Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
28 Ocak 2013 Pazartesi - 13:14

Yeni Ford Cargo 1846T Küresel Pazarda

53 yıllık tecrübeye sahip Ford Otosan tarafından tasarlanıp geliştirilen Yeni Ford Cargo 1846T çekici küresel pazarda yerini almaya hazır.One Ford stratejisinin ağır ticari araç sınıfındaki uygulaması doğrultusunda geliştirilen Ford Cargo 1846T’nin, Ford Otosan İnönü fabrikasında üretimi başladı.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün: “2013 yılı sonunda kadar 500’ü ihracat olmak üzere 3 bin, 2020 yılına kadar ise yıllık ortalama 6 bin 500 adet Yeni Cargo 1846T çekici satmayı hedefliyoruz.”

 

Türkiye’nin 11 yıldır aralıksız pazar lideri ve en çok satılan markası Ford, İnönü Fabrikası’nda üretmeye başladığı  Yeni Ford Cargo 1846T çekiciyi tanıttı. Satışa sunulduğu tüm pazarların standartlarına uygun olarak Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Ford Cargo 1846T çekici, yurtiçi ya da uluslararası taşımacılık yapan müşterilerin beklentilerine uygun olarak; Ford Cargo’nun DNA’sında yer alan güç, konfor, verimlilik ve dayanıklılık gibi özelliklere sahip. 460 PS/2100 Nm motor gücü ile segmentindeki en rekabetçi güç ve torku düşük devirlerden itibaren sunan Ford Cargo 1846T yüksek performans ve düşük yakıt tüketimini birarada sunuyor. Binek araç rahatlığındaki manuel şanzımanı ve debriyajsız otomatik şanzıman opsiyonu ile ön plana çıkan yeni model, yine lüks binek araçlarda görmeye alışık olduğumuz ESP, yokuş kalkış desteği, klima gibi donanımları ağır ticari araç sektöründe standart hale getirerek rakiplerinden ayrılıyor. Büyük lojistik firmalarının ihtiyaçları düşünülerek geliştirilen yeni Ford Cargo 1846T, filo yönetim sistemlerine uyumlu altyapısı ve opsiyonel sunulan Filobil sistemi ile filoların verimli yönetimi için gerekli donanımı müşterilerine sunuyor.

 

Küresel kamyon stratejisinin ikinci aşaması tamamlandı

Ford'un "One Ford" stratejisinin ağır ticari araç sınıfındaki uygulaması doğrultusunda imzalanan Global Cargo anlaşması kapsamında, birinci aşama olarak Güney Amerika’da üretilen Cargo’larda Ford Otosan üretimi olan kabinler kullanılmaya başlandı. İkinci aşama olan ortak ürün çıkarma planı ile yeni çekici geliştirildi ve üretimine başlandı. Büyümenin üçüncü aşaması olan ortak ürün gamı stratejisi üzerindeki çalışmalar ise sürüyor.

                                                                          

Haydar Yenigün: Türk Mühendisliği ile geliştirilen ilk global kamyonumuzu ürettik

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün yaptığı konuşmada, Ford’un ağır ticari araç ürün geliştirme ve tasarım merkezi konumunda olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Türk mühendisliği ile geliştirilen Ford Cargo ile kamyon pazarında küresel bir marka yarattık. 1960 yılında başladığımız kamyon üretiminde 53 yıllık tecrübemizle 180 bin adedin üzerinde üretim yaptık. Küresel mühendislik merkezimizdeki 1240 mühendisimizin 400’ü sadece Ford Cargo için çalışıyor. Yeni çekicimiz için 75 milyon dolar’lık bir yatırım yaptık. Üç sene çalışarak geliştirdiğimiz yeni Ford Cargo 1846T’yi Avrupa, Amerika ve Asya olmak üzere 3 kıtada, yol ve iklim şartları birbirinden farklı olan 8 ülke ve 12 lokasyonda test ettik.”

