21-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ve Amerika ile Almanya’nın ardından dünyanın üçüncü büyük lojistik etkinliği seçilen Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın açılışında konuşan EKO Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun Türkiye’nin lojistik pazarından pay alma mücadelesi verdiğini ve her yıl daha da büyüyen logitrans’ın bu mücadeleye önemli katkıda bulunduğunu söyledi.
Türkiye’nin önde gelen fuar organizatörü EKO Fuarcılık ve Alman fuarcılık devi MesseMünchen işbirliği ile düzenlenen ve dünyanın üçüncü büyük lojistik etkinliği olan logitrans Transport Lojistik Fuarı, uluslararası pazarları hedefleyen ve büyümek isteyen lojistikçileri, dünya devleriyle yeni işbirlikleri ve ortaklıklar kurmak üzere İstanbul Fuar Merkezinde bir araya getirdi. 21 ülkeden 205 katılımcıyla, 12 bin metrekarelik iki salonda kurulan fuarın bu yıl 15 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.
Münih-Şanghay hattı arasındaki bölgenin en büyük fuarı olma özelliğini de taşıyan logitrans Fuarı’nın TOBB Ulaştırma ve Lojistik Meclisi ve UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Letonya Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı Devlet Sekreteri KasparOzolins ve Almanya Ulaştırma Araştırma Direktörlük Başkanı BirgittaWorringen’in katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde bir konuşma yapan EKO Fuarcılık Genel Koordinatörü İlker Altun şunları söyledi: “logitrans, yalnızca Türkiye’nin lojistik endüstrisine değil, aynı zamanda Türk fuarcılık endüstrisine de önemli katkılar sunan örnek bir çalışmadır. Uluslararası niteliği, katılımcısı ve ziyaretçi çalışmasıyla özel bir örnektir. logitrans ile hem değişik ölçekli projelerin hedef lojistikçilerinin seçileceği hem de küresel projelerin paylaşılacağı bir ortam yarattık. Bu yıl kapılarımızı, geçen yılki gibi 100 Türk katılımcıyla açtık. Yabancı katılımcı sayımız geçen yıla göre yüzde 13 artışla 105’e yükseldi. Katılımcı ülke sayımız ise 16’dan 21’e çıktı. Bu gelişimle birlikte ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaktan mutluyuz.”
Türkiye lojistik pazarından pay alma mücadelesi veriyor
Konuşmasında, taşımacılık ve lojistik sektörünün ekonominin gelişim seyrinden ayrı olarak değerlendirilemeyeceğinin de altını çizen Altun, “Lojistik, genel ekonominin kapsamlı bir laboratuvarı durumundadır” diyerek, şöyle devam etti: “Gelişmiş ekonomilerde lojistiğin katkısı artık büyük bir açıklıkla ifade ediliyor. Ülkelerin ulaştırma politikaları, altyapıları ve teknolojileri, ekonomik faaliyetlerin fiilen gerçekleşmesinde en önemli katkıyı sunuyor. Ulusal ölçekte pazar bütünlüğünün sağlanması, uluslararası alanda ise küresel ekonomi ile entegrasyon, ancak gelişmiş bir lojistik ile gerçekleşebilir. Türkiye bugün, bu alanda yaptığı yatırımlar, aldığı kararlar ve attığı adımlarla, dünya lojistik pazarından pay alma mücadelesi veriyor. Uluslararası fuarlar, böylesi bir mücadelenin en önemli silahları arasında yer alıyor. TOBB tarafından ‘uluslararası’ niteliği onaylanmış bir fuar olan logitrans; ülkenin lojistik politikaları ve sektörel beklentileriyle paralel fuar içi etkinliklerle birlikte, önemli sonuçlar doğuracaktır. Dinamik, kompakt, konusuna odaklanmış, tematik bir fuar olan logitrans ile lojistik sektörüne yaptığımız katkıdan memnuniyet duyuyoruz.”
Katılımcı Ülkeler;
Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Romanya, Rusya, Slovenya, Türkiye, Ukrayna, Yunanistan
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |