Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
27 Mayıs 2013 Pazartesi - 13:46

Iveco Stralis Hi-Way

2013 yılının kamyonu seçilen yeni Iveco Stralis Hi Way 20 Mayıs günü İstanbul’da düzenlenen bir tören ile tanıtıldı. Törende konuşan Iveco Araç Genel Müdürü Maurizio Manera “Aracımız müşterilerimize yeniliğin, daha iyi bakımın ve doğrudan fiyat avantajının doğru kombinasyonunu sunuyor.” dedi.

Iveco Stralis Hi-Way

Yeni Stralis Hi Way özetle etkinlik, kalite ve müşteri değerlerinde yeni standartlar getiriyor;
-Toplam sahip olma maliyetinin azaltıyor,
-Daha az yakıt tüketiyor,
-Daha yüksek bir ergonomi, konfor ve tasarıma sahip sürücü kabini sunuyor,
-Artırılmış yol güvenliği sağlıyor,
 
Yeni STRALİS bugünün ve geleceğin ağır yük taşımacılığı sektöründe üst düzeyde rekabete imkân tanıyan bir seçenek sunuyor. Yeni araç müşteriye daha fazla değer ve Iveco güvenliği ile sürdürülebilir kullanım ve çok temiz bir egzoz emisyonu sağlıyor.
 
Iveco yeni STRALİS Hi-Way ile şirketlerin  toplam sahip olma (TSO) maliyetini azaltma stratejisini güçlendiriyor. STRALİS Hi-Way azalmış yakıt tüketimi, daha düşük bakım giderleri, iyileştirilmiş sürücü kabini ergonomisi ve sürücü konforunun yanı sıra optimal operasyon yönetimini de sağlıyor.
 
STRALİS Hi-Way tamamıyla yeniden tasarlanan bir sürücü kabininin yanı sıra daha ileri ve bütünleştirilmiş bir tematik sistem, iyileştirilmiş bir yol güvenliği uygulaması sunuyor.
 
Yeni Stralis Hi Way’e  6 milyon kilometreyi aşan yaygın kalite ve güvenilirlik testleri ve gerçek yol sürüşü koşullarında 11 milyon kilometre deneme sürüşü uygulandı.
 
Yeni STRALİS Hi-Way İspanya’nın Madrid kentindeki Iveco ağır vasıta fabrikasında üretiliyor. Bu merkez, kısa bir süre önce, elde edilebilecek en yüksek skorlardan biriyle, prestijli Dünya Fabrika Sınıflaması (DFS) programında gümüş madalya ile ödüllendirildi. Bu program atıkların uzaklaştırılması ve zararsız hale getirilmesi üzerine odaklanıyor ve çalışma yeri düzeni, kalite, sürdürülebilirlik ve lojistik konuları dahil 20 kriterin uluslararası değerlendirmesine dayanıyor.  
 
Yeni Stralis Hi Way’deki innovativ yenilikler;
 
Yeni STRALİS Hi-Way daha düşük yakıt tüketimini ve harika performansı garantileyen Euro 5 ve Euro 6 FPT Industrial Engines Cursor ile donatıldı.
 
Dikkatlice yeniden tasarlanan STRALİS Hİ-Way sürücü kabininin iyileştirilmiş ergonomisi ve konforu bayi ve müşterilerimizle yakın işbirliğin bir ürünü. Kabinin yeniden tasarımı diğerlerinin yanı sıra yeni bir merkezi radyatör ızgarası, yeniden tasarlanan yan hava deflektörleri, yeni tampon tasarım aerodinamik özellikleri iyileştirerek yakıtın daha etkin kullanılmasını hedefliyor.
 
Yeni STRALİS Hi-Way var olan bütün operasyonlar ve filo yönetim ihtiyaçları için bütün dünyada geçerli taşımacılık servis çözümlerinin yanı sıra opsiyonel olarak  benzersiz IVOCONNECT “Sürüş Stili Değerlendirmesi” fonksiyonunu da sunuyor. Bu benzersiz IVECO sistemi tek bir ekran ile eğlence, navigasyon, sürüş desteği ve filo yönetim hizmeti ve IVECONNECT FLEET ile filo yönetimi hizmeti sunuyor.  
 
Yeni STRALİS Hi-Way  piyasadaki en gelişmiş elektronik sistemleri Fren Yardım fonksiyonu ile donatılmış EBS’yi sunduğu gibi, opsiyonel olarak Şerit Takip Sistemi, ESP, Adaptive Crusie Control, Gündüz Farları , yeni Sürücü Dikkat Desteği fonksiyonlarını da sunuyor.
 
Iveco yeni STRALIS için bir web sayfası kurdu; burada araç ile ilgili bütün haberler ve Facebook, Youtube, Twitter, Flickr gibi tır sürücüleri arasında en yaygın kullanılan sosyal medya araçlarının güncellemeleri burada yer alıyor.
 
Yüksek Karlılık: Aracın bütün kullanım süresi boyunca
en düşük sahip olma maliyeti
 
Uluslararası yollarda çalışan bir ağır vasıtanın maliyetine farklı oranlarda katkıda bulunan unsurlar bulunur: Yatırım maliyeti (%8), aracın sürekli bakımı ve onarımı (%5), yakıt tüketimi (%36), sürücü maliyeti (%33), geçiş ücretleri ve vergiler (%18). (TSO maliyetinde sağlanan azalma Avrupa’da yapılan çalışmalara dayanmaktadır).
 
