Kırklareli ve Tekirdağ'da çeşitli açılışlar ve etkinliklere katılan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Kırklareli Valiliğini ziyaret ederek, Vali Hüseyin Avni Coş'tan, ilin sorunları hakkında bilgi aldı.
Avrupa'ya giden transit yolların geçiş yolu olan Kırklareli'nin önemli bir kent olduğunu ifade eden Yıldırım, ilin, AB yolunda Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapılarından biri konumunda olduğunu belirtti.
Sanayinin İstanbul ve Tekirdağ'da konuşlanması nedeniyle Kırklareli'nin altyapı hizmetleri bakımından ihmal edildiğine dikkati çeken Yıldırım, ''AK Parti iktidarımızla birlikte kalkınma ve büyümenin olmazsa olmazı olarak gördüğümüz altyapı ve ulaşımdan, Kırklareli de nasibini almıştır. 2002 yılına kadar Kırklareli'nde 9 kilometre bölünmüş yol varken, 2007 yılı itibarıyla bu 49 kilometreye çıkarılmıştır'' dedi.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırklareli'nde de hizmetlerin süreceğini belirten Bakan Yıldırım, şunları söyledi: ''Önemli yollarımızdan Dereköy Sınır Kapısına uzanan 68 kilometrelik yolun, 27 kilometresini geçen yıl tamamladık. Bu yolun sadece 5 kilometresi AB-Türkiye ortak projesi olarak yapılıyor. Bu sembolik bir projedir.
Bu yıl Tekirdağ ve Kırklareli Valiliklerine OSB'ler ve eski İstanbul yolu istikametinde çalışmalar yapılması hususunda talimatlar verdik. Bu yollar tamamlandığında otobandaki ağır vasıta trafiğimiz azalacak.''
Yıldırım, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Dereköy Sınır Kapısına hareket etti.
Bakan Yıldırım, Kırklareli'nin Dereköy Sınır Kapısında, Dereköy-Aziziye hudut kapısı arasında Avrupa Birliği (AB) fonlarından karşılanan 5 kilometrelik yolun yapım çalışmalarını inceledi.
Yıldırım, gümrük sahasının dışındaki alanda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Dereköy Sınır Kapısı'nın, Edirne ve İstanbul otoyoluyla bağlanan 68 kilometrelik yolun, beş kilometresinin sembolik olarak, Türkiye ve Bulgaristan'ın ortak projesi olması sebebiyle önemli olduğunu söyledi.
Türkiye'nin ticaretinin Bulgaristan, Moldova, Ukrayna ve Rusya ile gittikçe artmakta olduğunu belirten Yıldırım, ''Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapıları bu yoğun ticarete cevap veremez duruma gelmiştir. Bu yüzden Dereköy Sınır Kapısı yük taşımacılığı anlamında ihtiyaca cevap verecektir. Temeli atılan bu yolu 2009 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Projenin beş kilometrelik kısmının bedeli 10 trilyon civarındadır. Bu miktar AB fonlarından karşılanmıştır. İki ülkenin ortak arzusu olması nedeniyle bu sembolik yol yapımı önemlidir'' dedi.
Konuşmaların ardından Dereköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Yıldırım, Kırklareli kent merkezine döndü.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |