Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
8 Şubat 2013 Cuma - 11:08

GEFCO Güney Afrika Şubesini Hizmete Açıyor

Sanayi lojistiğinde dünyanın, otomotiv lojistiğinde Avrupa’nın lider firmalarından GEFCO Grup, 2012 yılında Güney Afrika şubesini açtı. 2009 yılından bu yana Johannesburg’da Satış Temsilciliği Ofisi aracılığıyla hizmet veren GEFCO Grup, dünyanın bu köşesinde artık kendi lojistik servislerini sunacak.

GEFCO Güney Afrika Şubesini Hizmete Açıyor

Fethedilecek yeni bir lojistik bölgesi
Hem otomotiv sektörü hem de diğer sanayi sektörlerinde büyüme potansiyeli açısından gelecek vaat eden Güney Afrika; Afrika kıtasının en güçlü ekonomilerinden biri olarak kabul ediliyor.
 
GEFCO Güney Afrika şubesinin öncelikleri arasında sanayi sektöründe faaliyet gösteren GEFCO müşterilerinin hava ve denizyolu taşımacılığı ile gerçekleştirilecek ihracat ve ithalat akışlarının yürütülmesi yer alıyor.
 
GEFCO Güney Afrika’nın hizmetleri arasında kapıdan kapıya nakliye, gümrük ve vergi müşavirliği, depolama yönetimi, kalite kontrol ve dağıtım da yer alıyor.  
François Van Wyck’in yöneteceği bu yeni şubenin merkez ofisi Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ekonomi başkenti olarak kabul edilen Johannesburg.   Halen 17 çalışanı ile hizmet veren GEFCO Güney Afrika’da çalışan sayısının 2013 yılı içerisinde 30’a çıkarılması planlanıyor. GEFCO Güney Afrika’nın şu an için Johannesburg, Cape Town ve Durban’da üç deposu bulunuyor.
 
Deniz ve Havayolu Taşımacılığına Odaklanılıyor
Atlantik ve Hint Okyanusu’na geniş kıyıları bulunmasına, Avrupa, ABD, Asya ve Çin’e yönelik denizyolu taşımacılığında birçok güzergahın kavşak noktasında olmasına rağmen lojistik sektörü bugüne dek Güney Afrika’ya pek fazla yatırım yapmamıştı. Güney Afrika ayrıca birçok ülke ile de sınır komşusu, bu sayede de Afrika kıtasının diğer bölgelerine de etkin kara ve demiryolu bağlantıları sunuyor. Aralık 2012’de GEFCO yeni haftalık LCL çözümünü hizmete sundu. Avrupa Limanlarından Güney Afrika’nın Cape Town, Durban ve Port Elizabeth limanlarına gönderilen mallara yönelik denizyolu ile grupaj konteyner taşımacılığı hizmetini içeren bu kapıdan kapıya teslim özellikli çözüm ayrıca gümrük işlemleriyle ilgili formaliteleri de yerine getiriyor ve bu nedenle de sanayi sektöründe faaliyet gösteren çok geniş bir kesime hitap ediyor.
 
GEFCO, Portekiz, Botsvana ve Güney Afrika arasında otomotiv parçalarının üçgen lojistik akışını organize ederek 2007 senesinden bu yana bölgedeki ticari ilişkilerini güçlendiriyor. 2009 senesinden bu yana da GEFCO hem Güney Afrika’da hem de başta Svaziland, Namibya ve Botsvana olmak üzere bazı komşu ülkelerde Peugeot yedek parçalarının ithalatını, depolama işlemlerini ve dağıtımını gerçekleştiriyor. Sözkonusu trafik her ay havayolu taşımacılığı ile taşınan 750-1.000 kg. ağırlığında yedek parça ve deniz yolu taşımacılığı ile taşınan 4-6 konteyneri içeriyor.
Bölgeye yönelik ticari ilgisinden dolayı GEFCO Güney Afrika hava ve denizyolu taşımacılığı faaliyetlerini gerçekleştirmenin yanısıra karayolu ile taşınan malların sevkıyatını da geliştiriyor.  Ayrıca GEFCO Special tarafından yönetilen acil grupaj nakliyat hizmetine de destek veriyor.
 
GEFCO sanayi sektöründe faaliyet gösteren müşterilerini dünyaya açılma çalışmalarında destekliyor
Güney Afrika pazarına ilk kez 10 sene önce giren ve o zamandan bu yana bir dizi iş ortağı aracılığıyla hizmet veren GEFCO Güney Afrika, araç ithalatı ve yedek parça ihracatı gerçekleştirerek PSA Peugeot Citroën’in ülkedeki varlığını güçlendirmesine de önemli ölçüde destek oluyor.  
 
2013’te GEFCO hem Peugeot hem Citroën’in nakliye ve lojistik operasyonlarını yürütmekten sorumlu olacak. Sorumluluğu yaklaşık 12.000 aracın teslim alınması, depolanması ve ülkedeki bayilere dağıtımını kapsıyor.
 
GEFCO aynı zamanda denizyolu taşımacılığı ile her ay Arjantin’e Ford için 30 konteyner yedek parça ihraç edecek.
 
Güney Afrika işletmesinin stratejisinin en önemli unsuru farklı sanayi sektörlerine hitap etmek. GEFCO’nun otomotiv lojistiğinde edindiği uzmanlık da bu bağlamda kolayca üretim malları, havacılık ve elektronik sektörleri gibi farklı sanayi sektörlerine aktarılabiliyor.

 
Tır Karnesi Ocak Ayı İstatistikleri Yayınlandı
 
U.N. RO-RO 2023’e Hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tır Karnesi Ocak Ayı İstatistikleri Yayınlandı
2013 yılı Ocak ayında, bir önceki yılın Ocak ayına göre verilen geçiş ...
İDO Sevgililer Günü’nüzü Hediye Millerle Kutluyor
Yıl boyu sunduğu avantajları, hesaplı kampanyaları ve fiyatlarıyla yolcularını ...
Gentaş Group, filosunu 25 adet Volvo FH ile güçlendiriyor!
Faaliyet gösterdikleri her alanda müşterilerine sundukları uygun çözümler ...
 
TOTAL’DEN 45 Günde 45.500 Kişiye 514.500 TL Değerinde Yakıt Hediye
Total’in 20 Aralık 2012 tarihinde başlayan ve 45 günde 45 kişiye 1 yıllık ...
2013’te Volkswagen sahibi olmak çok kolay
Volkswagen Doğuş Finans (vdf) çatısı altında hizmet veren Volkswagen Finans’ın, ...
BUDO, 20 Günde 10 Bin Yolcuya Ulaştı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul-Bursa arasında konforlu ...
 
CEVA Türkiye’nin Globaldeki Etkinliği Arttı
Dünyanın en büyük kontrat lojistiği firmalarından CEVA’da iki atama birden.
HGS 7 Gün 24 Saat SHELL’de!
Köprü ve otoyollarda kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketleri ...
GEFCO Türkiye, Rusya ve BDT ülkelerine avantajlı hizmet sunuyor
GEFCO Türkiye, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasında ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyefahrerkamyonumnewsKamyontruckkamyoncusrcşoför