Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
11 Ekim 2024 Cuma - 10:49

Otokar, Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, “Geleceğe hep birlikte ulaşmak” vizyonuyla yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmalarını aktardığı 2023 yılı Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı.

Otokar, Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

Türkiye'nin öncü otomotiv ve savunma sanayi şirketi Otokar, 2023 yılı Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda Koç Topluluğu’nun paylaştığı değer ve ilkelere sadık kalarak insana ve topluma yakın, çevreye duyarlı, evrensel iş etiği ilkelerine bağlı bir yaklaşımla hareket eden Otokar, bu değerleri benimseyerek küresel ölçekteki konumunu her geçen gün daha da sağlamlaştırıyor.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda kararlılıkla çalışmalarını sürdüren ve “Geleceğe hep birlikte ulaşmak” vizyonuyla hareket eden Otokar, sürdürülebilirlik faaliyetlerini dört ana başlıkta topladı. Ekonomik, sosyal, çevresel başarılar ve kurumsal yönetişim konularını kapsayan Sürdürülebilirlik Raporu’nda Otokar, bu alanlardaki başarılarını daha da ileriye taşımak ve küresel arenada daha da güçlü olmak hedefiyle yaptığı çalışmaları aktardı.

KARBON AYAK İZİNİ AZALTMAYA DEVAM ETTİ

Çevreci ve yenilikçi ürünleriyle gelecek nesillerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlayan Otokar, teknoloji ve dijitalleşmeyi bu süreçte itici güç olarak kullanıyor. Şirket, Arifiye’deki fabrikasında gerçekleştirilen enerji verimliliği faaliyetleri kapsamında devreye aldığı projelerle 2023 yılında yaklaşık 1.537 MWh enerji ve 695 ton CO2 tasarrufu sağladı. Ayrıca, su kaynaklarının korunması için gerçekleştirdiği projelerle yaklaşık 150 bin m³ suyu geri dönüştürerek üretim süreçlerine kazandırdı. 

Otokar'ın, iş stratejilerini küresel bir oyuncu olma yolunda hayata geçirmenin yanı sıra çevresel etkiyi azaltma ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik çalışmalarını da artırdığını vurgulayan Genel Müdür Aykut Özüner, “2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılını ve şirketimizin 60. yılını birlikte kutlamanın gururunu yaşadık. Sürdürülebilirlik çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam ettik. Yenilenebilir enerji yatırımlarımızla karbon ayak izimizi azaltırken enerji verimliliği çalışmalarımız sayesinde önemli tasarruflar elde ettik. En değerli sermayemiz olan çalışanlarımızın gelişimini destekleyerek, eşitlikçi ve katılımcı bir iş iklimi oluşturduk” dedi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLERİNİ GENİŞLETTİ

Geleceğin ihtiyaçlarına yönelik yeni donanım ve uygulamalar geliştirme çalışmalarını kesintisiz sürdüren Otokar, geçtiğimiz yıl Ar-Ge ve dijital dönüşüm projeleriyle sektördeki öncülüğünü pekiştirdi. 2023 yılında ticari ve askeri araç alanlarında yeni ürünlerini tanıtan şirket, hidrojen yakıt hücreli otobüs modeli Kent Hidrojen’i geliştirerek bu alandaki başarılarına bir yenisini ekledi. Otokar’ın Seviye 4 otonom sürüş teknolojisine sahip elektrikli otobüsü Otonom e-Centro da 2023 yılında ürün gamında yerini aldı.  Ayrıca, Türkiye'nin ilk paletli insansız zırhlı aracı Alpar'ı ürün ailesine dahil eden Otokar, savunma sanayiinde yenilikçi çözümlerini genişletti. Faaliyet gösterdiği sektörlerde dijital dönüşüm yolculuğunda da öncü olmayı hedefleyen şirket, geliştirdiği projelerle sektördeki teknolojik dönüşüme katkı sağlamaya devam etti.

