 yılında başlandığını ve İTÜ bünyesinde Prof. Yücel Candemir liderliğindeki proje ekibi ile uluslararası bir platformun kurulması için çalışıldığını kaydeden Nuhoğlu, projenin nihai hedefinin Türkiye’nin, ulaştırma ve lojistik alanındaki küresel araştırma ve teknoloji geliştirme çalışmalarına entegre olduğunu vurgulayarak, “Vizyonumuz, küresel lojistik haritasının tasarlanması ve şekillendirilmesinde, Türk araştırmacıların da söz sahibi olmasıdır. Tüm bu çalışmaların sonucunda EMIT’in kurulmuş olması çok değerli proje ekibinin ve destekleyen kuruluşların Türkiye’nin ulaştırma ve lojistik sektörlerinin geleceğine bir armağanı olmuştur” diye konuştu. 

Nuhoğlu ayrıca “EMIT bünyesinde gerçekleştirilecek çalışmaların genç araştırmacıları uygulayıcılar ile bir araya getireceğini, sektördeki uygulayıcıların yanı sıra kamunun da bu anlamdaki beklentilerine ve gelecekte izlenecek ulaşım politikalarına yön vereceğini” kaydetti.

Maddi boyutu konusunda destek veren kuruluşların başında Ulaştırma Bakanlığı geliyor

EMIT’in kuruluşuna bugüne kadar destek sağlayan ve fikren destek veren kuruluşlar arasında Ulaştırma Bakanlığı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın yanı sıra TOBB, TEPAV, UND, TÜBİTAK,  İDO, İTO gibi kuruluşlar da bulunuyor. Ayrıca, Avrupa Birliği  7. Çerçeve Programı’ndan da, proje sunularak destek sağlanacağı belirtildi.  

 EMIT gelecek planları ise şöyle sıralıyor;

Türkiye’de ve yurtdışında ulaştırma ve lojistik konusunda uzman genç araştırmacı-bilim insanı havuzunun oluşturulması,

Bölge ulaştırma ve lojistik sektöründe eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik araştırma,

İlk etapta, belirlenecek olan konularda kısa dönem eğitimleri düzenlemek,

  Çağdaş standartlarda müfredata sahip, Uluslararası ve Üniversitelerarası Eğitim-Öğretim Ağı”nın oluşturulması ve projenin hayata geçirilmesi,

Yürütülecek projeler için ulusal ve yabancı kaynaklardan finansman sağlanması,

Ulaştırma ve lojistik alanında belirli konulardaki projeler kapsamında Mükemmeliyet Merkezlerinin kurulmasına öncülük edilmesi,

EMIT Birliği’nin çeşitli uluslararası araştırma örgütlerinin (Transportation Research Board, WCTRS vb.) bir parçası olması ve çalışmalarına katılması.

Uluslararası kadro görev alacak

EMIT çatısı altında uluslararası eğitim ve araştırma projelerine yön verecek olan kadroda, İTÜ İşletme Fakültesi Emekli İktisat Profesörü Yücel Candemir ve Doğuş Üniversitesi’nden Prof. Dr. Füsun Ülengin liderliğinde  geniş bir akademik kadro görev alacak.

 
Otokar Minibüste Cazip Ödeme Avantajları
 
Suriye'ye Yük Taşıyan Türk Araçlarına Vergi Müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Pazar
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonkamyonumsrctruckfahrerlkwtürkiyedikkattreyler