Tarım makineleri sektöründe Türkiye’de pek çok ilke imza atan Hisarlar Grup, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen uluslararası tarım fuarı Inter Agro 2013’e katıldı. Avrupa’nın en büyük 26’ıncı traktör ve tarım makinesi üreticisi konumunda bulunan Hisarlar, fuarda tarım makineleri toprak frezesi grubunda yer alan mikser, sap parçalama ve rototiller ürünlerini tanıttı.
Ürünlerinin fuarda gördüğü yoğun ilgiden mutluluk duyduklarını belirten Hisarlar CEO’su Zafer Türker, “Bu yıl 25’inci kez düzenlenen Inter Agro’daki standımız, başta çiftçiler olmak üzere katılımcılardan büyük ilgi gördü. İki firma da bayilik başvurusunda bulundu. Avrupa’nın sayılı üreticilerinden biri olarak, işgücünün yaklaşık dörtte birini tarım sektöründe istihdam eden Ukrayna’da bulunmak bizim için gerçekten büyük önem taşıyordu. Burada kurduğumuz olumlu ilişkilerin tarım makineleri alanındaki ihracat kapsamımızı daha da genişletmemize yardımcı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Cironun yüzde 3’ü Ar-Ge’ye
Hem tarım makinelerinde hem de ilk yerli 4x4 arazi aracı TURKAR’da yeni ürün geliştirme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Türker, bu çalışmalar doğrultusunda son olarak sap parçalama, dal parçalama, çayır biçme, kare balya ve silindir balya makinelerini portföylerine eklediklerini söyledi. 2012 yılı cirosunun yüzde 3’ünü Ar-Ge’ye ayırdıklarını vurgulayan Türker, “Grup olarak en önemli farklılıklarımızdan biri de yenilikçiliğe ve Ar-Ge’ye verdiğimiz önemde yatıyor. Türkiye tarım makineleri sektörünün 1’inci, Türkiye’nin 122’nci ve Eskişehir’in 3’üncü Ar-Ge merkezine sahip bir grup olarak, ülkemizden de dünya markaları çıkabileceğine olan inancımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Türker, Türkiye’nin ilk traktör kabini üretimini gerçekleştiren Hisarlar Grup’un, ayrıca dış mekan spor aletleri ve toprak işleme makinesi üretimi gibi ilklerin yanı sıra, John Deere ile birlikte dünyanın ilk traktör arkası çekilebilen pamuk hasat makinesi üretimine de imza attığını belirtti.
Hisarlar Grup, Eskişehir’in Çukurhisar mevkiinde bulunan ana yerleşkesinde, yaklaşık 45 bin metrekare kapalı, 70 bin metrekare açık alana ve tarım makineleri üretimi yapılan 5 bin metrekare kapalı, 15 bin metrekare açık alana sahip üretim tesislerinde, 800 kişilik çalışan ekibi ile yeni ürün geliştirme çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.