Türkiye’nin 2023 projelerinin, jeneratör sektörünün de önünü açacağını belirten Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, şirket olarak 2025 yılına kadar 1 milyar dolar ciro hedefleri doğrultusunda Türkiye, Çin ve Amerika’nın ardından Avrupa’da yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceklerini söylüyor.
Günümüzde yaşanan sosyal ve ekonomik olaylar, artan sanayi üretimi, toplu konutlar bölgesel elektrik ihtiyaçlarını doğrudan etkiliyor. Bu gelişmeler, jeneratörleri dünyada üretim kapasitesi en hızlı artan enerji kaynağı konumuna getiriyor. Türkiye’nin ve dünyanın jeneratör sektöründeki en güçlü oyuncularından olan Aksa Jeneratör’ün CEO’su Alper Peker, bugün Türkiye’de yaşanan inşaat sektörlerindeki gelişimin jeneratör sektörüne de ivme kazandıracağını vurguluyor.
Büyük projeler sektörde rekabeti artıracak
Türkiye, 2023 hedefleri doğrultusunda dünya çapında büyük projelere imza atmayı hedefliyor. Bu projelerin Türkiye’de jeneratör sektörüne de hareketlik kazandıracağını belirten Peker; “Enerji sürekliliği tüm sektörlerin en önemli gündem maddesi. Sektörlerin ihtiyacına yönelik jeneratör üretimi yapmak için ise Ar-Ge çalışmalarına önem vermek gerekiyor. Bu bağlamda ülkemiz için yapılacak dev yatırımlara uygun jeneratör sağlayabilmek sektördeki rekabet ortamını güçlendireceği gibi sektörümüzün gelişmesini de destekleyecektir” dedi.
Dünya çapına yayılmış Ar-Ge yapılanması ve 7/24 hizmet sunma kapasitesiyle büyük projelerde öne çıktıklarını dile getiren Peker; “Verdiğimiz hizmet ve taleplere yönelik geliştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarımız ile Aksa Jeneratör olarak dünya çapında çok önemli işlere imza atıyoruz. Ülkemiz için de en iyisini sunmak başlıca sorumluluğumuz. Ülkemizi hedeflerine taşıyacak projelere verdiğimiz destek bizi Türkiye ile birlikte aydınlık bir geleceğe taşıyacak” dedi.
Kentsel dönüşüm projeleri sektör için fırsat yaratıyor
Değişen ihtiyaçlar jeneratör pazarında yeni ihtiyaçları ortaya çıkarsa da jeneratör pazarını şekillendiren asıl değişim nüfusun büyük bölümünün hayatında elektrik kesildiğinde mum yakıp oturma konseptinin ortadan kalkmış olması.
Kentsel dönüşüm çalışmaları ile yeni bir kalkınma ve yapılanma fırsatının doğabileceğine değinen Peker; “Günümüzde değişen yaşam alışkanlıkları Türkiye’deki ‘yeni hane halkı’nın ihtiyaçlarını belirliyor. Bu alışkanlıklar enerji talebinin nedenini açıklarken, kış aylarında evlerdeki kombilerin elektrik olmadan çalışmaması tabloyu daha büyük açıklıkla ortaya koyuyor. Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de yaklaşık 7 milyon konutun yenilenmesi ön görülüyor. Yaşanabilir şehirler kurmak için ise kesintisiz enerji sunan sektörümüzün büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bu kapsamda biz de Aksa Jeneratör olarak 2017 yılında da yüzde 100 müşteri memnuniyeti ilkesi ışığında yüksek kaliteli ürünler ve hizmetler ile büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.
Avrupa üzerinden Afrika ülkelerine
Amerika ve Çin’deki üretim tesislerinin yanı sıra satış ofisleriyle dünyaya ulaşan Aksa Jeneratör; yurtiçinde olduğu kadar, yurtdışında da yüksek performans sergiliyor. Dünyada ilk beşte olan yerini ilk üçe taşımayı hedefleyen Aksa Jeneratör’ün odağında Hindistan ve Afrika bulunuyor.
Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker; “Aksa Jeneratör olarak hedef pazarlarda şartları öğrenerek ve değerlendirerek yurtdışındaki birçok yeni pazarda yeni fırsatlar yakalıyoruz. Avrupa'da İtalya ve İspanya'da bir arayışımız var. Afrika ülkelerinde özellikle İspanyol şirketlerin önemli bir etkinliği var. Bunu değerlendirerek bölgedeki yerimizi sağlamlaştırırken, hedeflediğimiz satın almayla dünya sıralamasındaki yerimizi daha yukarıya taşıyacağız” dedi.