Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
tırsan
English
Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
7 Mayıs 2019 Salı - 14:34

CHEP Sürdürülebilirlikte Sektördeki Liderliğini Koruyor

Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modeli ile daha yaşanılabilir yarınlar için çalışan CHEP, ürün ve hizmetlerin çevreye olan etkilerini en aza indirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda gerçekleştirdiği çalışmalar ile CHEP, Dow Jones’ Barrons dergisi ve Morgan Stanley Capital International (MSCI) tarafından yapılan araştırmada sürdürülebilirlik konusunda dünya liderleri arasında yer aldı.

CHEP Sürdürülebilirlikte Sektördeki Liderliğini Koruyor

Dow Jones & Company tarafından haftalık Amerikan dergisi olarak yayınlanan Barrons, Calvert Research and Management ile birlikte bir araştırma gerçekleştirdi. 60’tan fazla ülkede tedarik zinciri çözümleri ile hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörlerinin iş süreçlerini baştan sona optimize eden CHEP, Barrons Magazine tarafından dünyanın en sürdürülebilir şirketleri listesinde ikinci sırada gösterildi.

24 ülkede piyasa değerine göre en büyük bin halka açık şirketin ele alındığı araştırmada, ABD’deki listeyi oluştururken kullanılan puanlama sistemi ve beş paydaş kategorisi ele alınarak şirketler değerlendirildi. Sürdürülebilir kaynak temini ve iş gücü performansı ile takdir edilen CHEP’in faaliyetlerini daha da geliştirmek için gerçekleştirdiği çalışan bağlılık araştırması ve aldığı geri bildirimleri kullanması dikkat çekti. Ayrıca çalışanlarına çevrimiçi eğitim ile birebir koçluk desteği vermesi, atıklardan üretilen paletlerdeki liderliği göz önünde bulunduruldu.

Kerestelerin yüzde 99,4’ünü sertifikalı ormanlardan kullanıyor

CHEP aynı zamanda üst üste beşinci yılda da Morgan Stanley Capital International (MSCI) tarafından yapılan araştırmada diğer şirketler arasından daha iyi performans göstererek sektör lideri konumunu korudu. Çevresel, sosyal ve yönetimsel risk ve fırsatlarının tanımlandığı ESG notlarında, rakiplerine kıyasla, bu riskleri nasıl yönettiği ve elde ettiği sonuçlar göz önünde bulundurularak “Altın standardında veri sağlayıcı” olarak kabul gördü. “Ticari Hizmetler ve Ürünler” alanında değerlendirmeye tabi tutulan CHEP, 2018 yılında kullandığı kerestelerin yüzde 99,4’ünü sertifikalı kaynaklardan alması ve 2020 için belirlediği yüzde yüz hedefine yaklaşması nedeniyle tedarik zincirlerinin neden olduğu orman kayıplarını önleyen önde gelen altı şirket arasında yer aldı. 2018 yılında Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) Ticari Hizmet ve Malzemeler alanında en iyi performans gösteren iki şirket arasında bulunan CHEP, böylece üst üste beşinci yılda da DJSI endeksine dahil edilmiş oldu.

Ürünleri ve hizmetleriyle sürdürülebilir bir gelecek için çalıştıklarını belirten CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce, “Dünya çapında bir sürdürülebilirlik lideri olarak takdir edilmiş olmaktan büyük onur duyuyoruz. Paydaşlarımız için yarattığımız uzun vadeli ve sürdürülebilir değer, global ölçekteki çalışmamız ve döngüsel iş modelimiz sayesinde gerçekleşiyor. Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı modelimiz sadece işlerimizi nasıl yaptığımızı değil; aynı zamanda kim olduğumuzu da ortaya koyuyor. Çalışmalarımız sayesinde hem kendi şirketimizde hem de tedarik zincirlerinin her aşamasında doğal kaynak talebi ve işletim maliyetlerini azaltıyoruz.  Bu konuda bir kez daha takdir edilmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Daha yaşanılabilir yarınlar için çalışan CHEP, kullandığı ileri teknoloji ve çevre dostu ekipman çözümleri sayesinde müşterilerinin tedarik zinciri verimliliğini artırıyor; doğayı koruma sorumluluklarına ve çalışmalarına katkı sağlıyor. CHEP’in paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modeli doğrultusunda 2018 yılında 1,7 milyon ağaç kurtarıldı, karbon salınımı 2,6 milyon ton azaltıldı, 1,4 milyon ton atık oluşumu, 4 bin 719 ton gıdanın çöp olması ve 4 bin 100 megalitre su israfı engellendi

