Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
24 Şubat 2014 Pazartesi - 15:37

İRAN'DA TAŞIMACIYA HAKSIZLIK

AB yollarında her türlü ayrımcılıkla mücadele eden Türk taşımacılar doğu kapısı olan İran’da da karşı karşıya kaldığı haksız uygulamalar ile tam bir kıskaca alınmış durumda olduğunu belirten UND İcra Kurulu Başkanı İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye yakın komşuları ile karayolu ile yaptığı dış ticarette genellikle dolu gidip boş gelme modeli ile çalışan ülke. Bu durum Türkiye’den İran, Rusya Orta Asya cumhuriyetlerine yapılacak taşımalarda navlun bedelini yüksek tutmaya sebep oluyor. Bu fiyatlar tabiî ki komşu ülkelerin iştahını kabartıyor.

 

En son Bulgaristan’ın kapıyı kapatmasına kadar giden olayda da özellikle transit geçme zorunda olunan ülkelerin bu durumu bir koz olarak kullanması ve Türk ihraç pazarından daha fazla pay almasına sebep oluyor. Bunun yeni örneği de İran gibi görünüyor.

 

Türk İhraç taşımalarında 10 yıl önce %28 paya sahip olan İran araçları bugün % 60 paya sahip oldu. Bu araçlar Türkiye’ boş olarak gelmiş olsa bile Ankara-Tahran güzergâhında neredeyse yarı yarıya fiyat teklif edebiliyor. Türk taşımacısının Onda biri fiyatına yakıt kullanan İran taşımacısı zaten avantajlı iken, İran devleti de ayrıca eliyle taşımacılarımıza haksız rekabet uyguluyor. 5–26 Şubat tarihlerinde iki ülke bakanlıklarınca Tahran’da yapılacak toplantıda bu konuların çözüme kavuşturulması ve haksız rekabete bir son verilmesini bekliyoruz.

 

Yakıt fiyat farkı kandırmacası

 

İran bu ülkeye yapılan taşımalarda veya İran üzerinden yapılan taşımalarda,yakıt senin ülkende daha pahalı deyip tek yön için 620 USD para alıyor. Dünyanın bütün ülkelerinde yakıt fiyatı Türkiye’den fazla olmasına rağmen hiçbir ülke fark ücreti almazken İran bu ücreti alıyor.

 

Dünya’da başka bir örneği yok

 

Bugün bir İran devleti malını bir Türk taşımacıya taşıması halinde taşıma ücretinin % 10’unu ortalama 350-400 dolar civarında bir ücreti vatandaşlarından vergi adıyla bir tür ceza alıyor. Bu sebeple de İranlı tüccar artık Türk taşımacı tercih etmiyor veya bu ilave maliyeti göze alarak tercih yapıyor.

 

Transit Taşımada Deli Dumrul Ücreti

 

İran ikili taşımalarda sergilediği haksızlık yanında yanında Orta Asya ülkelerine ulaşım yolunda önemli güzergah olması sebebiyle transit geçişlerden 'yakıt fiyat farkı' adıyla aldığı haksız ücretle sektöre zarar veriyor

Türkiye’nin transit geçiş yapacak İran araçlarında herhangi bir mazot kısıtlaması yapmadan geçişine izin vermesine rağmen Türkmenistan’da İran’dan daha ucuz mazotu alıp İran’ı transit geçecek araçlara bile mühür uygulaması yapmayıp kendi ülkesinden yakıt almış gibi 620 USD yakıt fiyat farkı alıyor. ürkmenistan giden bir Türk aracı İran’dan yakıt alsa da almasa da gidiş dönüşte toplam 1240 USD fiyat farkı ödüyor."

 
MCLAREN'E SİVAS'TAN EKSANTRİK MİLİ
 
WOLKSWAGEN'DEN 2014 ATAĞI
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 25 Şubat 2014 Salı 11:03

Yıllardır uygulanan bu haksız sistemin içinde olmak türk ekonomisine büyük zarar vermektedir. Türk plakalı kendi araçlarımız ile özellikle Türkmenistana yapmış olduğumuz taşımalarda Navlun artışı yapmamız söz konusu değil fakat bu ücreti ödemekle maliyetlerimizle navlun başabaş gelmektedir.

Yorumu oyla      2      1  
Misafir 24 Şubat 2014 Pazartesi 23:55

allah türkiyenin yetkililerin belesını versin ne diyelim küle gibi yaşasın halkı yazıklar olsun

Yorumu oyla      2      1  
Misafir 24 Şubat 2014 Pazartesi 17:49

TÜRK NAKLİYATCILARI BU DURUMA DÜŞMESİ HEP BİZİM YETKİLİLER SORUNU YABANCI ARAÇLAR DA MESAİ BİLE ALINMIYOR KENDİ ARAÇALRIN DA ALIYOR TÜRK ARAÇLAR 550 LİTREDEN FAZLA GETİRMİYOR YABANCI ARAÇLAR GETİRİYOR TÜRK İŞ ADAMLARI YABANCI DEVLETLERE KAÇIYOR ORDA FİLMA KURUYOR BUNA BİR SON VERİN ARTIK KAPILARI KAPATIN GİTSİN NE BU MESAİ AL KARA YOLU AL SENDE BAK NASIL YOLA GELİRLER

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MCLAREN'E SİVAS'TAN EKSANTRİK MİLİ
Sivas'tan 46 ülkeye eksantrik mili ihraç eden ve McLaren lüks segmentinin ...
SERİN'DEN BOYTRANS'A 20 ADET TREYLER
Boydak Holding A.Ş. bünyesinde lojistik hizmetleri sunan Boytrans Lojistik, ...
ŞOFÖRLERE İKİ EKMEK 7 LİRA
Bulgaristan'a giriş için Edirne tarafında bekleyen TIR'lar kilometrelerce ...
 
SKODA YETİ YOLLARA ÇIKTI
Skoda tarafından 4 yıl önce piyasaya sunulan Yeti, yenilenen yüzü ile Türkiye pazarına sunuldu.
ÇİLE NAKLİYECİM ÇİLE
Hilal Trans Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, son makalesinde nakliyecilerin ...
ÇELİK SEKTÖRÜNE İYİ HABER
ABD Ticaret Bakanlığı, Türk çelik sektörünün devlet teşviki almadığı konusunda ...
 
DEPODA VERGİ YÜKÜ AZALIYOR
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, akaryakıttaki vergi yükünden dert yandı.
IVECO'DAN OMEKS'E TESLİMAT
Iveco Araç Gebze yetkili satıcısı Karataş Otomotiv, Omeks Taşımacılık ...
KİLOMETREYİ DÜŞÜRDÜ DAVA AÇILDI
Sakarya'da 254 bin kilometrelik aracı 110 bine düşüren satıcılar hakkında ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerdikkat haberler newstruckkamyoncusondakikalkwKamyon