 

Hedef, iç ve dış pazarda yıllık ortalama 6500 adetlik satış

Yenigün konuşmasında Ford Otosan’ın Ford Cargo’ya ilişkin 2013 yılı hedeflerini de açıkladı: “2013 sonunda kadar 500’ü ihracat olmak üzere toplam 3.000 adet, 2020’ye kadar ise yıllık ortalama 6.500 adet satmayı hedefliyoruz.” dedi. Genel Müdür Yenigün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni Ford Cargo için 16 pazarda yeniden yapılandık ve bu pazarlarda bizzat Ford Otosan olarak var olacağız. 2013’te, iç pazarda geçen yıla göre yüzde 20 artışla, yüzde 24’lük pay almayı hedefliyoruz. İhracatımızı ise yüzde 60 artışla 1600 adet olarak belirledik.“

 

Grant Belanger: Global Cargo ile Ford logosu kıtaları aşacak

One Ford’un ağır ticarideki yansımasını Ford ve Ford Otosan’ın eseri olarak dünya pazarlarına satacaklarını söyleyen Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Grant Belanger, “Ford markası, binek ve hafif ticari araçların yanı sıra artık ağır vasıta segmentinde de global pazarlarda rekabet edecek,” dedi.


Ahmet Kınay: Yeni nesil çekicimiz Avrupa’da 40 bin servis noktasında Türkçe destek alabilecek

Ford Otosan Kamyon İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay da, 2010 yılında kurulan Kamyon İş Birimi’nin; bayi yapılanması, ek hizmetler ve yeni ürünlere yoğunlaştığını ve İnönü Fabrikası'nda, esnek ve yalın üretim yeteneği ile 25 ana modelde, 1000’in üzerinde farklı kamyon üretilebildiklerini belirtti. Kınay konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de ağır ticari araç pazarının yüzde 65’ini çekici pazarı oluşturuyor. 1846T çekicimiz ile hem iç pazara hem küresel pazara hitap ediyoruz. Bu nedenle 38’i,  Avrupa ülkesi olmak üzere 46 ülkede, 40 bin servis noktasında çağrı merkezi desteği almasını sağladık. Avrupa yol yardım hizmetimiz ile sürücülerimiz herhangi bir sorun yaşadıklarında bu noktalardan çekici hizmeti, uçak/otobüs bileti sağlama, konaklama ve aracı geri almak için ulaşım aracı ihtiyaçlarına cevap bulacak.”

 

Kınay konuşmasında bayilik yapılamasından da söz etti: “2013 yılsonuna kadar 22, 2014 sonunda ise toplam 29 adet 4S tesisimiz hizmete girecek. Yurtdışında mevcut 16 ülkedeki bayi sayımız ise kısa vadede 30, uzun vadede 50 ülkeye yayılacak. Rusya’da da gücümüz artıyor; 14 olan 3S bayi sayımız, bu yılsonunda 17’ye çıkacak” dedi.

 
Anex Tur Yeniden Otokar’ı Tercih Etti
 
Michelin Dakar Rallisi’nde Birinci
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 30 Ocak 2013 Çarşamba 11:18

Ford Otosan Genel sayın Müdürü Haydar Yenigün sızın şahsınızda tum gurubunuzu kutluyorum.Turkıye'ye boyle bır arac / cekıcı kazandırdıgınız ıcın gurur dudum bır Turk vatandası olarak ellerınıze saglık YAVUZ NALCAKAR

Yorumu oyla      3      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anex Tur Yeniden Otokar’ı Tercih Etti
Otokar’ın şehirlerarası ve turizm yolcu taşımacılığı için tasarlayıp ürettiği ...
Starpet Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor
Starpet, Elazığ’daki yeni istasyonunu hizmete açtı. Elazığ’daki 11’inci, ...
HFM 'Enerji'sini Volvo'dan Alıyor!
Sektörde akıllıca tasarlanmış üretim ve pazarlama stratejileriyle önemli ...
 
UND’nin Yeni Başkanı Çetin Nuhoğlu
Uluslararası Nakliyeciler Derneği 37. Olağan Genel Kurulu İstanbul Wow ...
Continental için Rekor Yıl!
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Continental,2012 mali yılı sonuçlarını ...
UPS Çocuklara Mutluluk Taşıdı
UPS Türkiye, Kadın Liderlik Gelişim Programı kapsamında Kadın Emeğini ...
 
Karzol-Trans’ın Tercihi Goodyear Marathon Lastikleri
Macar nakliye şirketi Karzol – Trans, lastikte ilk marka olarak GOODYEAR’ı ...
Gerçek Formula 1 Deneyimi!
Türkiye’de ürettiği lastiklerle 2011–2013 yılları arasında FIA F1 Dünya ...
Iveco, İkili Enerji Konseptini Tanıttı
Iveco, alternatif çekiş sistemi ve Daily’nin birkaç yeni modeliyle 91. ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
trucktürkiyekamyonum haberler sondakikafahrerbustreylerdikkat