Uludağ Üniversitesi Rektörlük Tören Salonu’nda yapılan protokol törenine Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, ÜSİGEM Genel Müdürü Prof. Dr. Sedat Ülkü, Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, iş dünyası temsilcileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.
Törende ilk konuşmayı yapan Üniversite Sanayi İş Birliğini Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Müdürü Prof. Dr. Sedat Ülkü, üniversite ve sanayi arasında yapılması gereken işbirliğinin çok önemli olduğunu ifade ederek; “Özellikle akademik birikim ve sanayideki uzmanlık bir araya geldiğinde büyük bir sinerji doğuyor. Bugün Aktaş Holding ile yapacağımız protokol ile üniversite öğrencilerine staj, AR-GE konusunda karşılıklı bilgi alışverişi, sanayicinin iş geliştirme süreçlerine bilgi destekleri ve öğrenciler için firma gezileri gibi birçok alanda işbirliği başlatıyor olacağız” dedi.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek : “Sanayi - Üniversite İlişkisi Kazan - Kazan Prensibine Göre Çalışacak”
Törenin ikinci konuşmacısı ise Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek oldu. Prof. Dr. Dilek yaptığı konuşmada, sanayici ile işbirliğine Uludağ Üniversitesi olarak büyük önem verdiklerini belirterek; “Bu süreci sadece bir işbirliği değil bir stratejik ortaklık olarak görüyoruz. Bakış açımızı tamamen bu yönde oluşturduk. Artık sadece işbirliği yeterli değil, kazan – kazan felsefesi ile kurulacak stratejik ortaklıklar hem işletmelere hem de üniversitelere fayda olarak dönecektir. Özellikle öğrencilerin sanayide staj fırsatları gibi imkânlardan yararlanabilmesi için bu tarz projelere büyük önem veriyoruz. Bu protokolün hem üniversitemize hem de Aktaş Holding’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş ise yaptığı konuşmada; “Dünya çapında şirketler çıkartabilmek için üniversite, sanayi, bürokrasi gibi tüm kurumlar birlikte hareket edebilmeli. Bu, Türkiye’nin dünyada girişimcileri ile kendini daha fazla anlatabilmesi için temel yol. Tüm kurumların sinerjisinden büyük başarılar doğuyor. Bunu bizler 6 kıtada yaptığımız yatırımlarda görüyoruz. Tüm girişimcilerimizin de üniversiteler ile işbirlikleri kurmalarını öneriyorum. Bu sayede ekonomik güçleri daha da artacaktır. Bu işbirlikleri sayesinde gençlerimiz üniversite çağında sanayi ile daha fazla iç içe olabilecek. Üniversite sanayi işbirliğini aktarırken Rektör Bey’in dediğine katılıyorum. Bu işbirliği kazan – kazan felsefesi ile yürümeli ama bir ekleme de ben yapacak olursam kazan – kazan ve ülkene kazandır felsefesi ile daha hızlı sonuç alabiliriz diye düşünüyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
Konuşmalar sonrasında işbirliği protokolü konukların alkışları eşliğinde imzalandı.