Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
has, hastreyler, hasdorse, hastrailer, kamyon, kamyonet
tırsan
English
Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
10 Mart 2016 Perşembe - 15:27

Ford Otosan'dan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi

Ford Otosan’ın Koç Holding’in Ülkem İçin projesi kapsamında , Uçan Süpürge ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirdiği “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesi başlıyor. Proje kapsamında 81 ilde 81 okulda kız öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlere mühendislik mesleği tanıtılacak.

Ford Otosan dan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi

Ford Otosan'ın mühendis çalışanlarının da rol model olarak destek vereceği proje ile bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.
 
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün “Bal Arıları Mühendis Oluyor projemizi, eğitim alanında ve meslek seçiminde toplumsal cinsiyet kalıplarından kaynaklanan önyargıları yıkmak; kadın ve erkekler için fırsat eşitliğinin önemine dikkat çekmek amacıyla başlattık. Daha fazla sayıda kadın mühendisi Türk sanayisine kazandırmayı amaçlarken toplumda dönüşüm yaratacağımız bu güzel yolculuğumuza başlamış bulunuyoruz.” dedi.
 
Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan, Koç Topluluğu'nun “Ülkem için Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesi kapsamında destekleyici bir proje olarak ortaya çıkan Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesini başlatıyor. Ford Otosan öncülüğünde ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında 81 ilde 81 lisede eğitim gören kız öğrenciler mühendis olma yolunda teşvik edilecek.
 
"Bal Arıları Mühendis Oluyor" projesi, 24 ay sürecek. Projenin saha uygulaması; Uçan Süpürge Toplumsal Cinsiyet uzmanları, Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık uzmanları ve Ford Otosan gönüllü mühendisleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Ford bayileri destekleriyle gerçekleştirilecek. Meslek seçimi hakkında farkındalık yaratarak kadın ve erkekler için fırsat eşitliğinin önemine vurgu yapmak ve mühendislik mesleğini seçen kız öğrenci oranını artırmak için eğitimler verilecek. Ford Otosan mühendisleri de rol model olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve kendi tecrübelerini öğrencilere ve ailelerine aktaracak. Proje ile; 81 ildeki 81 lisede, 8.100 kız ve 8.100 erkek lise öğrencisi, velileri ve öğretmenlerine ulaşılması hedefleniyor. 2 yıl boyunca farkındalık eğitimleri ile sürecek olan projenin devamında, sürdürülebilirliğinin sağlanması için Ford Otosan ve Uçan Süpürge tarafından 5 yıl boyunca ortak bir izleme programı yürütülecek. Proje sonunda üniversitelerde mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere, Ford Otosan’da staj imkanı da sunulacak.
 
Haydar Yenigün: Daha fazla sayıda kadın mühendisi Türk sanayisine kazandıracağız
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün yeni kurumsal sosyal sorumluluk projesiyle ilgili heyecanlarını dile getirerek şunları söyledi: “Türkiye otomotiv sektörünün istihdam lideri olarak, iş başvurularında kadın mühendis oranının düşük olması, bu projeyi yaratmamız için itici güç oldu. 'Bal Arıları Mühendis Oluyor' projemizi, eğitim alanında ve meslek seçiminde toplumsal cinsiyet kalıplarından kaynaklanan önyargıları yıkmak; kadın ve erkekler için fırsat eşitliğinin önemine dikkat çekmek amacıyla başlattık. Daha fazla sayıda kadın mühendisi Türk sanayisine kazandırmayı amaçlarkentoplumda dönüşüm yaratacağımız bu güzel yolculuğumuza başlamış bulunuyoruz.”
 
Nursel Ölmez Ateş: Kadın mühendislerin görünürlüğünü artıracağız
Ford Otosan İK Direktörü Nursel Ölmez Ateş “Ford Otosan olarak ofislerimizde 683 ve üretimde 700 kadın çalışanımızla sanayide en fazla kadın istihdam eden şirket olmaktan gurur duyuyoruz. Yeni projemizle, toplumda geleneksel olarak kadınlar için uygun görülen mesleklerin dışında kalan mühendisliği seçme konusunda kız öğrencileri özendirip cesaretlendireceğiz. Bu projeyle birlikte, mühendislik mesleğini seçen kız öğrenci oranını ve kadın mühendislerin görünürlüğünü artıracağımıza inanıyoruz. 164 gönüllü mühendisimiz ile sen de mühendis olabilirsin mesajını verip bayilerimizin de desteğini alarak toplumsal cinsiyet eşitliğini Türkiye geneline yayacağız.” dedi.
 
