Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
CEVA Logistics continues strategic transformation, grows core products by integrating Bollor Logistics

CEVA Logistics continues strategic transformation, grows core products by integrating Bollor Logistics

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
denko, nakliye, lojistik
28 Haziran 2024 Cuma - 14:39

Çin'e Yatırım ve İş Birliği Çıkarması!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Varank, "İpek Yolu'nu tekrar canlandırmak, ticaret yollarını güvence altına almak istiyorsak mevcut alternatifleri Türkiye'siz gerçekleştirmek mümkün değil." dedi

Çin e Yatırım ve İş Birliği Çıkarması!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Çin'in Shenzhen ve Dongguan kentlerini ziyaret etti.

Komisyon Başkanı Varank'a temaslarında, Başkan Vekili Şahin Tin, Komisyon Sözcüsü Cevahir Uzkurt, üyeler Adem Çalkın, Arslan Tatar, Yusuf Ziya Aldatmaz, Mehmet Eyüp Özkeçeci, Müzeyyen Şevkin, Ednan Arslan, Şeref Arpacı, Ömer Öcalan, Rıdvan Uz ile Türkiye’nin Guangzhou Başkonsolosu Kaan Başkurt da eşlik etti.

Shenzhen'de siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen heyet, şehrin Daimi Komite Üyesi ve Organizasyon Departmanı Genel Sekreteri Cheng Buyi tarafından da ağırlandı.

Mustafa Varank, yapılan toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, komisyonun faaliyet alanlarına ilişkin bilgi verdi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilere değinen Varank, "Türkiye, bölgesinin en dinamik ülkelerinin başında gelmektedir. Sanayiden tarıma, turizmden taşımacılığa kadar birçok konuda kilit ülke konumundayız." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de Yapılacak Yatırımlar AB'nin Kapısını Açacak"

Türkiye'nin farklı coğrafyalardaki ticari potansiyeline dikkati çeken Varank, şunları söyledi: "Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı Avrupa Birliği (AB) ile yaptığımız Gümrük Birliği Anlaşmamız sayesinde Avrupa pazarlarında çok rahat hareket edebiliyoruz. Bu manada Çinli şirketlerin Türkiye'de yapacağı yatırımlar onlara AB'nin kapısını açacaktır. Beraber geliştireceğimiz işbirliğiyle de AB'de ortak hareket etmek noktasında başarılı olabiliriz. Türkiye, özellikle Afrika kıtası ve Körfez bölgesinde de önemli bir konuma sahip. Rusya ve Orta Asya ile ilişkilerimizi farklı bir noktaya taşımış durumdayız. Türkiye'de var olacak Çinli şirketler buraların kapısını bizimle birlikte daha rahat açabileceklerdir."

"Türkiye'siz Gerçekleştirmek Mümkün Değil"

Varank, dünya ticaretinde daha güvenli yollara ihtiyaç olduğunu belirterek, bu konuda Türkiye'nin potansiyeline işaret etti. Türkiye'nin Körfez bölgesi ülkeleriyle yeni başlattığı inisiyatiflerle dünya ticaretini güvence altına alacak yeni yollar geliştirme konusunda önemli adımlar attığını vurgulayan Varank, "İpek Yolu'nu tekrar canlandırmak, ticaret yollarını güvence altına almak istiyorsak mevcut alternatifleri Türkiye'siz gerçekleştirmek mümkün değil. İki ülkenin lojistik alanında yapacağı ortak çalışmalar çok önemli." dedi.

"Çinli Firmaları Türkiye'ye Yatırım Yapmaya Davet Ediyoruz"

Varank, Çinli firmalara yatırım çağrısı yaparak, şunları söyledi: "Çinli firmaları, Huawei örneğinde olduğu gibi Türkiye'ye yatırım yapmaya ve kazan-kazan anlayışıyla hareket etmeye davet ediyoruz. Türkiye liberal bir ekonomik sisteme sahip. Ülkemize yatırım yapan yerli veya yabancı tüm firmalar devletimizin teşvik ve desteklerinden aynı miktarda yararlanabiliyorlar. Çinli firmalar için yenilenebilir enerji, yüksek teknoloji ve otomotiv endüstrisi alanlarının tamamında Türkiye'de yatırım fırsatları var."

"Ticarette Dengeyi Gözetmemiz Gerekiyor"

Türkiye ile Çin arasındaki ticaret hacmine ilişkin de değerlendirmede bulunan Varank, şöyle konuştu: "İkili ticaretimizin yükseldiğini görüyoruz. İkili ticaret gelişirken burada dengeyi de gözetmemiz gerekiyor. İthalatımızın hem şirketler hem de son tüketici açısından önemli olduğunu biliyoruz ama ülkemizin kabiliyetini de önemsiyoruz. Türkiye'den ihracatı da artıracak çalışmaları yapmalıyız, bu işleri kolaylaştırmalıyız. İş dünyamızın vizelerle ilgili yaşadığı sorunlarda bize göstereceğiniz kolaylık bizim açımızdan çok büyük fayda sağlayacaktır. İmzalayacağımız işbirliği anlaşmaları ve karşılıklı adımları önemsiyoruz."

 

 
Scania’dan Öğrencilere Kariyer Desteği
 
Psikoteknik Belgesi (Raporu) Nedir?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobiller TIR’lar Arasında Kaldı: 3 Ölü, 1 Yaralı
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde meydana gelen zincirleme kazada, 2 TIR’ın ...
Otomotivde '6 Ay-6 Bin Km' Düzenlemesi Uzatıldı
Otomotivde ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe, ...
Bakanlık Otomotiv Güvenlik Yönetmeliği Uygulama Tarihini Erteledi
Otomotiv sektöründe 7 Temmuz'da uygulanması beklenen Genel Güvenlik Yönetmeliği'nin ...
 
İSO 500 Açıklandı
ISO 500'ün sektörel dağılımında 2023'te üretimden satışlara göre üçüncü ...
Çin’den AB’ye Elektrikli Araçlar Çağrısı
Çin, AB'nin Çin'den elektrikli araçlar ithalatına uygulayacağı gümrük ...
GSR II Regülasyonları Nelerdir?
GSR II Regülasyonları, genel güvenlik regülasyonlarının güncellenmiş hali ...
 
Korsan Taşımacılık ve Fahiş Fiyata Ceza
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatili ...
Benzin ve Motorine Bu Gece Çifte Zam Geliyor!
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine zam gelmesi bekleniyor.
Ticaretin Gözdesi Türk Limanları
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının Ocak-Mayıs ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Neler Oluyor?
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newskamyoncuşoförkamyonumKamyondikkattürkiyetreylersondakika