2014 yılında Türkiye’de ilki düzenlenen Dünya Otomotiv Konferansı, bu yıl otomotiv, lojistik ve teknoloji sektör yöneticilerini 25-26 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul’da tekrar bir araya getiriyor. Bozankaya’nın da sponsoru olduğu etkinlikte otomotiv sektörü değerlendirilirken Bozankaya’nın yerli üretim elektrikli otobüsü E-Karat’ta incelenecek.
Otomotiv endüstrisinin önde gelen firma ve yetkililerinin katılımı ile uluslararası platformda düzenlenen Dünya Otomotiv Konferansı, bu yıl da sektörü ve gelişmeleri değerlendirecek. 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde Silence İstanbul Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek konferansta Türkiye’deki ilk iki elektrikli otobüs ihalesini de kazanan Bozankaya E-Karat ve teknolojisi ile ilgili katılımcıları bilgilendirecek.
İki gün sürecek programda Türkiye ve Dünya’dan otomotiv sektöründeki gelişmeler, beklentiler, Avrupa ve diğer ülkelerdeki yatırım ve ihracat fırsatları ile yeni teknolojiler üzerine konuşulacak. Bozankaya etkinliğin Altın Sponsoru olarak elektrikli araç ve batarya teknolojileri, elektrikli ulaşım ve kazanımlarına dikkat çekecek.
Bozankaya tarafından elektrikli otobüs teknolojisinin kalbi olan batarya ve batarya yönetim sistemleri detaylı olarak aktarılacak. Ayrıca elektrikli otobüslerin saha sürüşlerinde alınan gerçek verilerle desteklenmiş enerji tasarrufu, Türkiye’deki ilk elektrikli otobüs ihaleleri ve şehir içi ulaşım aktörlerinin elektrikli otobüse taleplerinden bahsedilecek.
Bozankaya E-Karat ile dünyada öncü elektrikli otobüs üreticileri arasında yer aldıklarını belirten Bozankaya Elektrikli Araçlar Proje Koordinatörü Emrah Dal, konferans öncesi yaptığı açıklamada elektrikli otobüslerin şehir içi ulaşımda avantajlarına dikkat çekerek; “Batarya teknolojisi ve batarya yönetim sistemlerinin daha sürdürülebilir hale gelmesi ile elektrikli otobüsler, tüm dünyada şehir içi ulaşım için avantajlı bir alternatif oldu. Bozankaya E-Karat, konvansiyonel araçlarla karşılaştırıldığında çevreci, sessiz, verimli, ekonomik ve konforlu bir araç. Şehir içi ulaşımında sıfır emisyon ile çevreci bölgeler oluşturulması, şehir içi dur-kalkın sık olduğu bölgelerde verimliliği arttırması ve transmisyon bulunmadığından güç kaybı yaşanmadan yüksek performans sunması ile ön plana çıkıyor. Ayrıca yakıtta dışa bağımlılığı azaltacak şekilde yüksek oranda tasarruf sağlayarak ekonomik toplu taşımacılık çözümü oluyor. Tüm bu avantajları doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışında yerel yönetimlerden elektrikli otobüse büyük talep var,” dedi.