Bu eğilime karşın; pazar gelişme yolunda ilerlerken, bugün halen önemli bir miktar bozulabilir gıda, hasat sonrası modern teknikleri kullanmama, bozulabilen gıda ürünleri için entegre bir soğuk zincir olmaması veya verimli bir lojistik altyapısının geliştirilmemesi nedeniyle insan sağlığını tehdit edebilmekte veya ciddi miktarlarda maddi kayıplarla sonuçlanan olaylar izlenebilmektedir.
Sıcaklığın değişmesi durumunda; içinde insan sağlığına zararlı organizmaların oluşması veya ürünün ticari değerini yitirmesiyle sonuçlanan soğuk zincire konu; taze, soğutulmuş ve dondurulmuş ürünlerin bir akış zinciri boyunca gıda güvenliğini güvence altına almak için, uluslararası standartlara uygun altyapı, bilgi ve eğitimli insan kaynağına ihtiyaç vardır.
Üreticiden Tüketicinin kullanımına kadar olan tüm süreçlerde soğuk zincir ağının kurulması ve sürdürülmesi esastır. Tüketicilerin beklentilerini karşılamak için gelişmiş bir dağıtım altyapısı ve modern bir soğuk depolama oluşturarak Zincir marketler, gıda perakende ve restoran zincirlerinin taleplerinin karşılanması ,gıda güvenliğinin artmasına ve aynı zamanda ürünlerinin ihracatı için gerekli koşulları yaratılmasına sebep olacaktır.