Şirketlerde sağlıklı ve işleyen bir sürdürülebilirlik modeli uygulayabilmek için ekonomik, sosyal ve çevresel parametrelerin her yönüyle dikkate alınması gerekiyor. Güçlü bir sürdürülebilirlik stratejisi ise iş modeline dahil edilen tüm temel, stratejik ve operasyonel süreçlerle ve karar alma mekanizmasına uyarlanmasıyla gerçekleşiyor.

CHEP, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, hammadde tasarrufu, üretim ve dağıtım sürecini yeşilleştirme, çevreci yaklaşımları yaygınlaştırma gibi çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle değer zinciri boyunca sıfır orman tahribatı, sıfır karbon emisyonu ve sıfır atık hedefiyle her gün yenilikçi uygulamalar geliştiriyor. Bu doğrultuda paydaşlarının tedarik zincirlerini sürdürülebilir kılacak alternatif çözümler sunuyor.

İş modeliyle 1,7 milyon ağacı korudu

CHEP, ekipmanlarının üretiminde kullanılan kerestelerin tamamına yakınını, Orman Sertifikasyonu Destekleme Programı (PEFC) ve Orman Koruma Konseyi (FSC) sertifikalarının her ikisine de sahip ormanlardan temin ediyor. CHEP paletleri, servis merkezlerinde uygulanan test programıyla darbe, basınç, titreşim ve çevre simülasyonları gibi iyileştirme süreçlerinden geçiriliyor, hijyen ve benzeri alanlardaki ihtiyaçlara göre uyarlanıyor. CHEP, iş modeli kapsamında paletlerini kullanım sonrası sürekli bakım ve onarımdan geçirerek yeni palet üretme ihtiyacını azaltıyor ve doğal kaynakların israfını engelliyor. CHEP’in iş modeli sayesinde 2018 yılında 1,7 milyon ağaç kurtarıldı.

1,4 milyon ton ahşap atık değerlendirildi

Ahşap atıkların hiçbir şekilde çöpe atılmasına izin vermeyen CHEP, kereste fabrikalarından ve bakım merkezlerinden gelen atık ağaç liflerini ahşap parçaları kompozit bloklara dönüştürerek palet onarımında kullanıyor. Onarılamaz durumda olan ekipmanların tamamını da yüzde 100 geri dönüştürüyor. CHEP paletlerini kiralayarak yeniden kullanmayı tercih eden iş ortakları sayesinde 2018 yılında 1,4 milyon ton atık oluşumu engellendi.

Enerji tüketimini ve çeyreye olan etkiyi düşürdü

Müşterilerinin tüm tedarik zinciri süreçlerine baştan sona çözümler sunan CHEP, sürdürülebilir bir dünya için çalışarak doğayı koruyor. Karbon pozitif bir şirket olma misyonunu benimseyen CHEP, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji programlarına sürekli yatırım yapıyor. 2012 yılında Londra merkezli önde gelen bir karbon kredileri tedarikçisi olan Natural Capital Partners ile ortaklık kurarak dünyanın ilk “karbonsuz palet”leri olan çeyrek paletlerini hizmete sunan CHEP, bu paletleri sayesinde hâlihazırda azaltılmış olan CO2 emisyonlarını yeniden ağaçlandırma projeleri ile de tamamen dengeliyor. CHEP ekipmanlarını kiralayarak yeniden kullanmayı tercih eden iş ortakları sayesinde 2018 yılında karbon salınımı 2,6 milyon ton azaldı. Aynı zamanda hava, su ve karaya etki eden çevresel emisyon miktarını da önemli ölçüde düşüren CHEP’in iş modeliyle 2018 yılında 4 bin 719 ton gıdanın çöp olması ve 4 bin 100 megalitre su israfı engellendi.

