Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
20 Ocak 2014 Pazartesi - 08:49

Otomotivciler ÖTV artışını ihracatla aşacak

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, bu yıl otomotiv sektöründe 21,5 milyar dolar seviyesinde ihracat öngörüldüğünü belirterek, firmaların daha çok ihracata yöneleceğini açıkladı.

Otomotivciler ÖTV artışını ihracatla aşacak

Taşıt  Araçları Yan  Sanayicileri Derneği (TAYSAD)  Yönetim  Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, bu yıl  otomotiv  sektöründe 21,5  milyar dolar seviyesinde  ihracat öngörüldüğünü belirterek, " Özellikle ÖTV artışıyla  yaşanabilecek olumsuzlukları en aza  indirmek için firmalarımızın ihracata yönelmesi söz  konusu olacaktır. Bu da öngörülen rakamların üzerinde  ihracatın gerçekleşmesini sağlayabilecektir" dedi

 

Dudaroğlu, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, geçen yıl Türkiye'de olduğu gibi  dünyada da ekonomik zorluklar  yaşandığını kaydederek,  sektörün rakamlar bazında beklenenden çok  farklı bir yıl geçirmediğini söyledi.

Geçen yıl 1 milyon 126 bin  araç üretildiğini anımsatan Dudaroğlu, Türkiye'nin  dünya  üretiminde15'inci, AB  üretiminde ise 5'inci olduğunu aktardı.

Dudaroğlu,    pazarda  otomotiv  sektörünün  ağır ticari araç  pazarıyla 893 bin  adet seviyesini gördüğünü ifade ederek, "Bu yıl da son 8 yıldır olduğu gibi yüzümüzü güldüren en önemli konu, ihracat şampiyonluğumuzdu. Geçen yılı bir önceki yıla göre  11,8'lik artış sağlayarak 21 milyar 305 milyon  dolar  ihracatla tamamladık.  Ülke  ihracatındaki payımız ise yüzde 14 seviyesinde gerçekleşti. Buna rağmen, ne yazık ki 24 milyar 730 milyon  dolarla rekor kırdığımız 2008 değerlerinin  altında  seyir  izledik" şeklinde  konuştu.

2023  ihracat  hedeflerine  ulaşmak için  sektörün önünün  serbest ticaret  anlaşmalarıyla açılması gerektiğine dikkati çeken Dudaroğlu, son  dönemdeki ÖTV artışının  sektörü  etkilediğini vurguladı.

" Sadece  üretim  yeterli değil"

Dudaroğlu,  pazarın  talep  yapısını olumsuz  etkileyen istikrarsız  vergi değişikliklerinin talebi daraltan olumsuz  gelişme olduğunu savundu.

Dudaroğlu, şunları anlattı:

"İç pazardaki büyümeden ithalat yerine yerli üretimin faydalanabilmesini sağlamak için yerliaraç kullanımının desteklendiği bir hükümet ve yerel yönetim politikasının uygulanması gerekmektedir. Baskı altında tutulan iç pazara yeni yabancı yatırımların gelmesini bekleyemeyiz. Biz her ortamda, sadece üretim yapmanın yeterli olmadığını dile getirmeye devam ediyoruz. Rekabetçiliğimizi artırmamız, dışa açılmamız ve mutlaka Ar-Ge'ye yaptığımız yatırımları artırmamız gerekiyor. 2014'te sektörümüzün ihracat rakamının 21,5 milyar dolar seviyesinde olması öngörülmektedir ancak özellikle ÖTV artışıyla yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek için firmalarımızın ihracata yönelmesi söz konusu olacaktır. Bu da öngörülen rakamların üzerinde  ihracatın  gerçekleşmesini sağlayabilecektir."

"Amacımız, Ar-Ge ile  yapılan  başarılı  çalışmaları ihraç etmek"

Dudaroğlu, TAYSAD olarak  yurt içi ve dışında  üniversite ve  enstitülerle  işbirliği  yaptıklarınıanlatarak, "Amacımız,  sektörün  marka  değerini öne çıkararak tedarikçiler arasından  küresel markaların çıkmasına ve  otomotiv tedarik  sanayisinin marka değeri, katma  değeri,  rekabetgücü  yüksek,  öncü  sektör olmasına  destek olmaktadır" diye  konuştu.

Son yıllardaki adımlarla Ar-Ge  merkezlerinde önemli  gelişmeler  yaşandığına değinen Dudaroğlu, Türkiye'deki 147 Ar-Ge  merkezinin 47'sinin TAYSAD üyelerinden oluştuğunu aktardı.

Dudaroğlu, şöyle  devam etti:

"Bu  merkezlerimizin  yetkinliklerinin artırılmasıyla bir süre sonra, dışarıya hizmet satar hale dönüşmesini  arzu ediyoruz. Amacımız,  üniversite- sanayi  işbirliğiyle topyekun Ar-Ge  seferberliği başlatmak ve  başarılı  çalışmaları ihraç etmektir.  Özellikle, Ar-Ge  merkezlerinin  çalışan sayısının eşdeğer 30 kişiye düşürülmesiyle sunulan  desteklerin daha  ulaşılabilir hale gelmesi söz  konusu olacaktır. Böylece, ölçek olarak küçük ama  gelişime açık  firmalarımızın  yetkinliklerinin artması, uluslararası boyutta ilerlemesi  kolaylaşacaktır. Öte yandan  firmalarımızın  gelecekte Ar-Ge'yi, bugün yaygın şekilde  kullandıkları süreç  geliştirmekten ziyade,  ürün  geliştirmek ve bir sonraki adımda katma  değeri  yüksek  ürünlerin  araştırılmasına yönelmek olarak ele alması da önem  arz etmektedir."

Kurlardaki  dalgalanmanın  maliyet artışlarına  neden olduğuna işaret eden Dudaroğlu, " Kur artışlarının enflasyonu da artıcı  etkisiyle işçilik  ücretlerinin de  etkilenmesi söz  konusu olacaktır. Tedarik  sanayicileri olarak dengeli ve enflasyonla uyumlu  kur beklentisi içerisindeyiz" ifadesini kullandı.

 
Muayenesiz araç sahiplerine ceza
 
Türkiye'ye Mercedes müjdesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muayenesiz araç sahiplerine ceza
Türkiye'de yaklaşık 3,8 milyon araç muayenesiz. Garajdaki aracının muayenesini ...
İlk elektrikli yerli otomobil
Türkiye'nin elektrikli ilk yerli otomobili, 2017'de yollarda olacak. "BEGLER" ...
SEAT Leon ST şimdi dört çeker
Elektronik olarak kontrol edilen dört çeker sisteminin en yeni nesliyle ...
 
Haliç Metro Geçiş Köprüsü açılıyor
Türkiye’nin ilk metro geçiş köprüsü olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nün, ...
Hibrit otomobiller yaygınlaşıyor
Yakıt verimliliği, düşük kullanım maliyeti ve performanslarıyla dikkat ...
Ticari taksilerde 'VIP' devrimi!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut ticari taksilerin VİP taşımacılık ...
 
Hızlı trene 1,8 milyar lira harcanacak
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) 2014 yatırım bütçesinin ...
Meclisin önüne TIR'la gübre döktü
Son günlerde adı sıkça bir oyuncuyla yaşadığı iddia edilen gizle aşkla ...
Toyota RAV4 20'nci yılını kutluyor
Kompakt SUV segmentinin ilk otomobili Toyota RAV4 20’nci yılını kutluyor. ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newskamyonumtruckbustreylersondakikakamyoncuşofördikkat