UND'nin açıklamasına göre;
UND üyesi 87 firmadan 117 kişinin kayıtlı olduğu UND Dijitalleşme Çalışma Grubu toplantısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yetkililerinin de katılımı ile "Geçiş Belgesi Ön Rezervasyon Sistemi Tanıtımı" gündemi ile 11 Nisan 2022 tarihinde Online olarak gerçekleştirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve TOBB tarafından ortak yürütülen ve E-Devlet uygulaması üzerinden işlem yapılabilecek olan "Geçiş Belgesi Ön Rezervasyon Sistemi" pilot projesinin tanıtım sunumu UND Dijitalleşme Çalışma Grubu üyelerine, UHDGM U-Net Yazılım Çözümleri Koordinatörü Ahmet Yalçın tarafından yapılmıştır. İlk etapta uygulamanın başlatılacağı sınır kapısı olarak Hamzabeyli, güzergâh olarak ise Bulgaristan ve Romanya belirlenmiştir. İlgili sistem E-Devlet uygulaması üzerinden U-NET otomasyon sistemine bağlanabilmekte, Gümrük belgelerini otomatik olarak algılayabilmekte ve GEBOS ile entegre olarak çalışabilmektedir. Temel olarak E-Devlet uygulaması üzerinden taşımacılar geçiş belgesi rezervasyonlarını kolaylıkla yapabilecek ve araç sınır kapısına gittiğinde geçiş belgesi alabilecektir. Bulgaristan ve Romanya hattını yoğun olarak kullanan firmalar ile test çalışmalarının başarıyla sonuçlandığı bilgisi alınmıştır. Geri bildirimler üzerinden yapılacak son düzenlemelerin ardından Nisan ayı içerisinde e-Devlet uygulamasında ilgili hizmetin kullanıma açılması planlanmaktadır. Söz konusu sistemin devreye alınmasının ardından işlemler hem online, hem fiziksel olarak devam edecektir.
UND Dijitalleşme Çalışma Grubu'nun sistem ile ilgili önerilerinin iletildiği ve sisteme dair soruların cevaplandırıldığı toplantıya yoğun katılım gösterildi.
Toplantıya; Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı Dr. Murat Korçak, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Hasan Boz, U-Net Yazılım Çözümleri Koordinatörü Ahmet Yalçın, Ulaştırma Haberleşme Uzmanı Zafer Kögmen; Ticaret Bakanlığı adına Ticaret Uzmanı Murat Kabalak, TOBB – Taşıma ve Lojistik Sistemler Dairesinden Daire Başkanı Aslı Çalık ile Can Özkaymak, TÜRKTRUST Ar-Ge Merkezi Müdür Yardımcısı Oya Akçalı; Derneğimiz adına ise II. Başkan Şerafettin Aras (Hilal Trans), Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Keleş (Reis), Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Güner (Trans Lojistik), Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Kavak (Kavak Nakliyat), Yüksek İstişare Konseyi Üyesi Selçuk Hitit (Hitit Global), Dijitalleşme ÇG Başkanı Cüneyt Ergen (Alışan Lojistik), Dijitalleşme ÇG Başkan Yardımcısı Feryal Selvi (TOBBUND), UND Eğitim Merkezi Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Muammer Ünlü ve Uzman Seda Gültekin , Genel Koordinatör Nejla Albayrak, Bolu Temsilcisi Nusret Özarslan, Kapıkule Temsilcisi Deniz Çınar, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Evren Bingöl, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Divitçi, Ar-Ge ve İstatistik Departmanı Sorumlusu ve UND Dijitalleşme ÇG Koordinatörü Berkalp Kaya ve Uzmanı İhsan Ölmez, Operasyon Departmanı Uzmanı Muhammet Külal Holoğlu ve Uzman Yardımcısı Kübra Aşav ve sektör firmalarının temsilcileri katılım sağladı.
Uluslararası karayolu yük taşımacılığı sektöründe sınır geçiş işlemlerinin hızlandırılmasını sağlayacak bu çok önemli projeye öncülük eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yetkililerine sektörümüz adına bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |