Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
24 Şubat 2015 Salı - 11:02

Otomobillere Kara Kutu Geliyor

Kasko primlerini yüzde 30 düşürecek ‘kara kutu’ sistemi, CSC ile Türkiye’ye geliyor.

Otomobillere Kara Kutu Geliyor

Araçlara sonradan ya da üretim aşamasında entegre edilebilen telematik sistemi ile ilgili bilgi veren CSC Türkiye Genel Müdürü Alev Alp Esen, kasko ve trafik sigortasında devrim niteliğinde yenilikler yaşanacağını söyledi. Araç sigortalarında fiyatlandırmaya temel oluşturan yaş ve cinsiyet gibi kriterlerin yerini kullanım şeklinin alacağını belirten Esen, “Uçaklardaki kara kutuya benzetebileceğimiz telematik sayesinde, kurallara uyan sürücüler yüzde 30’a kadar daha az sigorta primi ödeyecekler. Sistem, yeni katma değerli servisler geliştirilmesinde rol oynayarak, sigorta şirketlerine ve paydaşlarına da önemli avantajlar sağlayacak” dedi.
 
Yeni nesil BT servis ve çözümlerinde küresel lider konumunda bulunan CSC’nin (NYSE: CSC) Türkiye Genel Müdürü Alev Alp Esen, yakında Türkiye’de de kullanıma sunulacak telematik sisteminin araç sigortalarında devrim niteliğinde yenilikleri beraberinde getireceğini söyledi.
 
Telematik sisteminin uygulamaya geçmesi ile birlikte kasko ve trafik sigortalarında fiyatlandırma modelinin tamamen değişeceğini söyleyen Esen, “Telematik, uçaklarda bulunan kara kutu sisteminin bir benzerini motorlu taşıtlara getiriyor diyebiliriz. Aracın konum bilgisini, sürücünün sürüş biçimini ve kurallara uyup uymadığını kayıt altına alan telematik sayesinde, yaş ve cinsiyet gibi fiyatlandırmada temel oluşturan değişkenlerin yerini, temelinde kullanımın bulunduğu bir sistem alacak. CSC olarak, Amerika’da bu konuda yaklaşık 8 milyon aracı kapsayan büyük çaplı bir projeyi yaklaşık 6 ay gibi kısa bir zamanda başarıyla tamamladık” dedi.
 
Alev Alp Esen, telematik sisteminin araçlara sonradan yerleştirilen cihazların yanı sıra otomotiv üreticileri tarafından üretim aşamasında da entegre edilebildiğini kaydederek şunları söyledi: “Şu an başta Japon üreticiler olmak üzere bazı firmalar araçlara fabrika çıkışında bu sistemi entegre ediyor. Bu uygulamanın 2-5 yıl aralığında otomotiv sektörünün geneline yayılacağı öngörülüyor.”  
 
“CSC olarak uçtan uca geliştirilmesinde rol aldığımız telematik sisteminin yaygınlaşması için hem sigorta şirketleri hem de üreticilerle işbirliğimiz bulunuyor” diye konuşan Esen, “Şu an İtalya’da yaygın olarak kullanılan sistemin ülkemizde de kullanılabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sigorta şirketlerinin riski yönetmelerini kolaylaştıran telematik, sigortalılar için de önemli avantajları beraberinde getiriyor. Bu avantajların en önemlilerinden biri de sigorta primlerinin yüzde 30’a varan oranlarda düşecek olması. Telematik sisteminden elde edilen verileri inceleyen sigorta şirketleri, kişiye özel fiyatlandırma yapabilecek” dedi.
 
Esen, telematik sayesinde yeni katma değerli servislerin de geliştirileceğine dikkat çekti. Alev Alp Esen, “Çalınan araçların takibi, otomatik acil durum çağrısı gönderilmesi, araçtaki arızaların otomatik olarak servise bildirimi ve yakıt tasarrufuna yönelik ipuçları verilmesi gibi yeni servisler, sürücüler için daha güvenli ve ekonomik yolculuklar sağlayacak. 2015 Ekim ayından itibaren, Avrupa Komisyonu regülasyonu uyarınca Avrupa’da üretilecek bütün araçlarda “eCall” denilen acil çağrı sisteminin bulunmasının zorunlu kılınması da telematik kullanımını destekleyici bir unsur olacaktır” diye konuştu.

 
Bu Kızlar Çok "Çekici"
 
Şanlıurfa, Filo Deneyimini Allison Şanzımanlar Sürdürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu Kızlar Çok "Çekici"
BU KIZLAR ÇOK "ÇEKİCİ"
Çekicinin Zor Anları !
ÇEKİCİNİN ZOR ANLARI !
Ford'un Yeni Reklamı Beğeni Topluyor
Ford Türkiye yeni reklam filmiyle birlikte markasının başarısını ve kalitesini ...
 
Bozankaya, yeni nesil araçlarıyla atakta!
Uluslararası deneyimini yerli üretim ile birleştiren Bozankaya, Eurasia ...
119. Sayımız Çıktı! / Our 119th issue is published!
Kamyonum Dergisi’nin 119’uncu sayısı çok özel kapağı ile okurlarıyla buluşuyor. ...
Pirelli ‘Seal Inside’ İle Kesintisiz Yolculuk
Pirelli’nin 2011 yılında hayata geçirdiği ve lastiğin patlaması durumunda ...
 
Garip İnsanoğlu
Litarütür insanı şöyle tanımlıyor;” İnsan (taksonomik adıyla Homo sapiens ...
Thermo King Zirvedeki Yerini Korudu
​Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde faaliyetlerine devam eden dünyanın ...
Scania Eski Dostlar İle Arayı Açmıyor
Scania, müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarına devam ederek eski dostlarını ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Pazar
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
busnewsdikkattrucksondakikalkwKamyontreyler haberler