Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
has, hastreyler, hasdorse, hastrailer, kamyon, kamyonet
tırsan
English
Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
11 Mart 2016 Cuma - 16:17

Uzun Ödeme Vadeleri Lojistik Sektörünü Zorluyor

Uluslararası Taşımacılık Ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, sektördeki en önemli sorunlardan biri olan geciken ödemelere dikkat çekti.

Uzun Ödeme Vadeleri Lojistik Sektörünü Zorluyor

Avrupa Birliği’nde diğer sektörlerde olduğu gibi lojistik hizmet üretenlere yönelik ödeme vadelerinin kanunlarla belirlendiğinin altını çizen UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, “Sektörümüzde rekabet koşullarının dengeli dağılımı ve sürdürülebilir büyümenin devamı açısından geciken ödemelere ilişkin mevcut yasa maddesi uygulanmalı” diye konuştu.

Gerek Avrupa Birliği gerekse dünyanın tüm ülkeleri için verilen lojistik ve taşımacılık hizmetlerinde, 140 günlere varan navlun ve hizmet bedellerini ödeme sürelerinin, lojistikte sürdürülebilir büyümenin önünde ciddi bir engel oluşturduğunu belirten UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, “Düşük kar marjları, sektöre dayatılan uzun ödeme vadeleri, öngörülemeyen navlun dalgalanmaları ile her geçen gün yenisi eklenen yasal düzenlemelerle artan yükümlülükler ve maliyetler altında sektör oyuncularının ayakta kalması, kendilerini yenileyebilmeleri, yatırım yapmaları her geçen gün zorlaşıyor’’ dedi.

Özellikle lojistik sektöründeki KOBİ’lerin tehdit altında olduğunu belirten Erkeskin, Avrupa Birliği’nde yaşanan benzer sorunların mevzuat değişiklikleri ile aşıldığının altını çizdi. “Vadeler nedeniyle oluşan finansal maliyetin karşılanması gerekiyor. Bu finansal maliyetin hem lojistik hizmeti üretenler hem de hizmetten yararlanan ihracatçı ve sanayiciler için dikkatle değerlendirilmesi gerekir” diye belirtti. Sektörün 30 gün gibi kısa vadelerle çalışması gerektiğini vurgulayan Erkeskin çoğu KOBİ niteliğindeki işletmelerin vade konusunda baskı altına alınmasının lojistik zincirindeki tüm paydaşları olumsuz etkileyeceğini belirtti.

AB 2011’DE GEÇ ÖDEMENİN ÖNÜNE GEÇTİ

Avrupa Birliği ülkelerinde, 2011 yılına kadar firmalar sağlamış oldukları mal ve sundukları hizmetlerin bedelini 100 günleri aşan gecikmelerle tahsil edebiliyorlardı. Her dört iflastan birinin bu sebeple gerçekleşmesi, sorunun her yıl 450 bin kişiyi işsiz bırakması ve toplamda 25 milyar Euro’luk zarara yol açması sonucunda yasal düzenlemeye gidildi.

23.02.2011 tarihinde Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde yayımlanan 2011/7/EU Yönergesi ile konu hakkında düzenlemeler yapıldı. Bu yönerge konu hakkında tüm üye ülkelerin iç hukuklarına aktarmak zorunda olduğu emredici hükümler içeriyordu.

TÜRKİYE’DE YASAL ÖDEME SÜRESİ 30 GÜN

Nitekim Avrupa Birliğinin bu Yönergesi Türk Ticaret Kanunu ile iç hukukumuza aktarıldı. Bu çerçevede Türkiye’de de aslında 30 günlük ödeme süresinin tanımlandığı ve hukuki güvenceye alındığı görülmektedir. Türk Ticaret Kanunu’nun “Ticari hükümlerle yasaklanmış işlemler ile mal ve hizmet tedarikinde geç ödemenin sonuçları” başlıklı 1530’uncu maddesi, belirli koşullar haricinde ödeme sürelerinin 30 gün olduğunu, sözleşmelerde buna aykırı maddeler olması veya bu sürenin

 

 
Ege Endüstri İkinci Kez Taysad Patent Ödülünü Kazandı
 
Benzine 3 Günde 2 Zam, 1 İndirim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Endüstri İkinci Kez Taysad Patent Ödülünü Kazandı
Ege Endüstri ikinci kez kazandığı bu ödülle sektöre kattığı değeri, tercih ...
TEMSA Ar-Ge Merkezi farkını gösterdi
Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın ARGE merkezleri arasında yaptığı ...
Filolar Iveco Daily İle Yenileniyor
Ankara ekmek sektörünün en önemli üreticilerinden Afiyet Fırın ve Unlu ...
 
İETT'den YGS İçin Ücretsiz Ulaşım
İstanbul'da 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş ...
Hız Yapan Sürücüye Ceza Yağdı
TEM otoyolu, D-100 ve D-750 karayollarının Bolu geçişinde geçen yıl yapılan ...
Goodyear, Dünyanın En Beğenilen Lastik Üreticisi Seçildi!
Goodyear, Üst Üste Dördüncü Kez Dünyanın En Beğenilen Lastik Üreticisi Seçildi!
 
Meteoroloji'den 18 ile Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, 18 ilde yağış bekleniyor.
Citroen Yedek Parçalarda Kaçırılmayacak Fırsat
Citroën araçlarını 7-26 Mart 2016 tarihleri arasında yetkili servise getiren ...
Ticari Araçlar İçin En Uygun Çözümler Bosch’ta…
Bosch’un otomotiv teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren Otomotiv ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Bunu Yazmayacaktım!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
scania
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncuKamyonlkwsondakikatürkiyeşoförtrucktreylersrc