YUSUF GÜLER: Ankara Kamyoncular Derneğine kayıtlı olan Güler, 20 yıldır kamyonculuk yapıyor. En çok İzmir, Bursa, Adana başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafına gittiğini ifade eden Yusuf Güler; mazot fiyat artışı başta olmak üzere pek çok konuda şikâyetlerini sıralıyor ve şunları söylüyor; “Ulaştırma Bakanlığı’nın gemilere verdiği mazotun fiyatı neyse, bize de o fiyattan verilsin. Vergilerimiz çok yüksek; dolayısıyla halimiz perişan. Kredi kartıyla ayakta duruyoruz. Eski arabalarımızdan kurtulmamız için devlet bir şey yapmadı.
Yetki Belgesi uygulamasından da şikayetçi olan Güler sözlerini şöyle sürdürüyor; “Bir de bize K Belgesi ve SRC aldırdılar. Yetki Belgesi için para ödedik. Maliye Bakanlığı araçlarımızı yolda bağlıyor. Aracımın borcu var, diye muayenesini yaptıramıyorum. Maliye aracımızı bağlayacak diye yola korkarak çıkıyoruz. SRC iki yıldır bende; hiçbir Allahın kulu sormadı. Sadece bizden para topluyorlar. Denetimlerde K ve SRC’yi soran yok; ancak borcu soruyorlar.
Sahipsiz bırakıldıklarını söyleyen Güler şunları ifade ediyor; “Bize kimse sahip çıkmıyor, Kamyoncular Derneği’ne üyeyim; ama Dernek de bir şey yapamıyor. AB diye diye bizim sektörü bitirdiler; lojistiklere destek verip büyütüyorlar. Buradaki gariban kamyoncu da derdine yanıyor. Lojistikler bizim işimizi elimizden aldı. Bize C 2’yi yasakladılar; ama onlar yurt içinde serbest dolaşıyor. Benim elimde şu an eski bir aracım var. Bekliyorum ki, ÖTV’si çıksın da devlete verelim. Devlet bizi kandırıyor sürekli. Diyorlar ki bize; “Bu işi zenginler yapsın; fakirler de gitsin kölesi olsun.” Kısacası durumumuz vahim ağlıyoruz; ağlanacak halimize de gülüyoruz zaman zaman. Kontak kapatma eylemlerinin Türkiye genelinde olması şart. Biz burada kontak kapatalım; zengin işini yürütüyor. Saffet Ulusoy’a iyi kıyak çekiyorlar. Gemileri ÖTV’siz yürütüyor. Bize de aynı hakkı tanısınlar; kendi yağımızda kavruluruz. Saffet Ulusoy’un arabası çıkıp da; Aktütün Karakolu’na yük götürmüyor. Askerimiz ölmesin diye mazot parasına garibanlar olarak biz götürüyoruz. Yine de bize üvey evlat gözüyle bakıyorlar; biz de ne diyelim; “vatan sağolsun” diyoruz.
MUSTAFA ŞAHİN: 20 yıllık kamyoncu ve Nevşehirli. Kayseri ve Ankara arası mobilya getirme işinde çalışıyor. Mustafa Şahin şunları anlatıyor bize; “Trafikte, borçta ve maliyede çok perişanız. Çoğu arkadaşımızın aracı bağlanıyor. Devlet verdi krediyi; millete sıfır arabayı aldırdı. Şimdi de çoğu ödeyemiyor. Eski arabaya K 1 aldırttı. Şimdi de eski arabayı toplamaya çalışıyor. K 1 ve SRC aldım; aracımda duruyor. Kaçak mazot kullanmaya da karşıyız. Ulaştırma Bakanlığı bize sahip çıksın. Araçlarımızı bağlamasın. Borcumuzun faizini aradan çıkarsın; ana parayı da taksitlendirsin ki ödeyebilelim.
İRFAN ALİBAZLI: Devletin kendileri ile ilgilenmediğini ifade eden İrfan Alibazlı çeşitli öneriler getiriyor ve şikâyetlerini şöyle sıralıyor; “Ulaştırma Bakanı ve diğer Bakanlıklar lojistik firmalarının önünü kesebilmek için km+parayı koymamalılar. Bu uygulamayı Çiller-Erbakan Koalisyon Hükümeti yapacaktı; ama bazı korkulardan dolayı yapamadılar. İnternette bile nakliye firmaları sürekli fiyat kırarak birbirlerinin elinden iş almaya çalışıyorlar; bu durum da bize yansıyor. Kamyoncular evlerine ekmek götüremiyorlar. Devlet bizimle ilgilenmiyor. Federasyon Başkanı ancak kamyoncunun parasını yemeyi biliyor. Kamyoncu benim federasyonuma ait değil diyor. Km+para sistemi uygulanmadıkça kamyoncu belini doğrultamaz.”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |