30 farklı noktada uzun yol şoförleriyle bir araya gelecek olan Lassa, sürücülerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde trafikte olmaları için yollara çıkıyor. Lassa “Yola Sağlam Çık”TIR’ı, 12 Mayıs Pazartesi günü Manisa’dan start alıyor. Sürücülere “Doğru beslenme ile hep zinde ol” ve “Düzenli egzersiz ile enerjik ol” başlıkları altında bilgilendirmede bulunacak uzmanlardan oluşan “Yola Sağlam Çık” ekibi, uzun yol şoförlerinin yaşadıkları fiziksel zorluklarla başa çıkabilmeleri için sağlıklı yaşam farkındalığının artırılmasını hedefliyor.
Lastik sektöründe 40’ıncı yılını kutlayan Lassa, ilk defa 4 sene önce hayata geçirdiği “Yola Sağlam Çık” projesi ile uzun yol şoförlerini yanında olmaya devam ediyor. 12 Mayıs’ta Manisa’da start alacak proje kapsamında uzun yol şoförleriyle bir araya gelecek olan ekip, yaklaşık bir buçuk ay boyunca 30 farklı noktayı ziyaret ederek, güvenli sürüş için sağlıklı beslenmeden düzenli fiziksel egzersizin önemine kadar birçok farklı konuda uzun yol sürücülerini bilgilendirmeyi hedefliyor.
“Yola Sağlam Çık” TIR’ının çekicisi, bu sene projeye Ford Cargo 1846 T özel tasarım modeli ile sponsorluk desteği veren Ford Trucks tarafından sağlanıyor. Petrol Ofisi ise V/Max performans serisi ürünleri ile TIR’ın yakıt sponsorluğunu üstleniyor. Bu güçlü markaların desteğiyle, proje ekibi de yola sağlam çıkıyor.
Lassa “Yola Sağlam Çık” projesine katılan uzun yol şoförlerine sağlıklı beslenme ve egzersiz konusunda yapılan bilgilendirme, ölçüm ve değerlendirmelerin ardından içinde özel tavsiyelerin de yer alacağı sağlıklı yaşam rehberi de hediye edilecek. Bunların yanısıra sürücüler, etkinlik alanında yer alan tavla, langırt ve sumo güreşi gibi eğlenceli aktivitelere de katılarak gün içinde yol yorgunluğunu bir mola ile atma fırsatı bulacaklar.
İlk yıllarında göz sağlığı taraması yapılan “Yola Sağlam Çık” projesi kapsamında, geçen sene de sağlıklı beslenme ve egzersiz konuları ele alınmıştı. Türkiye genelinde 3.500 şoförle bir araya gelinmiş; 2.347 kişinin katılımı ile yapılan anket sonucunda elde edilen veriler; uzun yol sürücülerinin %70-75’inin fazla kilolarından rahatsız olduğunu; öğün atlayan, aşırı şeker ve yağ tüketen, uzun saatler çalıştıkları için spor yapmaya fırsat bulamayan sürücülerin tansiyon, şeker ve kan yağı değerlerinin yükseldiğini ortaya koymuştu.