Iveco, Yeni Stralis ve beraberindeki hizmetler ile maliyet kalemlerini asgari düzeye çekerek daha da rekabetçi hale gelen piyasanın ihtiyaçlarına bütünüyle cevap vermeyi hedefliyor.
TSO maliyetinin bileşenlerinden biri ve en büyüğü yakıt tüketimidir. Daha önceki araç kuşaklarında da uygulanan ve mükemmel yakıt etkinliğini sağlayan ECOSTRALIS teknolojilerine dayanan yeni STRALIS bunların yanı sıra yeni kuşak çözümlerle de donatılmış. Yeni Stralis, yakıt tüketimini düşüren pek çok özelliğin bir arada sunulduğu Eco paketi ile, yakıt giderlerini %10’a kadar azaltıyor.
 
Yüksek Güvenlik: Araçta Güvenlik
 
STRALIS sürücüsü etkin ve emniyetli fren sistemine güvenebilir. EBS’ye bir Fren Yardım (Brake Assistant) fonksiyonu eklenmesiyle daha hızlı ve etkin frenleme sağlanmış.
 
İleri güvenlik sistemi sürücü, araç ve yükü korumanın temelidir. Yeni STRALIS emniyetli, daha rahat ve verimli bir sürüş sağlar.
Yeni araçta (standart ya da opsiyonel olarak) şu güvenlik sistemleri yer alır:
 
Elektronik fren sistemi (EBS) EBS, ABS (Kilitlenmeyi Engelleyen Fren Sistemi), ASR (Patina Önleyici) ve EBL (Elektronik Fren Sınırlayıcı) fonksiyonlarını da içermektedir. Sistemdeki motor freni ve Intarder’in etkinliği artırmak ve servis frenlerdeki yıpranmayı azaltmak üzere otomatik olarak harekete geçer. Sistem daha kısa mesafede fren yapabilmeyi  ve fren balatasının da daha az yıpranmasını sağlar. 
 
Elektronik Stabilite Programı (ESP) ESP sistemi motorun gücünü ayarlayarak ve aracın pozisyonunu stabilize etmek üzere her tekerleğe farklı şiddette fren uygulayarak  bir durdurma sağlar.
 
Yokuşta Kalkış Desteği Yokuşta Kalkış Desteği bir eğimde kalkarken kullanılan bir yardımcı gereçtir. Fren pedalını bırakmanızı izleyen birkaç saniye içinde aracın geriye kaymasını önler. Bu çözüm sayesinde yokuşları tehlikesizce tımanabilirsiniz; araç kaymadan yolu tutar ve tekerleklerde çok az aşınma olur. 
 
Adaptif cruise control(ACC)Sürat sabitleme sistemi sürüş hızını sürücünün seçtiği hızda tutan akıllı bir sistemdir. Aynı zamanda aracın öndeki araca çok yaklaşıp yaklaşmadığını da denetler. Aradaki aralık güvenli değerin altına düştüğünde motor freni, intarder (retarder) ve servis freni otomatik olarak devreye girer.
 
İleri Acil Durum Fren Sistemi (AEBS) Euro VI motorlu araçlardaki bu sistem, sürücüyü olası bir çarpışmadan haberdar eder ve çarpışmayı önlemek ya da çarpışma hızını asgariye indirmek için frenleme sistemini otomatik olarak çalıştırır. 
 
Şerit Takip İkaz Sistemi (LDWS) Şerit Takip İkaz Sistemi araç karayolu çizgileri dışına çıktığında endikatörler harekete geçmeden sesle uyarır.
 
Sürücü Dikkat Desteği Sürücünün dikkat düzeyini sürekli izler, sürüş hareketlerini işler, uykuya meyil hali saptadığında sürücüyü ses ve ışıkla uyarır.
 
Xenon Ön Farlar sürücünün görme alanını genişletir, rahat ve emniyetli bir sürüş sağlar.
 
Gündüz Sürüş Işıkları Bu ışıklar açık tutularak aracın gün içinde mümkün olduğunca görünür olmasını sağlarlar. Xenon ışıklı ya da geleneksel tepe lambaları şeklinde olabilirler.
 
 

 
İlk NOVO Prince Group’a
 
Serin Treyler’de Atama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk NOVO Prince Group’a
Üstün donanımları ve güçlendirilmiş teknik özelliklerinin yanı sıra yakışıklı ...
Allison Diyarbakırlı’nın Konforunu Artırıyor
Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış 33 adet Isuzu Citibus otobüs, ...
Goodyear EfficientGrip Performance
Goodyear’ın Mart 2013’te tüketicilere sunduğu EfficientGrip Performance ...
 
Bakan Yıldırım'a ''Ulaştırma Oscar'ı''
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'a Cenevre'de Uluslararası ...
Şahade Tırsan ile Yatırım Yaptı
Şahade Uluslararası Taşımacılık, TIRSAN Treyler Adapazarı Fabrikasında ...
Trafik sigortası primleri ilk sırada
Karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un analizine göre, sigorta sektöründe ...
 
Gözde Taşımacılık Ford’a Emanet
Kamyon pazarında 53 yıllık tecrübeye sahip Ford Otosan tarafından, satışa ...
Iveco’ya Ödül
2013 yılının kamyonu Yeni Stralis’in lansmanı nedeni ilen düzenlenen gala ...
1 Litre Yakıtla 2980 Km Yol
Rotterdam sokaklarında gerçekleştirilen 29. Shell Eco-marathon, üç gün ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförKamyondikkatkamyoncufahrernewstrucklkwsondakika