CHEP olarak, FMCG, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerindeki dünyanın en büyük şirketlerine sürdürülebilir tedarik zinciri çözümleri sunduklarını belirten CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce; Sürdürülebilir bir değer için çalışmak, doğaya ve insana karşı sorumlu yaklaşımımızın önemli bir parçası. Bu doğrultuda şimdiye kadar iş süreçlerimizin her aşamasında daha iyisi için çalıştık ve çevreci yaklaşımımızı sürdürdük. Önümüzdeki dönemde de projelerimizin sayısını ve niteliğini artırma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

CHEP Hakkında

Uluslararası tedarik zinciri devi Brambles Grubu’nun bir parçası olarak Avustralya’da kurulan CHEP; hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek, perakende, otomotiv ve beyaz eşya sektörleri için iş süreçlerini baştan sona optimize eden tedarik zinciri çözümleri sunmaktadır. CHEP’in sürdürülebilir iş modeli, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalıdır. CHEP’ten kiralanan ekipmanlar kullanım sonrası toplanıp düzenli olarak bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar hizmete sunulmaktadır. Bu sayede ekipman yönetimindeki maliyetler düşürülerek tedarik zinciri verimliliği artırılmaktadır. Dünya çapında 54 ülkede 275 milyon paletlik dolaşım ağı ve 14 bin çalışanı bulunan CHEP, 2009 yılından beri Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Global pazarlardaki tecrübesini Türkiye’deki iş ortaklarının tedarik zinciri yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanan CHEP; daha iyi iş modelleri, daha iyi gezegen, daha iyi toplumlar anlayışıyla her gün sürdürülebilir bir değer yaratmak için çalışmaktadır.

 
Pirelli’nin Ünlü Takvimi 2020 Yılında İtalyan Fotoğrafçı Paolo Roversi’ye Emanet
 
PROMETEON LASTİK GRUBU’NDA ÜST DÜZEY İKİ ATAMA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ROTA'nın Konsept Ürünleri Yenilikçi Vizyonunu da Temsil Ediyor
ROTA, tasarım ekibi tarafından “monoblok bugi çeki kolu” ve “kompakt X ...
Ditaş'tan Türkiye’nin Savunmasına Katkı
Ditaş, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde Türk Silahlı Kuvvetlerini ...
"Türkiye’nin İnovasyon Lideri de Tüpraş"
Tüpraş, İnovasyon Haftası’nda, “İnovasyon Stratejisi” kategorisinde birincilik ...
 
BMC IDEF Fuarı'nda İlgi Odağı Oldu
Türkiye’nin lider ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, İstanbul ...
Shell Madeni Yağlar, ‘İşin Ustaları’yla buluşmaya devam ediyor
Shell’in binek araç motor yağı Shell Helix ve ağır hizmet dizel motor ...
TOSB Yeni Üretim Tesisleri İçin Atağa Geçti
Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu ...
 
Hafif Ticari Araç Pazarı %50 Azaldı
Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2019 yılı ilk dört ...
PACCAR Düzenli Üç Aylık Nakit Temettü Beyan Etti
PACCAR Inc Yönetim Kurulu,14 Mayıs 2019 kapanışında ismi tescil edilmiş ...
Alper Özel UND İcra Kurulu Başkanı Oldu
UND'de Erman Ereke'nin görevden ayrılması üzerine İcra Kurulu Başkanlığına ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Bunu Yazmayacaktım!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
scania
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrersondakikadikkat haberler bustreylerlkwnewstruck