"KOÇ HOLDİNG KARBON DÖNÜŞÜM PROGRAMI’NDA AKTİF ROL OYNUYORUZ"

2014’den beri BIST sürdürülebilirlik endeksinde yer alan Otokar’ın performansına dikkat çeken Özüner, “Raporlama yılımızda art arda 15. kez Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markası olmayı başardık. Türkiye’nin yanı sıra, Avrupa’da da büyümemizi sürdürdük; Fransa ve Romanya’nın ardından ticari araçlarda faaliyet gösteren iştirak şirketlerimiz arasına İtalya’yı da ekledik. Bir yandan küresel açılımımıza devam ederken, diğer yandan uzun vadeli çevresel ve sosyal hedeflerimizi genişlettik. Hedefimiz; yeşil ulaşım, enerji verimliliği, dijitalleşme ve toplumsal katkı alanlarında sürdürülebilir büyümeyi devam ettirerek küresel pazarda daha güçlü bir konum elde etmek. 2050 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefleyen Koç Holding Karbon Dönüşüm Programı’nda aktif rol oynuyoruz. Bu doğrultuda, çevresel etkilerimizi yakından takip ediyor, enerji verimliliğini artırmak için yenilikçi teknolojilere, yeşil ulaşım çözümlerine ve geleceğe yatırım yapıyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz yıl Sakarya’daki fabrikasında güneş enerji panellerini devreye alarak yenilenebilir enerjiye katkısını artıran Otokar, çalışan memnuniyeti ve toplumsal sorumluluk projelerine de aralıksız devam etti. İş sağlığı ve güvenliği alanında çalışanlarına 37 bin 243 saat eğitim veren şirket, gençlere yatırım yapmayı da sürdürürken; 2023 yılında 177 lise ve 38 meslek yüksekokulu öğrencisine staj imkânı sağladı. Otokar ayrıca, çevresel sorumluluğa verdiği önemi Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından layık görüldüğü "Çevre Ödülü" ile de bir kez daha tescilledi.

 
Borusan Lojistik eTA Platformunu Acente Adaylarıyla Buluşturdu
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ford Otosan’ın Yeniköy Fabrikası’nda Ürettiği E-Transit Custom, Avrupa Yollarına Çıktı
Ford’un Avrupa’daki en büyük ticari araç üreticisi Ford Otosan tarafından ...
Tırsan’ın Şasisi Avrupa’da İkinci Kez 1’inci Oldu
Tırsan, Almanya IAA fuarında gene bir büyük ödülle 5 dönemde 10 ödüle ulaştı.
Karavanlar, Mercedes-Benz Sprinter ile Çok Farklı
• Mercedes-Benz Sprinter Panelvan’dan karavan üst yapısına uygun baz paketler • Standart ...
 
MAN, IAA Transportation 2024 Fuarında Geniş Tahrik Sistemi Çeşitliliğiyle İlham Verdi
Taşımacılık sektöründe sürdürülebilirliğin öncüsü MAN, IAA 2024 fuarında, ...
Mercedes-Benz Türk, Başarılara Birlikte İmza Attığı Bayi ve Yetkili Servisleri ile Bir Araya Geldi
Mercedes-Benz Türk, Türkiye genelindeki otobüs satış bayileri, otobüs-kamyon ...
Otokar'ın 30.000'inci Sultan Otobüsü ile 5.000’inci Atlas Kamyonu Üretim Bandından İndi
Türkiye'nin öncü otomotiv üreticisi Otokar, yeni bir başarıya imza attı. ...
 
TREDER Üyeleriyle IAA Transportation Fuarı’nda Gövde Gösterisi Yaptı
Avrupa’nın en büyük ticari araçlar fuarı IAA Transportation 2024’e bu ...
Doğuş Otomotiv Ağır Vasıta Markaları, IAA Fuarı’nda En Yeni Ürün ve Teknolojilerini Tanıttı
Doğuş Otomotiv’in distribütörlüğünü üstlendiği Scania, Meiller, Thermo ...
Wielton, IAA Fuarı'nda Geniş Ürün Yelpazesi ve Modern Çözümleriyle Dikkat Çekti
Avrupa’nın en büyük üç yarı römork üreticilerinden biri olan Wielton, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonnewsşoförtürkiyedikkatkamyonumkamyoncufahrersondakika