Toplumda önemli ölçüde farkındalık yaratacağız
Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selen Doğan ise şöyle konuştu: "Toplumsal yargılardan kaynaklanan ve ülkemizde hemen her alanda kendini gösteren toplumsal cinsiyet eşitsizliği, meslek seçimi ve çalışma yaşamında da kadınların ayrımcılığa maruz kalmasına sebep oluyor. Bu ayrımcılığın en çok yaşandığı alanlardan biri de, mühendislerin istihdam edildiği sektörler. Toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin tümünde olduğu gibi, çalışma yaşamında da eşit hakların ancak kalıpların ve önyargıların ortadan kaldırılması ile mümkün olacağına inanıyoruz. Ford Otosan öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz bu projeyle toplumda önemli bir ölçüde farkındalık yaratacağımıza inanıyoruz.”
 
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Grup Başkanı İsmail Demir de toplantıda bir konuşma yaptı. Demir konuşmasında; “Özellikle kız çocuklarımızın eğitimleri için atılacak her adımın çok kıymetli olduğunu, dolayısıyla kız çocuklarımıza meslek seçimlerinde rehberlik edecek, yol gösterecek bu proje bizim için son derece önemlidir. Ford Otosan başta olmak üzere projeye katkı sunan tüm tarafları kutluyor, projenin nicelerine öncülük etmesini diliyorum” dedi.
 
Bal Arıları Projesi'nin basın toplantısında yer alan ve projeye gönülden destek verdiklerini ifade eden Melisa Sözen ve Murat Yıldırım, kız çocuklarının meslek seçimlerinde cinsiyet ayrımcılığı yapılmadan, yetenekleri ve istekleri doğrultusunda cesaretlendirilmesi gerektiğini belirttiler.
 
YÖK verileri de durumu ortaya koyuyor
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2015 yılında hazırlanan istatistiksel verilere göre;

  • Mühendislik fakültelerinde öğrenim gören erkek öğrenci sayısı 182.023, kız öğrenci sayısı ise 72.347.
  • Gıda işleme alanında erkek öğrenci sayısı 5.602 , kız öğrenci sayısı 13.112.
  • Elektronik ve otomasyon alanında erkek öğrenci sayısı 80.969, kız öğrenci sayısı 24.226
 
 
 

 
Türkiye’de Elektrikli Otobüs Dönemi Başlıyor
 
Bugün Hangi Yollar Kapalı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’de Elektrikli Otobüs Dönemi Başlıyor
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, bir ilke daha imza atarak Avrupa standartlarındaki ...
Petlas’tan Yakıt Ekonomisi Sağlayan Yaz Lastiği
Havaların ısınmasıyla sürücüler kış lastiklerini depolayıp yaz lastiklerine ...
TEMSA, Açık İnovasyon Günleri Mersin Üniversitesi'nde
Temsa Yenilikçilik ve Girişimcilik Ekibi, Mersin Teknoloji Transfer Ofisi ...
 
İETT’den Afrika’dan Gelen Ekibe Eğitim
Filosunu tamamen yenileyen İETT, TİKA işbirliğiyle çalışır durumdaki otobüslerini ...
Treder'in Otomotiv Sanayi'ndeki Temsiliyeti Artıyor
TREDER Başkanı Kaan Saltık TOBB Türkiye Otomotiv Sanayi Meclisi üyeliğine ...
Moody's 'den Petrol Üreticisi Ülkelere Düşük Kredi Notu
Küresel piyasalardaki fiyat düşüşlerinin etkisiyle bütçeleri sarsılan ...
 
Otomotivde 130 Yılın En Büyük Değişimi
KPMG Türkiye Otomotiv Sektör Lideri ve Şirket Ortağı Ergün Kış, KPMG Türkiye ...
10 Mart 2016 Hava Durumu
Samsun, Artvin, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Ağrı, ...
Elektrikli Oto Sayısı 4 Yılda 17 Milyonu Bulacak
Juniper Research araştırma şirketinin raporuna göre, elektrikli araçların ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Lojistik 2025
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerkamyoncutrucktreylerdikkatlkwkamyonumşoförbus