Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
24 Şubat 2014 Pazartesi - 14:43

MCLAREN'E SİVAS'TAN EKSANTRİK MİLİ

Sivas'tan 46 ülkeye eksantrik mili ihraç eden ve McLaren lüks segmentinin motor tedarikçisi olan firma tarafından "2013 yılı en iyi tedarikçisi" seçilen ESTAŞ, başka firmaların dikkatini de çekerek ihracat yaptığı ülke sayısını 51'e yükseltmeyi hedefliyor.

ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner ise "Döküm ve işleme fabrikasında 400'ün üzerinde çalışanımızla yaklaşık 2 bin çeşit eksantrik mili üretiyoruz" diyor.  Sivas'tan 46 ülkeye eksantrik mili ihraç eden ve McLaren lüks segmentinin motor tedarikçisi olan firma tarafından "2013 yılı en iyi tedarikçisi" seçilen ESTAŞ Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, başka firmaların dikkatini de çekerek ihracat yaptığı ülke sayısını 51'e yükseltmeyi hedefliyor.

Kentte 1975 yılında 150 metrekarelik atölyede eski bir torna tezgahında üretime başlayan merhum Halis Vermezoğlu'nun öncülüğünde, 6 ortakla 1977'de kurulan ESTAŞ, Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 32 bini kapalı olmak üzere 130 bin metrekare alanda üretim faaliyetini sürdürüyor.

Ünlü firmaların ürettiği otomobiller ile ağır vasıtaların, lokomotiflerin ve gemi jeneratör motorlarının eksantrik milini (kam mili) imal eden ESTAŞ, 46 ülkeye parça ihraç ediyor.

McLaren lüks segmentinin motor tedarikçisi olan Ricardo UK tarafından "2013 yılı en iyi tedarikçisi" seçilmenin gururunu yaşayan ESTAŞ yönetimi, başka firmaların dikkatini de çekerek ihracat yaptığı ülke sayısını 51'e yükseltmeyi hedefliyor.

Ricardo UK'un, 3-4 litre segmentinde 3800 cc'lik V8 motoruyla "yılın motoru" seçildiği belirtilen "M838T" motorlu "Supercar" aracı için "2013 yılı en iyi tedarikçisi" olarak belgelendirilen ESTAŞ, üretim kapasitesini artırmayı planlıyor.

"2 bin çeşit eksantrik mili üretiyoruz"

ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner, 1977 yılında kurulan firmalarının zamanla otomotiv sektöründe kendini kabul ettirdiğini ve yurt dışına ihracat yapmaya başladığını belirterek, "Fabrikamızı sürekli kendi içerisinde yenileyerek, çalışanlarımızın motivasyonunu artırarak, eğitimler vererek iyileşmeyi ve dışa açılmayı öngören bir vizyon oluşturduk" dedi.

ESTAŞ'ın, ünlü firmalarla yeni projeler geliştirdiğini dile getiren Döner, şunları kaydetti:

"Dünyaca ünlü ve kaliteye önem veren firmaların dikkatini çekerek onlarla çalışmaya başlamış bir ESTAŞ var. ESTAŞ, birinci lige oynuyor. Önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde bu gelişmeler doğrultusunda kapasitemizi ve üretimimizi artırarak ciromuzu 10'a katlama gibi bir hedefimiz var. ESTAŞ, marka firmalarla 4-5 proje geliştirmiş durumda. Bu uğraşlarımız devam ederken yurt içerisindeki orijinal ürün üreticisi ve yedek parça piyasasına da hitap ediyoruz. Döküm ve işleme fabrikasında 400'ün üzerinde çalışanımızla yaklaşık 2 bin çeşit, sabit ve içten yanmalı motorlara, lokomotiflere ve gemi jeneratör motorlarına en küçüğünden en büyüğüne kadar eksantrik mili üretiyoruz."

ESTAŞ'ta üretilen eksantrik millerini Fransa, Danimarka, ABD, İngiltere, Hindistan, İtalya, Almanya, Romanya, Avusturya ve İran gibi ülkelere gönderdiklerini belirten Döner, kapasite artırımıyla beraber çeşitler bazında da artış yapmayı ve ihracat yapılan ülke sayısını 51'e yükseltmeyi planladıklarını ifade etti.

"Büyük firmalardan ESTAŞ'a ortaklık teklifleri yapılıyor"

Abdullah Döner, birçok firmaya eksantrik mili üreten ESTAŞ'ın, McLaren lüks segmentinin motor tedarikçisi olan Ricardo UK tarafından "2013 yılı en iyi tedarikçisi" seçildiğini belirterek, "Bu, bizi onurlandırmıştır, heyecanımızı ve şevkimizi artırmıştır. Bu tür belgelerle onure edilmemiz çalışma şevkimizi artırmaktadır" diye konuştu.

İleriki yıllarda başka firmaların da dikkatini çekmeyi hedeflediklerini kaydeden Döner, ESTAŞ'ın kapasitesini artırarak Sivas'a ve ülkeye hizmet etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

ESTAŞ'ın döküm fabrikasında ürettiği kam millerine büyük talep olduğunu ve dökümü taslak olarak da ihraç ettiklerini dile getiren Döner, "Kendimizi marka olarak kabul ettirmemizin sonucunda büyük firmalar tarafından ESTAŞ'a ortaklık teklifleri yapılıyor. Hindistan'dan, Rusya'dan ve İran'dan yıllardır bu talepler devam ediyor. Biz, bu faaliyetlerimizi ülkemizde artırarak devam ettirmekten yanayız. Dünyanın bir gerçeğidir ki günümüzde her yerde ortaklıklar, şirket evlilikleri olabilir. Bu konulara da açığız ve faaliyetlerimiz sürüyor" diye konuştu.

 
SERİN'DEN BOYTRANS'A 20 ADET TREYLER
 
İRAN'DA TAŞIMACIYA HAKSIZLIK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SERİN'DEN BOYTRANS'A 20 ADET TREYLER
Boydak Holding A.Ş. bünyesinde lojistik hizmetleri sunan Boytrans Lojistik, ...
ŞOFÖRLERE İKİ EKMEK 7 LİRA
Bulgaristan'a giriş için Edirne tarafında bekleyen TIR'lar kilometrelerce ...
SKODA YETİ YOLLARA ÇIKTI
Skoda tarafından 4 yıl önce piyasaya sunulan Yeti, yenilenen yüzü ile Türkiye pazarına sunuldu.
 
ÇİLE NAKLİYECİM ÇİLE
Hilal Trans Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, son makalesinde nakliyecilerin ...
ÇELİK SEKTÖRÜNE İYİ HABER
ABD Ticaret Bakanlığı, Türk çelik sektörünün devlet teşviki almadığı konusunda ...
DEPODA VERGİ YÜKÜ AZALIYOR
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, akaryakıttaki vergi yükünden dert yandı.
 
IVECO'DAN OMEKS'E TESLİMAT
Iveco Araç Gebze yetkili satıcısı Karataş Otomotiv, Omeks Taşımacılık ...
KİLOMETREYİ DÜŞÜRDÜ DAVA AÇILDI
Sakarya'da 254 bin kilometrelik aracı 110 bine düşüren satıcılar hakkında ...
SHELL & TURCAS'A ULUSLARARASI ÖDÜL
Uluslararası platformda en prestijli iş dünyası yarışmaları arasında bulunan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförKamyonkamyoncunewstruckdikkat haberler kamyonumbus